И ми (жуту) праћку за трку имамо

Драган Шутановац Идемо на победу. Знам да неко сада говори да је много велики, да не можемо да га [Вучић] победимо. Тако су говорили за Голијата Давиду, па је Давид рекао „толико је велики да не можемо да га промашимо“.

Драган Шутановац, као новоизабрани председник ДС-а, у првом обраћању, „Блиц”

Вунено (не)време

Зоран Кесић Емисија [„24 минута...“ на ТВ Б92] је лепа само док се чека, док од себе само наговештај да - што би рекла Десанка Максимовић. Наша емисија је требало да крене вечерас, међутим, обавештени смо да неће кренути вечерас него следеће суботе. Само нека крене, што се мене тиче, јер таква су времена да може и да не крене, ако ме разумете; да се мало нашалимо.

Зоран Кесић, хумориста и сатиричар, на „Weekend Media“ фестивалу у Ровињу, N1/„youtube“

Европљани другог реда али првог позива

Ивица Дачић Ми изгледамо можда наивно, али нисмо баш сасвим глупи. Ми смо Влада Србије, не антисрпска влада. Увођење санкција Русији је противно српским интересима и тачка, а сигуран сам да цела Влада тако мисли. Они који приговарају Србији због изградње Јужног тока, заједно са Русијом граде Северни ток. Значи ли то да су они грађани првог реда, а ми грађани другог?

Ивица Дачић, министар иностраних послова, о захтевима из ЕУ, „Бета“

Дозволите да се (не) (од)јавимо

Ивица Дачић У Загребу се одржава миса за како кажу мученика, хрватских мученика, генерала и пуковника НДХ. Замислите у Берлину мису за Хитлера, Геринга и остале... Да ли треба да ћутим и да кажем ’извините, молим вас, што вам сметамо’?

Ивица Дачић, министар иностраних послова, Б92

Вучића (у)ћуткајте, мене нећете

Ивица Дачић Ја нисам овде да ћутим, ја сам овде министар спољних послова, треба да штитим националне интересе. Било би срамота да ово прође без гласа Републике Србије. [...] Нама је стало до мира, али ако у БиХ пребројавају колико Срба има пушака и пиштоља, ако се прави план за колико дана може да се сруши Српска, ако су безбедносне службе наредиле највећи степен безбедносне одбране према Српској, па шта је то?

Ивица Дачић, министар иностраних послова и потпредседник Владе Србије, Б92