Држава још није одумрла (а ка' ће не знамо)

Александар Вулин Не верујем да су радници [у „Јури“] застрашени, али испитаће се да ли је неко силован и злостављан. Да ли може држава да преузме улогу синдиката - не може. Да ли постоји синдикат - постоји. А ако не верују да их држава може заштитити, онда ћемо укинути државу.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања у техничком мандату, „vesti-online.com“

Под колективном хипнозом

Милутин Мркоњић Било је подне када смо чули да је Тито умро. Јавности је то објављено тек око три поподне. Сви су плакали, па и ја.

Милутин Мркоњић, почасни председник СПС-а и бивши министар, „Ослобођење“

Како упокојити идеологију

Бошко Обрадовић Сваки 4. мај треба прослављати као дан смрти највећег зликовца и злотвора са ових простора, чија је моћна идеологија служила за испирање мозгова и уништавање српских традиционалних вредности.

Бошко Обрадовић, председник покрета Двери, „Ослобођење“

Само се фантоми плаше фантомки

Синиша Мали Ја се апсолутно осећам безбедно с обзиром да нико још није утврдио шта се тамо дешава. Када утврде надлежни органи шта се тамо десило, онда ћемо знати да ли смо безбедни или не.

Синиша Мали, градоначелник Београда, о „људима са фантомкама“ који су пресретали Београђане током рушења објеката у Савамали и испод моста Газела, ТВ N1

Сузе изборнице (од радости)

Александар Вучић Добили смо 56 одсто гласова, без два бирачка места. Толико о крађи. Хвала народу Србије јер су доказали наше поштење. [...] Готово сам заплакао када сам почео да добијам резултате.

Александар Вучић, премијер Србије у техничком мандату и председник СНС-а, о поновљеним изборима на 15 бирачких места, „Блиц“

Што потпредседник СНС-а обећа, министар полиције испуни

Небојша Стефановић Скандалозно је да Саша Радуловић узнемирава грађане на Новом Београду, зауставља их на улици и пита за кога ће да гласају. Стечајни лопов ће изгледа добити и кривичну пријаву. Зна он ко је, пронаћи ће се већ.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова у техничком мандату и потпредседник СНС-а, о поновљеним изборима, „Твитер“

Србија, бре!!!

Родољуб Шабић Током 2015. у САД је било 498 притужби грађана којима су ускраћене информације од јавног значаја, док их је код нас било 1841. Навео сам само жалбе управљене против државне администрације, нисам третирао јавна предузећа и друге субјекте. Тих 498 је неславан Обамин рекорд. Најбизарнији податак је да су преко 100 жалби српском поверенику поднели органи власт против органа власти.

Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја, „Прави угао“ РТВ-а

Савремена српска фантастика

Родољуб Шабић То се десило у изборној ноћи, сутра није било ни једне једине вести о томе. [...] То је невероватна прича, срушено је 1.200 квадрата нечије имовине са стварима унутра. Ако је то легална операција, да ли се то ради са фантомкама на глави и у глуво доба ноћи? Да се људи везују и да им се одузимају покретне ствари... Грађани су тражили реакцију надлежних органа и полиција је одбила да реагује уз објашњење да је то акција комуналне полиције, а комунална полиција је то демантовала. [...] У сфери је научне фантастике да ангажујете три багера за рушење 1.200 квадрата, а да надлежни не сазнају ко их је анагажовао и ко је извео операцију.

Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја, о рушења објеката у Савамали, „Прави угао“ РТВ-а