Политика је (ионако) старлета

Тијана Ајфон Видим себе у парламенту као наследницу Невене Аџемовић. Занима ме политика, радила сам већ као контролор на изборима, не сећам се за коју странку.

Тијана Ајфон, мање позната као Тијана Максимовић, старлета, „Курир“/„Мондо“

Исповедаоница, лудница... Србијица

Божо Прелевић Мислим да се цела Србија осећа као психоаналитичар који сваког дана гледају неке људе како се исповедају. Сваког месеца је некакав „државни удар“. И све је запаљиво. Мислим да сви грађани имају осећај да смо сви ужасно важни, јер нас нападају са свих страна - а ова влада нас ужасно брани. А у тој влади једни раде за Американце, други за Русе... Па шта је ово?

Божо Прелевић, адвокат, „Таласање - пусти причу“ Радио Београда 1

Ој, Србијо међу шљивама и полиграфима

Божо Прелевић Волео бих да чујем да је мој премијер потписао важне уговоре у Кини, а на телевизији је била вест да је ишао на полиграф - као претпостављени министру полиције Небојши Стефановићу. Како мислите да неће проћи полиграф? Да ли знате неку земљу у којој политичари иду на полиграф? Не разумем од чега се Вучић брани, од „Курира“?

Божо Прелевић, адвокат, „Таласање - пусти причу“ Радио Београда 1

Исијавање (сјаја у очима)

Александар Вучић Код мене можете да видите посебан сјај у очима када говорим о резултатима. Људи се, међутим, противе променама, гурају у блато... Ја сам сваки дан на свом радном месту. Када сте од мене чули да се бавим политичким противницима? Хвала народу, резултати ће бити још бољи, Србија ће бити успешна земља.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Упитник“ РТС-а, „Мондо“

Ради најбоље, највише и највисочије

Александар Вучић Радим најбољи посао за Србију, ко хоће да иде, срећан му пут. Рекао сам им на седници Главног одбора СНС, сви идите, народ ће знати да цени. Ја сам тежак човек, овакав, онакав, радим сваку суботу, сваку недељу, такав распоред нема нико у Србији. Добро сам плаћен за то, 1.000 евра, ништа ми не фали, одлично се осећам. Ако неко може боље, добиће народно поверење.

Александар Вучић, премијер Србије, о одласку Саше Мирковића из СНС-а, емисија „Упитник“ РТС-а, „Мондо“

Способни паразити

Александар Вучић Мислим да је [Мирослав] Мишковић веома способан човек и знао сам да ћу му ја бити главна мета. Приближавамо се првостепеној пресуди, а он оде у своју болницу код свог доктора, а то никоме није више интересантно јер многи хоће да се такав систем рестаурира. Мишковић је симбол и парадигма паразитске Србије у којој су се узимали кредити и пола давало политичарима.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Упитник“ РТС-а, „Мондо“

Један хиџаб мења све мараме (и исправља све потезе)

Александар Вучић Маја [Гојковић] је изванредно била у Ирану и не разумем све то о хиџабу, а нико није причао о томе да продамо неко оружје, да је разговор био успешан, да је успела да измири погрешне потезе Србије према Ирану, а успела је, а то је много важније од мараме.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Упитник“ РТС-а, „Мондо“

Стампеда тога да није...

Томислав Николић Покушали смо да разговарамо о мојој посети САД, али то је већ био читав стампедо председника осталих држава који су схватили да са Обамом може и да се разговара. Улетели су. Нису ни они разговарали, а прекинуо сам и ја и тако је то прошло.

Томислав Николић, председник Србије, на глобалном климатском самиту „COP21“ у Паризу, „Мондо“/„Танјуг“

Историјски сукоб (ко није за Вучића)

Александар Вучић Не верујем да су ми сви чланови Владе лојални, људи имају различите амбиције. СНС је странка људи различитих идеја, али којима је правац напретка основни и суштински. Смешно је да ми је Зорана Михајловић главни опонент у Влади. Ако Зорани одговара да се тиме хвали, ја то нисам приметио. Имам поверења у оно што она ради у министарству. Што се Владе тиче, најчешће Вулин опонира, имамо и историјски сукоб, он је за Аписа, ја то не разумем.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Упитник“ РТС-а, „Мондо“

Званична истрага је оно што ја незванично кажем

Александар Вучић Где су 24 стана Синише Малог... Нема ту шта званична истрага да показује, нико те станове и не помиње. Тај човек, Синиша Мали, смањио је дефицит три пута, Београд је чистији него икада, гради се више него икада. Синиша Мали апсолутно остаје градоначелник Београда.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Упитник“ РТС-а, „Мондо“

Плаћени да медијски притискају

Александар Вучић Иза медијских притисака стоје организације које су плаћене за истраживачко новинарство, а заправо су плаћени да износе нетачне и ружне ствари против Владе Србије за рачун њихових финансијера. Мене је заболело што је то новац који долази из ЕУ.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Упитник“ РТС-а, „Мондо“

Нормалан и пристојан (само мало говори неистину)

Александар Вучић Новинар Драган Ј. Вучићевић, човек са којим не делим исте политичке ставове о ЕУ, јер је он искључиво за пут према Русији. Немам ништа лоше да кажем о њему, нормалан новинар и пристојан човек. Нећу да учествујем у кампањи против њега. [...] Оно што је говорио Вучићевић првог дана, изнео је неке ствари које нису сасвим истините, државни удар је када се мења власт изнутра а не вољом народа.

Александар Вучић, премијер Србије, о уреднику „Информера“ Драгану Ј. Вучићевићу, емисија „Упитник“ РТС-а, „Мондо“

Толики закон за оволицке викендице

Томислав Николић Нажалост, током скупштинске расправе истицало се, као доминантно питање, да ли ће бити срушене викенд-куће мојих синова Радомира, који је пре седам година изградио викенд-кућу од 86,40 метара квадратних, и Бранислава, који је пре осам година изградио викенд-кућу од 58,84 квадратна метра, а које су биле у поступку легализације по свим до сада важећим законима. Као представник предлагача, да бисте уверили представнике опозиције и неких медија да Закон није писан зато да би се озаконили објекти мојих синова, Закон сте заправо бранили тврдњом да ће ти објекти бити срушени.

Томислав Николић, председник Србије, писмо министру грађевина и председнику Скупштине у којем сумња да је Закон о озакоњењу објеката неуставан, РТС

Искрени пријатељи и професионални непријатељи

Александар Вучић Зорана [Михајловић] ради свој посао добро и то је важно. То што се она дружи са Кирбијем, Кирби је мој искрени пријатељ. То нисам рекао и за Девенпорта, са којим имам професионалну сарадњу и ништа више. Ко где и како слави славу, стварно ме то не занима.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Упитник“ РТС-а, „Мондо“

И чисти и контролише (први санитарни инспектор Србије)

Александар Вучић Лично ћу се бавити обновом школа. Видео сам да се људи тој обнови радују. Окречићемо сваку школу и болницу. Имамо довољно новца за то. Ниједну школу нећемо заборавити и отићи ћу у сваку школу, болницу, вртић у Србији. Можете ли да верујете у то? Могу да узмем и џогер у студију РТС-а и тако ћу и да проверим стање у сваком тоалету у школама, болницама, домовима здравља и вртићима.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Упитник“ РТС-а, „Мондо“

Удар на популарност

Саша Радуловић Стварна позадина свега овога је то што популарност премијера пада. Због пада његове популарности врши се дестабилизација друштва и то ради премијер заједно са својим министрима, а не обратно. Практично измишљају непријатеље са којима се боре, уместо да раде оно што им је уставна и законска обавеза а то је да воде Србију у складу са законским овлашћењима.

Саша Радуловић, лидер покрета Доста је било, „n1info.com“

Повећање до 290 пута веће од поскупљења

Александар Вучић Како је увреда повећање пензије од 290 динара, а није увреда да се кука на телевизији када нешто поскупи за динар или два.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Упитник“ РТС-а, „Мондо“

Босанац из Београда

Александар Вучић Рођен сам у Београду, ја сам дете асфалта. Али осећам се као да сам из Босне, мој отац је из Босне. Која је порука Мирославе Миленовић да је реч о босанском лобију у полицији? Да се иселимо из Србије?

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Упитник“ РТС-а, „Мондо“

Не дај да нас раставе они људи зли (који те мрзе)

Александар Вучић Има покушаја да се уруше капацитети Владе и тога има стално, то је перманентно. Нема разлога за нервозу и страх. Не осећам се угроженим, нисам плашљив човек. Никада нећу напустити своју земљу коју највише волим. Знам да ме многи мрзе, једнако и са леве и са десне стране, али ја ћу наставити да радим најбоље за своју земљу.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Упитник“ РТС-а, „Мондо“

Споменик „Код тате“

Александар Вучић Ми Срби никад нисмо живели добро и увек смо кукали. У ком периоду нам је било добро? [...] Убили смо Михајла [Обреновића], па споменик уместо „Код књаза“ зовемо „Код коња“. Па коњ нам је тата свима који га зовемо, а то је споменик књазу.

Александар Вучић, премијер Србије, „Упитник“ РТС-а