И бели прах је кварљива роба

Отац Рафаило И онда, браћо и сестре, небо је затворено над нама, вода је скупа и прескупа, а хероин лош и никакав.

Отац Рафаило, свештеник из манастира Подмаине, држећи проповед на Богојављање, „Телеграф“/„youtube.com“

Поноћни кондуктер

Александар Вучић Од те карте, ја који себе не доживљавам као ништа више од кондуктера који ноћу чита, имам обавезу да издвојим за нове пруге, станице, школе, болнице, путеве и мостове, за све оно што није грађено, а за шта ја и други чланови владе имамо огромне планове и што смо умногоме урадили.

Александар Вучић, премијер Србије, о отварању завршетка прве фазе изградње станице „Прокоп“ у Београду, „Танјуг“/„Истиномер“

Шта учини школа од деце

Срђан Вербић Наша деца више не маштају да буду астронаути, археолози, лекари, детективи, писци, професори, сликари, ватрогасци, кувари... Маштају само да имају добру плату. Маштају о позицији или функцији, а не и о занимању, школују се за неки сигуран посао, а не за свој животни позив. Јесу ли деца крива? Не.

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, у говору на Светосавској академији у Београду, РТС

Поручујемо: Добра бити неће

РТС Легална преквалификација у звање медицинске сестре могућа је за око годину дана. У телефонском разговору [...] у једној приватној медицинској школи потврђују да за новац може и брже. [...] Школоване медицинске сестре и техничари одлазе пут Шведске, Норвешке, Катара, а у наш систем усисавају људи који купују дипломе. [...] У једној хитној помоћи лекар је написао налог „cave penicillin“, што значи алергија. Момак са купљеном дипломом је питао - значи да дам „cave penicillin“? Дати некоме пенцилин ко је алергичан, значи да сте му за минут-два узели живот.

РТС, о упозорењу Синдиката медицинских сестара и техничара на епидемију куповања диплома