Са Дедиње на Цетиње

Светозар Маровић Неусвајање химне по хитном поступку у Скупштини државне заједнице је мали политички пораз, али није катастрофичан. Прелиставати историјске записе и епске коментаре црногорских Београђана како уредити СЦГ је ствар коју могу разумети као хумористички прилог у неозбиљној политичкој доколици.

Светозар Маровић, председник СЦГ, у Атини

Братски!

Изјаве.нет Да прекодринска браћа имају великих брига, слутили смо и пре него што су напустили домове да би из оближњих шума нападали своје градове и села у којима су, онда, дојучерашње комшије затварали у концентрационе логоре, а жене силовали, или, као у случају Сребренице, једноставно побили све мушкарце, пошто су њихове породице претходно љубазно прогнали.

Бојан ал Пинто-Бркић, у "Хелсиншкој повељи"

Где су, шта раде

Мирољуб Лабус Није ми јасно шта раде Велимир Илић и Министарство за капиталне инвестиције?! Министарству за капиталне инвестиције недостају пројекти и идеје. Главни проблем јесте што је ауто-пут нетакнут.

Мирољуб Лабус, потпредседник Владе, у Суботици

Где су, шта раде

Велимир Илић Све што сам обећао испуњавам и радим на томе. Али ми многи сметају да испуним обећања. Не можемо да се договоримо... Трудим се да радим, али имам много проблема. Буџет се централизује, гасе се рачуни јавних предузећа. Све иде у трезор.

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције, "ИнтерНационал"

Коалициони партнер (комада један)

Богољуб Карић У овом тренутку ДСС и Г17 плус заједно немају ни 10 одсто поверења грађана, јер су грађани препознали и осудили ДСС зато што подржава Г17 плус као странку која учествује у рушењу интереса земље. Србију ће, после ванредних парламентарних избора, водити коалиција наше партије и Демократске странке.

Богољуб Карић, председник покрета Снага Србије, "Бета"

Преврућа линија

Александар Вучић Платио сам [рачун за искључени телефон]! Био сам дужан 93.000 и уплатио сам толико. Позајмио сам новац. Од оца, брата и пријатеља. То није никаква тајна. [...] А они су пустили ту причу да би мене нападали. Иако не волим да се судим размишљам да ли да тужим некога у Телекому, јер су објавили да сам толико потрошио зато што сам са мог броја звао емисију 'За и против' и гласао против владе. Зар то неко сме да објави? То је флагрантно кршење права на приватност! Можда сам ја милион пута звао баш ту емисију, јер ми је било јако важно да изгуби влада, али то је моје основно људско право.

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника Београда, "Борба"

Ко, бре, нема за пет мостова?!

Војислав Жанетић Политичари дају потрошачка обећања. Ево како је кандидат Вучић изгледао. Не говори Карловац-Карлобаг-Огулин-Вировитица-војска, него Земун-Чукарица-Калемегдан-Дорћол-метро. Значи, радикали сада само повлаче другачије линије јер су разумели да људима више ништа не значе линије које су раније постављали. Пошто је све од псеудомачо постало помало псеудогеј, то се догодило и са радикалима – хајмо метро, хајмо мост, не један него одмах два!

Војислав Жанетић, директор агенције "Мозаик", "Глас јавности"

Вучела, човек кога има

Ивица Дачић Највише ме боли то што Милошевић више верује људима који су му у најтежем тренутку окренули леђа. Са њим сам био све ово време, а он више верује Вучелићу који је славио 5. октобар као дан ослобађања српског народа од режима Слободана Милошевића.

Ивица Дачић, председник Главног одбора СПС-а, "Танјуг"

Тадић је најгори

Соња Бисерко Фарсично суђење Милораду Улемеку-Легији, као и бескруполозна кампања против Чедомира Јовановића служе као додатно средство за кристализацију 5. октобра и његове суштине. Зоран Ђинђић је био реметилачки фактор, јер га нису контролисали, те је због тога уклоњен, како би се отворио пут поновној консолидацији меморандумске Србије у новом паковању. Сада и Борис Тадић треба кроз кохабитацију са Коштуничином владом да очува континуитет, јер ментори очито више немају поверења у премијерове способности. Сценографија Тадићеве инаугурације одисала је саборношћу, јединством и помирљивошћу, а предизборни дуел двојице председничких кандидата демонстрирао је готово потпуни консенсуз о свим кључним питањима.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права, "Хелсиншка повеља"

Акционари мријет навикнути

Драгомир Томић Али, та господа, која су кренула да уписују акције, немају потребу да размишљају шта се дешава са 7000 људи. Ја сам увек имао екстремне предлоге, па ћу и сада да предложим. Ако неко од њих има неког у 'Симпу', да је запошљен овде, да му дамо отказ. Да се тргне, да види како изгледа оно што ће се десити свима!

Драгомир Томић, председник "Симпа", о Удружењу акционара, "Врањске"

Како смо систематски уништени од нас

Радослав Стојановић Кад се завршио Први светски рат, на Париској конференцији мира, од малих држава само су Србија и Белгија имале право да присуствују седницама мировне конференције у Паризу кад се о њима расправљало. Велике силе су то решавале. Ниси ни могао да уђеш у салу на ту конференцију. Само Србија и Белгија. Е, ако ви сада паднете са тог нивоа једног моралног интегритета, паднете на ниво да треба да се браните од стрељања ратних заробљеника у Сребреници итд., онда извините, то треба да видимо како ћемо сада да решимо.

Радослав Стојановић, професор Међународног права, "НИН"

Хоћу да вичем нећу

Мира Ступица Ми смо на ветрометини, а сами смо кочоперни, не умемо да климнемо главом. Само Срби не климају главом и увек вичу – нећу!

Мира Ступица, глумица, "Политика"

Интерконтинентална борба за гласове

Изјаве.нет Кери се рекламирао недавно на телевизији Б92, па што не би и Буш у нашим новинама?!

Предраг Поповић, главни уредник ИнтерНационала, о реклами Џорџа Буша у његовим новинама, "Европа"

Стручна (про)цена

Љубисав Ђокић Мој багер је музејски експонат, министар културе Драган Којадиновић га цени два милиона евра... Тај новац би требало да ми уплати Карла дел Понте, јер да није било њега данас не би било суђења и на врата суда могао би да се стави катанац.

Љубисав Ђокић, "багериста Џо", "Политика"

Кад свеци граде

Изјаве.нет Њима [новосадској елити] је важан дневни боравак. Што више гипса, метала, избочина. Траже и мермерне лавове на улазима, а један клијент ми је тражио да му уградимо грб у кров. Други тражи да се на једном зиду висине 5 и ширине 12 метара наслика неки библијски мотив, на коме би уместо светаца били ликови његове породице.

др Војкан Милеуснић, архитекта, "Европа"

Сребрне године

Јасна Шекарић Молим вас да до 16. децембра, јер ми је рођендан 17, пишете да имам 38 година. И, још намеравам да вам овако кидам нерве, макар до Пекинга.

Јасна Шекарић, освајач сребрне медаље на Олимпијским играма у Атини

Постојан кано клисурина

Душко Кораћ Нећу да кукам на судије. Та наша прича о правди и неправди траје деценијама, можда и вековима...

Душко Кораћ, РТС коментатор ватерполо утакмице СЦГ-Мађарска