Буђење (праве) левице

Горан Марковић Титоизам је био пре дворски него левичарски покрет; Милошевић је, лажно се представљајући као социјалиста, на велика врата увео национализам, да би посао завршила његова жена која је ЈУЛ организовала као типично мафијашку организацију. [...] На сцени су фашисти и никакав пропис или закон неће им стати на пут док се на другој страни не појаве слободномислећи људи који се боре за социјалну једнакост и људска права.

Горан Марковић, филмски режисер и позоришни редитељ, „Данас“/N1

Говори шта ти се јавља, не читај како је написано

Синиша Мали Ја не читам уговоре, ја говорим шта ће бити.

Синиша Мали, градоначелник Београда, о кинеској фабрици „Меи Та“ у Баричу, „Истиномер“/„Опозиционар“

Напредни (мртвачки) бирачки списак

Изјаве.нет Демократија у Србији је напредовала када су избори у питању, ево мртви не могу да гласају по четири-пет пута. Гласају само једанпут.

Петар Пеца Поповић, рок критичар и новинар, N1

И фантоми чекају бољи живот

Ђорђије Андрић Само треба да се стрпимо и за две до три године ће се осетити бољитак и знаће се ко су људи испод фантомки.

Ђорђије Андрић, један од уредника хумористичке емисије „Дневњак“, N1

Ноћу руше Савамалу, дању подривају Вучића

Владимир Ђукановић У овом случају имамо бар два заинтересована субјекта, који су очито у неком моменту можда нашла заједнички језик. Први је одређени тајкунски лоби коме смета изградња пројекта „Београд на води“ и који све чини штампајући немилице билтене и водећи сумануту кампању преко разних медија да се тај пројекат стопира, јер финансијски њих директно погађа. Други је свакако страни фактор који на овај начин ствара дестабилизацију земље уз невероватан осећај несигурности код грађана. Нисам сигуран да се ова два фактора нису негде удружила, јер циљ је исти - подривање Александра Вучића.

Владимир Ђукановић, функционер СНС-а и новинар, о ноћном рушење у Савамали, на свом блогу

Србија пре и после нове (Вучићеве) ере

Александар Вучић За 20 година ће се причати да је нешто изграђено... То остаје, не фотеља. Данас кад идете према Новом Саду, Шиду или Загребу, половину фабрика које видите сам или отворио или помогао да се заврше.

Александар Вучић, премијер Србије у техничком мандату, у интервјуу за „Блиц“

Покрет отпора (у њему)

Александар Вучић Неки се нуде преко новина, што је мени најсмешније. То значи да ме не познају нимало, јер то код мене ствара отпор. То зна Ивица Дачић, па се не нуди преко новина. Он обично каже „Вучић је контраш“ или „Вучић је антипротиван“. Такође, пишу да амбасадори нешто траже. То није тачно јер мени никад ништа амбасадори не траже. Знају да не могу да имају утицај.

Александар Вучић, премијер Србије у техничком мандату, о новој влади, у интервјуу за „Блиц“

Лелујање између (искреног) русофилства и нужног зла

Томислав Николић Да ли је могуће водити Србију, а не сарађивати са Русијом, или не сарађивати са ЕУ? Немогуће! И нема еврофанатика у Србији, ту сте погрешили, можда има нас русофила — правих, а правих еврофанатика нема. Зато што је свима јасно да је Европа нужно зло, да смо ми у Европи, да смо окружени Европском унијом, да се од Другог светског рата Европа преко различитих утицаја умешала у Србију, да много наших људи ради у западној Европи, да отуда долазе са причама о начину живота, о цивилизацији и о заштићености, законској, судској…

Томислав Николић, председник Србије, у интервјуу за „Спутњик“, „Блиц“

Зрели за „Лазу“

Санда Рашковић-Ивић Не желим да ме моје колеге нападну да лепим дијагнозе људима ван ординације, што стварно није у реду и што не радим. Мало ме наводите на танак лед, али у Скупштини има људи који заиста нису како треба. Што би се рекло, има материјала за нас психијатре, и то сигурно. Ипак, некога можете лечити само ако се сам пријави или ако га неко приведе, а лечење може да се обавља само у институцији, било у ординацији, било у болничкој јединици. И знате, с психијатријским дијагнозама је врло често лепота и лакоћа у томе што и обичан свет може да види да неко није у реду.

Санда Рашковић-Ивић, председница ДСС-а, на питање ко јој је у Скупштини Србије највећи изазов као политичару а ко као психијатру, „Курир“

Из Томиних уста у бриселске уши

Томислав Николић И кад коначно кажу: сада ћете да признате Косово и Метохију, ми ћемо рећи: нећемо, и нећемо да будемо члан ЕУ, али ћемо имати уређену државу.

Томислав Николић, председник Србије, „Спутњик“/N1

Ако су напредњаци дигли руке од Томе, није Тома од њих

Томислав Николић Сматрам да је грех бити председник свих грађана и водити политичку странку, али сам сматрао да треба да се чује мој глас пошто много људи верује у то што ја мислим и рекао сам да желим да победи СНС. И ја очекујем од СНС-а да каже — Желимо да победи Томислав Николић. Не видим други сценарио, не могу да га замислим.

Томислав Николић, председник Србије и први председник СНС-а (2008-2012), „Спутњик“

Ко разуме Тому, схватиће (можда) и поруку

Томислав Николић Наш опроштај није тешко заслужити. Ми од данашње Хрватске не тражимо да нас воли, ако то не уме - довољно је да покаже да жели да узврати пријатељство које јој нудимо. Да се одвоји од усташких злочина и да се не плаши суочавања са делом мрачне историје у коме није ни учествовала. Да не дозволи да је неко уведе у злочин заборава злочина.

Томислав Николић, председник Србије, на јасеновачком стратишту у Доњој Градини, „Данас“

Ча је било, тега више ни...

Колинда Грабар Китаровић Пошšтовани господине Прцела, Ви мени не можžете опростити моју изјаву, а ја Вама опрашšтам Вашšу. Окренимо се будућности.

Колинда Грабар Китаровић, председница Хрватске, приору који никако „не можžе опростити“ њену изјаву да НДХ није била независна и да је била злочиначка, „Фејсбук“/„Блиц“