Усташа и џентлмен

Зоран Милановић Мој је дјед [по мајци] био усташа, а то мом оцу из партизанске обитељи није сметало. Но, мој дјед није узимао велепосланике за таоце.

Зоран Милановић, председник СДП-а, на телевизијском сучељавању са председником ХДЗ-а Андрејом Пленковићем, ХТВ/„Јутарњи лист“

Прво су дошли по аутономију (Војводине)...

Ненад Чанак Политика Милошевићевог режима, чије су прве жртве биле аутономне покрајине – Војводина и Косово, завршила је свој биланс са четири изгубљена рата, четири милиона расељених, више од 130.000 убијених и једним међународно пресуђеним злочином геноцида.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, о изјавама Ивице Дачића и Александра Вулина да је Хашки трибунал потврдио исправност Милошевићеве политике, „Бета“/„Танјуг“

Дуго бауљање између отпадништва и вере

Никола Коља Пејаковић Што се тиче нас, Срба, нисмо ми конзервативни, ми смо отпали од Бога и ако му се не вратимо неће од нас остати ништа. Сада смо једна намргођена, умишљена, горда група аматера која бауља на зачељу цивилизацијске колоне народа. И уместо да се бавимо суштином, ми измишљамо топлу воду и хватамо мрвице са немачког и америчког стола. А они нам се смеју. Једино нас Бог воли, а ми то не видимо.

Никола Коља Пејаковић, глумац, сценариста, позоришни редитељ и музичар, „Политика“/„bizlife.rs“