Офанзива (на родитељске новчанике) не може да чека

Младен Шарчевић Од Министарства за рад затражићу да се постави питање одговорности породица ученика који беже са часова! У свету се за то зна цена - 20 изостанака једнако 1.500 евра, па да видите како ће да се смањи изостајање.

Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја, „Информер“

Мржња као погонско гориво

Изјаве.нет Срећа је српске и хрватске власти што толико воле да се мрзе. У супротном би нешто морале и да раде.

Стефан Славковић, новинар, „Твитер“

Сјај и беда (српских) куртизана

Манојло Вукотић Читати данас неке новине или гледати телевизије исто је и што и туширати се испод канализационих цеви. Медији постају информативни „чернобили“. Постају – куртизане власти. Постају – самоуслуге у којима се купује све упаковано у целофан, а понекад и са црвеном машницом.

Манојло Вукотић, некадашњи главни уредник „Борбе“, „Вечерњих новости“, „Блица“ и „Гласа јавности“, „Недељник“/„bizlife.rs“

Два ђаволски добра мајстора и један шегрт

Душан Јањић Нема већих мајстора за игру на конфликте од Британаца и Руса. У овом тренутку не заборавимо улогу Турске и потребу Ердогана да закува што више чорбе да би био што јачи играч.

Душан Јањић, политички аналитичар, „Око“ РТС-а

Онаквом човеку нису подигли споменик

Душан Јањић Био сам у пријатељским везама са Фрањом Туђманом и породичним са некима из врха те коалиције [ХДЗ]. Они су [1990. године] веровали у конфедерацију. Та тема је овде отворена - споменик Слободану Милошевићу. Једног дана, када историја буде фер, он ће имати споменике у Загребу и у Љубљани. Или ће бар бити фер да га се сете. Идеја Словеније била је асиметрична федерација-конфедерација, а онда су процеси гурали у независност кроз рат.

Душан Јањић, политички аналитичар, „Око“ РТС-а

Да се (међународни) Власи не досете

Александар Вучић Што је један евро по рачуну? Они [ММФ] су тражили повећање од 7,7 одсто, а ми смо то спустили на 3,8 одсто. И даље је струја у Србији јефтинија него у Албанији, БиХ итд. И то смо успели да нам они не замере, да прихвате, и да кажу да је све у реду.

Александар Вучић, премијер Србије, „Танјуг“/„Ало“

Ја, Владимир Владимирович

Владимир Путин Онај ко жели да буде лидер и претендује да добије неко важно место никада не треба да диже нос, верујући да је најбољи. Чим човек почне да верује да је бољи од свих, тог тренутка почиње да губи. Амбиција је добра, ароганција лоша.

Владимир Путин, председник Руске федерације, ученицима гимназије у Владивостоку, „Спутњик“/„bizlife.rs“

Европско, а невоспитано

Александар Вучић Код вас је очигледно мања дисциплина – службеницима у Србији не може десити да звони телефон за време важних састанака.

Александар Вучић, премијер Србије, представницима Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), „Танјуг“

Не знамо ко су најбољи, али међу њима смо

Александар Вучић Ми смо међу најбољим земљама Европе, међу којима су Немачка, Чешка, Естонија, Аустрија, Швајцарска. Немојте ме држати за реч, мислим да су то те земље. А као што видите, у добром смо клубу.

Александар Вучић, премијер Србије, „Танјуг“

Намиривање мртваца

Александар Вучић Долазе тада [у децембру] на наплату разне Петрохемије и чуда. Морамо да намиримо нека чуда од мртваца који нам искачу од пре 10 до 15 година.

Александар Вучић, премијер Србије, „Танјуг“