Ми потписујемо (споразум), сви добијају

Александар Вучић Тај споразум се примењује на припаднике страних оружаних снага и први пут Република Србија обезбеђује себи права, која је пре много година Алијанса дала својим чланицама, да кад идемо преко територије неке земље у Либан, или где већ, не плаћамо дажбине, већ пролазимо исто тако као и други код нас.

Александар Вучић, премијер Србије, о споразуму Србије са НАТО о сарадњи у области логистичке подршке, „Спутњик“

Говори тихо и носи суверенитет са собом

Александар Вулин Влада Републике Србије је суверена, Србија је суверена и слободна земља која се не додворава никоме. Свако ко је прошао поред Александра Вучића зна да се он никоме не додворава, а посебно ако га је упознао.

Александар Вулин, министар за рад и председник Покрета социјалиста, „Танјуг“

Кад дунем и изјаву сунем...

Војислав Коштуница Оно што имам да кажем написаћу сам, нећу давати изјаве. Не бих желео сада ништа да коментаришем, а о споразуму с НАТО и о многим другим стварима ћу се огласити једног дана и у своје име. Под својим именом и презименом.

Војислав Коштуница, бивши председник Владе, „Курир“/„bizlife.rs“

Колатерално ослобађање талаца

Александар Вучић Србија је добила уверавања да америчка страна никако није могла да зна да се двоје држављана Србије налазе на простору који је био бомбардован у Либији.

Александар Вучић, премијер Србије, поводом погибије отетих службеника амбасаде Србије током америчког бомбардовања упоришта Исламске државе у Либији, „Бета“