Бићемо (поново) прваци света

Александар Вучић Нема претњи, има увек отпора колико хоћете кад померате камен, имате отпор оних који се крију испод камена. Увек је било и увек ће тога да буде... Оно што је мене изненадило је лакомисленост појединих да кажу како је Србија седма најбеднија на свету, а заборавили су да кажу да је Шпанија шеста... а цела ЕУ на 20 месту. Није то баш ни реално. А заборавили су да кажу да смо 2011. и 2012. били на првом месту.

Александар Вучић, премијер Србије, „Ало“

Капетан дуге пловидбе (за Брисел)

Александар Вучић Нама је НАТО потребан као савезник да нам чува народ на Косову и Метохији... српски брод мирно плови, нећемо да га увлачимо у вртлоге и олује.

Александар Вучић, премијер Србије, о споразуму Србије са НАТО о сарадњи у области логистичке подршке, „Ало“

Растеривач магле

Томислав Николић Косово је Србија. Ја не живим у магли у којој ћу говорити да је Косово Србија, а да то није. Ја живим у реалности. Никада нећемо учинити ниједан потез на штету Србије, а да Косово добије право да се сматра независним.

Томислав Николић, председник Србије, „Бета“/„Танјуг“

Нећемо се ми 'леба најест' од гласања

Матија Бећковић Било би добро кад би имало шта да се бира. А биће да ће ипак бити оно - ево ти ништа и држи га чврсто.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, упитан шта ће нам донети предстојећи избори, „Блиц“

Ништа нашим непријатељима без нас

Матија Бећковић Своју тежину и важност и данас имају речи Стевана Сремца, који је рекао - кад Србин хоће да буде напредан, он прихвата мишљење својих непријатеља.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, „Блиц“

Лајави бот(ови)

Матија Бећковић Твитература није литература. У време Турака се причало како у Горњој Морачи постоје пси који лају само на Турке. А сад, рекло би се, постоје потомци тих керова који лају тачно на одређене људе, обично се зову ботови и лају за дневницу.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, „Блиц“

Последњи играч одбране

Александар Вучић Штитићу Србе и кад имају резолуцију у УН, иако ми се добар део владе буни против тога, зато што не знају како ће да оду на кафу код неког амбасадора, иако имам друге проблеме, ја ћу да изађем и да станем и кажем: „Ово не може.“

Александар Вучић, премијер Србије, „Политика“

НАТО чизма(ш) главу чува

Александар Вучић Је л' од НАТО тражимо да заштити Србе на северу Косова, а нећемо да му дамо да дође на север Косова? А где сте уопште видели те НАТО војнике? Нама је НАТО потребан као савезник и да чува наш народ на Косову, да га не би чували ти лицемери. Санда (Рашковић Ивић) је 2008. године чувала Косово, а ни џамије [у Нишу и Београду] није сачувала.

Александар Вучић, премијер Србије, о ратификацији споразума са НАТО и негодовањима, „Танјуг“