Изгубљени у „брегзиту“ и времену

Ивица Дачић Европа, пре свих, не зна шта ће са собом.

Ивица Дачић, министар спољних послова Србије у техничком мандату, о ЕУ после „брегзита“, према НИН-у

Растављени на парцијалне разломке

Милош Радовић Ми смо и даље у стању парцијалне обамрлости зато што имамо „all inclusive“ власт – све потребе су нам парцијално задовољене. У понуди имамо све, за сваког понешто, од свега помало: веру у европску будућност, сумњу у европску будућност, веру у руску будућност, страх од руске окупације, страх од мање пензије, наду у већу пензију, слободу мишљења, контролу изражавања…

Милош Радовић, сценариста и филмски режисер, „Време“/„bizlife.rs“

Доктор за (хроничне) болести образовног система

Братислав Југовић Један српски сељак са Златибора саветовао ме је да у трку за председника Србије кренем као лажни доктор наука. Каже, само је у Србији могуће да се лажни доктор наука избори за достојанствен живот учитеља и наставника. Образовање и јесте кључна тема. Домовина се брани књигом. Ако су нам професори сиротиња, како ће ђаци сутра стварати богату Србију?

Братислав Југовић, потпредседник Покрета социјалиста, „Недељник“/Б92

За отаџбину и шаку гласова

Братислав Југовић Ако се Вулин не буде кандидовао, све сам ближи одлуци да учествујем на председничким изборима. У том случају поднео бих оставку на партијску функцију и изашао на изборе као кандидат народа, рачунајући на гласове чланства и симпатизера Покрета социјалиста.

Братислав Југовић, потпредседник Покрета социјалиста, „Недељник“/Б92

И Вучићево срце је на левој страни

Братислав Југовић Партије истинске левице не могу бити јаке по броју гласова све док је Вучић велика власт. Вучић својим понашањем левичара „усисава“ гласове левице, без обзира на то што је председник странке десног центра. Ако се он буде кандидовао [за председника Србије], онда Покрет социјалиста не треба да има кандидата, јер је неспорно да је Вучић притајени левичар у најпозитивнијем смислу те речи.

Братислав Југовић, потпредседник Покрета социјалиста, „Недељник“/Б92

Ово чојство и овакво јунашто

Амфилохије Зато сам ја имао храбрости да у ову и овакву Црну Гору да позовем сав хришћански свијет... И римског папу, ако хоћете.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, говорећи о прослави 1000 година од страдања светог Јована Владимира, за ТВ Атлас, „Православие.ру“