Елвис је стварно жив?

Дејан Анастасијевић Чини ми се да је у последњих неколико дана, према поузданим изворима, Младић виђен више пута него Елвис Присли за 10 година. С једне стране имамо нервозу јер долазе Карла дел Понте и Марк Гросман, што је много важније, долазе и Хавијер Солана и Крис Патен, а с друге стране имамо тужну чињеницу да наше власти за последњих шест месеци нису учиниле ништа на испуњавању обавеза према Трибуналу, а ту је и несрећан случај с Гораном Хаџићем.

Дејан Анастасијевић, новинар "Времена", "Б92"

Председник свих (демократских) грађана

Борис Тадић Наступам као председник Србије, али ме та функција не обавезује да подржавам све кандидате на изборима, а нарочито не оне који Србију вуку назад. Не сме да дође до екстремизма, радикализма и национализма у Србији. Србија не сме да буде у сукобу са светом.

Борис Тадић, председник Србије и Демократске странке, на изборној конвенцији ДС-а у Новом Саду

"Бата Рака" (Варљива јесен 2004)

Радован Рака Радовић Чули сте шта је Борис Тадић говорио у суботу. И још кажу – изашао из болнице. Боље да није ни излазио из болнице!

Радован Рака Радовић, кандидат за председника Трстеника, "Утисак недеље"

Мало руках а мален и шатор

Вук Драшковић Наша малобројна делегација није могла да спава под шатором.

Вук Драшковић, министар дипломатије СЦГ, на питање колико је чланова има делегација која је ишла за заседање Генералне скупштине УН, "БК"

Касно је за све (а и не разумемо)

Владимир Пејић Мислим да неће допринети ни расту ни паду рејтинга г. Вучића зато што је касно за то и, чак и да је у праву, та ствар је релативно неразумљива обичном народу.

Владимир Пејић, агенција "Фактор плус", о "пријави" Александра Вучића против Ненада Богдановића, "Б92"

Теорија завере у пракси

Момир Лазић Имамо председника из тог времена, садашњег, господина Тадића, који је растурио војску, продао ракетне системе, довукао нам Ал Каиду на власт. Зашто? Зато што је склопио уговор са Израелом о продаји калашњикова.

Момир Лазић, писац близак Српској радикалној странци, ТВ Инђија

Теорија завере у пракси

Момир Лазић Ових дана, Шиптари у Војводини откупљују салаше, ових дана у Војводини се неколико стотина Албанки породило у Новом Саду. Не порађају се у Приштини, оне се по задатку порађају овде.

Момир Лазић, писац близак Српској радикалној странци, ТВ Инђија

Тужно, али истинито

Томислав Николић Коштуница би поново да има ДОС у било ком облику на власти и онда се пита зашто нема одзива бирача. Ко је сад заинтересован за изборе? Како год бирачи да гласају – добију ДОС на власти.

Томислав Николић, после разговора са Војиславом Коштуницом, "Б92"

Наши ваше надиграше

Горан Кљајевић Након изборних нерегуларности 1996, први пут су се на истој страни нашли суд, Градска изборна комисија и грађани. Убудуће ће власт вршити само они који добију довољно гласова на изборима.

Горан Кљајевић, председник Градске изборне комисије Београда, "изражавајући задовољство пресудом Првог општинског суда којом је одбачен приговор Социјалдемократске партије", "Бета"

Мрачне снаге и авети прошлости

Савез војвођанских Мађара Не можемо оћутати да се на нас сручила читава бујица најдивљијих и најпокваренијих оптужби само да би на неки начин била осујећена изборна победа снага развоја и напретка. Посебна офанзива покренута је против Суботице као бастиона мађарске духовности и економије јер наши непријатељи добро знају како ће, ако им пође за руком да мађарство лише Суботице, а Суботицу мађарства, успешно обавити посао. Можемо ли себи дозволити да мрачне снаге у томе успеју?

Савез војвођанских Мађара, у брошури "Суботица – Снага одржања, улог за опстанак бастиона мађарске националне заједнице", верзија штампана само на мађарском језику

Господин 40 одсто

Душан Савић Захтеви Европске уније да 30 одсто жена и 30 одсто педера буде у власти су катастрофални.

Душан Савић, спортски директор и кандидат за одборника ДСС-а, "Блиц"

Отписани су чудо!

Емир Кустурица Брдо Мећавник није Брдо код Крања, али, и овде је постигнут важан споразум. Пре само неколико тренутака, Коштуница и Тадић овде су се договорили о заједничком деловању убудуће! Када су долазили, трубачи су их дочекали са музиком из 'Отписаних', а после овог споразума – свираће им 'Повратак отписаних'!

Емир Кустурица, на свечаној вечери после премијере његовог филма "Живот је чудо", на Мећавнику код Ужица, "Новости"

Срби се не бране

Горан Паскаљевић Можда се овај филм неће допасти националистима. Јер, признаје да је и српска војска чинила злочине. Сматрао сам да и као Србин треба да говорим о томе – не да су само други криви, него да смо и ми криви. Не можете се ви аутистично бранити чињеницом да су други криви. То је прича о томе да могу да крадем зато што су и други лопови. Е, тај морал не могу никако да прихватим. Не треба нико да ме генерално брани од злочина који нисам учинио. Нигде, па ни у Хагу.

Горан Паскаљевић, о свом награђеном филму "Сан зимске ноћи", "Блиц"