Злу не треба(л)о

Томислав Николић Када би се десила коалиција ДС, ДСС, Двери и СПС, а таква могућност је на нивоу статистичке грешке, морао бих да останем на функцији председника да бар нешто остане озбиљно у Србији.

Томислав Николић, председник Србије, у интервјуу Ољи Бећковић, НИН/„srbin.info“

Кандидат(ура) за диктатора

Томислав Николић Зашто би Вучић с најутицајније, одлучујуће функције прешао на место председника Србије? Да почне да ради као Тадић, да одавде из кабинета води и Владу, да нађе слабог премијера? Не личи ми то на Вучића. Једино ако бисмо се он и ја договорили да ја водим Владу, па онда мени да кажете да сам диктатор…

Томислав Николић, председник Србије, истичући да Александар Вучић „није диктатор“, у интервјуу Ољи Бећковић, НИН/„srbin.info“

Елдорадо за (апсолутне) дилетанте

Горан Марковић Mислим да се сада поjављуjе нешто сасвим ново, а то jе апсолутни дилетантизам у друштву у коме живимо. Целокупна држава jе попуњена, радна места су попуњена са партиjским послушницима коjи су апсолутно немушти, необразовани, примитивни, некомпетентни. Kада се то деси на jедном или три места, у реду, али када постане општа поjава, схватате да живите у држави дилетаната.

Горан Марковић, филмски режисер и позоришни редитељ, НСПМ

Носилац црвеног барјака

Братислав Југовић Александар Вучић је један од највећих левичара на нашој политичкој сцени, без обзира на то што је лидер странке десног центра.

Братислав Југовић, потпредседник Покрета социјалиста, НСПМ

Стражар на Стамбол капији

Реџеп Тајип Ердоган Ми смо заустављали људе на вратима ка Европи, заустављали смо аутобусе. То се деси једном или два пута, али ми ћемо једном те капије отворити и пожелети им срећан пут. То сам им рекао [...] у свакој прилици.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, у поруци ЕУ поводом мигрантске кризе, Б92

Трамп планира (и обећава), Бог се смеје

Доналд Трамп Учинићемо Америку поново великом, [...] победићемо Кину и Јапан. Победићемо Мексико трговином. Победићемо сваку државу која свакодневно узима наш новац. Изградићемо зид [према Мексику]. Веровали или не, то уопште није тако тешко. Обећавам да ћу бити најбољи председник за запошљавање кога је Бог икад створио.

Доналд Трамп, као један од кандидата Републиканске странке за председника САД, „Срна“