Биографије за (горко) плакање

Зоран Чворовић Заједничко им је то што су у питању врло млади људи, који иза себе немају никакве стручне и професионалне биографије, и то што су завршили неке од „факултета“, [...] „убица“ српског образовања. Логично је да СНС постави своје кадрове, [...] али не можете да препоручујете у градску установу библиотеке неког, како стоји у његовој биографији, ко добро барата оружјем.

Зоран Чворовић, као одборник са листе Двери у Скупштини града Краљева, о избору чланова надзорних одбора градских установа, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Срби, муџахедини најстарији

Недим Сејдиновић Србија је деведесетих била оно што је Исламска држава [ИСИС] данас. Странка која је на власти у Србији је мешавина крви и бизниса, крви и корупције. Управо та мешавина је дубоко разорила наше друштво.

Недим Сејдиновић, председник Независног друштва новинара Војводине, на округлом столу „Изазови: култура дијалога“ у Сомбору, „Бета“

Европска виза на нуклеарно гориво

Муамер Зукорлић Питају ме новинари - какав ти је програм за међународне односе? Кажем - ако мене изаберу, то ће за Запад бити најбоља порука. Запад ће да схвати - Србија није каква је била, чим може да има за председника неког ко није Србин православац. И онда ће да добије чисту десетку, коју никад није добила. То ће да јој буде атомско гориво према ЕУ, не треба јој друга виза. Онај списак од десет метара услова за улазак у ЕУ има да јој се смањи на три питања.

Муамер Зукорлић, као кандидат на председничким изборима 2012, према „Земљи чуда“ Радио Београда 1

Блуз мутне воде

Зоран Стојиљковић Ми у Србији живимо у једној комбинацији политичког, односно партијског капитализма, и компрадорског система у коме некритички уводимо интересе неолибералног капитализма и неолибералне парадигме. Када уводите два система који су разарајући, у њиховој комбинацији ефекти су још гори. У Србији се не доводе људи на позиције у Надзорним, некад Управним одборима, већ на сваку позицију. То увек понављам као анегдоту, у кампањи за изборе 2014. странке су се тукле око места главне медицинске сестре у дому здравља у околини Чачка. То је отишло дотле.

Зоран Стојиљковић, професор политичке социологије на ФПН-у, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Може бити само један (нови-стари) кандидат

Борис Тадић Ми морамо имати заједничког кандидата. Не намећемо ниједног кандидата. Сваки од кандидата демократске и европске опозиције може имати своје предности и мане, али морамо да се договоримо. План подразумева уједињење опозиције, сматрам да она мора да има своје органе [...], са договореном политиком и заједничким кандидатом који обједињује наступе опозиције у институцијама, и који може да победи на изборима.

Борис Тадић, председник СДС-а и бивши председник Србије, о председничким изборима 2017, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Пословање тајно, губици јавни

Љубодраг Савић Када „Србијагас“ прави губитке, никада нисам начисто да ли је то резултат лошег рада партијског руководства које је тамо годинама, ситуације у којој су цене по којима се пласира финални производ ниже него улазне цене, или и једно и друго. Никада то не знамо.

Љубодраг Савић, професор економике индустрије на Економском факултету у Београду, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Чекајући јул

Александар Антић Када је „Електропривреда Србије“ у питању, због обимности посла и због комплексности компаније која је највећа у овом делу Европе, ми смо се са Светском банком и ММФ-ом договорили да се тај процес продужи за још шест месеци и оконча до 1. јула 2017. године.

Александар Антић, министар рударства и енергетике, о реструктурирању ЕПС-а, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Миленијумски циљ: један радник, два директора

Љубодраг Савић Ја сам био у потпуном убеђењу, да ће господин [Александар] Обрадовић, претходни генерални директор ЕПС-а, како је рекао, у кратком периоду успети да смањи број директора са 600 на 300. Он је успео да смањи број директора за 18. Пре неки дан сам разговарао са пријатељем, који ради на нижем нивоу у ЕПС-у, и каже - сада је у ЕПС-у направљена структура таква да има више директора, једна организациона целина је подељена на три, неко седне у кола и по потпис иде нпр. са Коњарника на Баново брдо.

Љубодраг Савић, професор економике индустрије на Економском факултету у Београду, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Кафаница, лудница, судница... (Чувај се Вучићеве руке)

Александар Вучић Видите, смеје ми се и градоначелник Ниша, а ја сам прекјуче добио [списак] 13 ресторана у Нишу које Пореска управа мора да затвори, јер не издају фискалне рачуне. А онда сви медији у Србији скоче на председника владе - који је „лудак и психопата“ - јер је тамо била Пореска управа и тражила фискални рачун. Је ли тако, градоначелниче? Јеси ли им се извињавао? Јеси! А ја хоћу из коже да искочим што им се извињава.

Александар Вучић, премијер Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Победник се зна, играм(о) за опозициону публику

Александар Вучић Добили смо истраживање, када бих се данас кандидовао [за председника Србије], победио бих у првом кругу. Ко год да уђе у други круг, било Шешељ, било [Саша] Јанковић, или Вук Јеремић о коме толико причате, било би најмање 2 према 1, 67 [одсто] према 33. Никакав проблем. Али ја то нећу да радим, мене то не интересује.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, изјава из јула 2016. године према „Земљи чуда“ Радио Београда 1

Кад катил фермани лете изнад глава

Ивица Дачић Дуг СПС-а после 2000. године био је већи од 10 милиона марака - из времена Слободана Милошевића, а реч је о неплаћеним телефонима, струји, води, спотовима на РТС-у... Дуг је смањен, а можда некима који се први пут суочавају са таквим цифрама оне делују катастрофално. Кад нисмо пропали 5. октобра, нећемо ни сад. Ко је незадовољан, извол'те, нека иде из странке.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије, „Танјуг“

Није крај, није чак ни почетак краја, али је можда крај почетка

Александар Вучић Министре, седите ту! Сада се говори о кључним стварима!

Александар Вучић, премијер Србије, обраћајући се (преко микрофона) Горану Кнежевићу који се спремао да дискретно напусти скуп Нордијске пословне алијансе у Београду, према листу „Ало“

Сељак - ЊЕТ, (нови) председник - NOT YET!

Томислав Николић Шире такве предрасуде ти новинари који се данас спрдају. Ко су ти људи [на друштвеним мрежама], да ли су аналитичари? Треба створити утисак да је председник Србије сељак и да је то за републику незамисливо и понижавајуће.

Томислав Николић, председник Србије, о свом одговору 'not yet' на питање да ли размишља о председничким изборима, „Курир“/„Блиц“

Оно кад говориш тако да ни самог себе не разумеш

Томислав Николић Можда је боље што сам то рекао на енглеском, пошто енглески Срби тумаче свако на свој начин. Мада би ме они и на српском тумачили, не бојте се. Ни мој српски им није довољно јасан и свако га тумачи на свој начин.

Томислав Николић, председник Србије, о свом одговору 'not yet' на питање да ли размишља о председничким изборима, „Курир“/„Истиномер“