Министар(ство) за давање имена министарствима

Александар Вулин Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања се зове веома компликовано и прилично дуго, а суштински, могло би да се зове веома једноставно – министарство за људе.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Танјуг“

Вук напреднији (и) од Вучића

Вук Драшковић Снажније од иког у влади, подржавали смо битку за Бриселски споразум, стратешко опредељење премијера за историјско помирење и партнерство Срба и Бошњака, одласке у Сребреницу, седницу Владе Србије у Сарајеву, веома важну посету Тирани, снажење сарадње са NATO алијансом, хумани однос према избеглицама из пакла Сирије...

Вук Драшковић, председник СПО-а, „Бета“

Уместо мајке у Сибиру – тата у Вашингтону и тата у Бриселу

Вук Драшковић Не подржавамо ни изјаву шефа државе да је, нама у Србији, Русија мајка. Нама је Србија и темељ и кров. Са мајком у Сибиру никад нећемо стићи у Европу, нити ће Европа доћи овамо.

Вук Драшковић, председник СПО-а, „Бета“

И Бриселски споразум да се прими у Унеско

Вук Драшковић СПО ту кампању [противљења пријему Косова у Унеско] није подржао. Она је била лишена и логике и циља. Данас Србија не може да штити своју баштину на Косову, а тражила је да наше цркве и манастире не могу штитити ни косовске власти. Тражили смо да нам баштину на Косову не штити нико. Водили смо државну кампању у корист своје штете и, при том, навукли бес Албанаца, а жртве албанских екстремиста могу бити само косовски Срби и Бриселски споразум, магистрала Србије ка ЕУ.

Вук Драшковић, председник СПО-а, „Бета“

Лет испод кукавичјег гнезда

Предраг Ј. Марковић Година 2027. је реалан датум уласка Србије у ЕУ. Не треба имати дилему око проруске или проевропске политике, већ треба водити просрпску. Просто, време је да се оканемо глобалне политике. До сада смо ми у сваком глобално конфликту учествовали, чак и предњачили у неким. Време је да се провучемо „испод радара“ и посветимо неким својим малим проблемима, као Скандинавци. Где то Финци, Исланђани учествују, после Викинга, па шта им фали?

Предраг Ј. Марковић, потпредседник СПС-а и историчар, „Блиц“

Овакве главе се више не производе

Александар Вучић Научио сам да трпим ударце у главу и у стомак сваки пут кад сам непослушан, сваки пут кад мислим да треба да водим суверено и независно земљу. Сви они [новинари] нека лупају по тој глави, али ја сам Србин а тврда је то босанска глава. Србин из Босне сам случајно.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, „Гаф недеље“ Радија „Слободна Европа“

Крчма(рска) Србија

Зоран Живковић На власти у Србији је не аутократија, већ олошократија. Седница парламента на којој је најпре председник владе [Вучић] вређао и своје и опозиционе посланике, ноћас је имала кулминацију у томе да је то била једна пијана крчма, а не највиши дом демократије у земљи.

Зоран Живковић, председник Нове странке и посланик са листе ДС-а, „Бета“

Један сасвим нормалан скупштински дан

Маја Гојковић Ко не полуди тај није нормалан, не знам како више да водим седницу, најбоље да ћутим.

Маја Гојковић, председница Скупштине, на жалбе опозиције да их председавајући дискриминише, „Бета“