O tempora, o mores!

Матија Бећковић Људи су већ почели да разговарају сами са собом. Само је почетак био тежак. То већ видимо на улицама. Ко не види да је неко ставио слушалицу у уво, мисли да су већ људи почели саму са собом да полемишу. Тих слушалица у будућности неће бити, али ће људи имати безброј пријатеља и саговорника које никада неће видети.

Матија Бећковић, песник и члан Српске академије наука и уметности (САНУ), у недељном додатку „Блица“

Место сусрета: Југославија

Владимир Путин Грешите, сетите се шта се догодило у Југославији - одатле је све почело. Ја тада нисам ни био председник. Међутим, јесам ли ја окренуо авион над Атлантиком? То је био Јевгениј Примаков. [...] Узгред, Борис Јељцин је био посебан. Када је заузео прилично чврст став о питању Југославије, одмах су сви почели да се присећају како је волео да попије. Тако је започета дискредитација. Ето, одатле је све почело.

Владимир Путин, председник Русије, упитан да ли су се односи између Русије и САД погоршали због Сирије, N1

Велики Вук о малом

Вук Јеремић Бесмислица је да ћу бити Вучићев кандидат на председничким изборима. Ма шта ко о томе тренутно мислио и говорио, Вучићев кандидат ће бити Александар Вучић.

Вук Јеремић, бивши министар иностраних послова Србије, „Блиц“

Врли, нови (и настрани) свет

Егон Савин У савременим демократским друштвима више нема табуа. Све настраности су постале друштвено прихватљиве. Можете бити криминалац, педофил, тајкун – бићете социјално прихваћени. Једина неприхватљива ствар у савременом свету је сиромаштво. И овде код нас, у нашој паланци, највећа је срамота бити гладан.

Егон Савин, позоришни редитељ, „Вечерње новости“/„bizlife.rs“

Београд, несигурна кућа за мафију

Александар Вучић Жестоко ћемо се обрачунати са онима који мисле да им је Београд прћија и да по Београду могу да убијају како стигну, па нек добро размисле да ли су јачи од државе или нису. [...] То да иду да убијају, да један пишти из теретане, а други пиштаљком с пута, ко ће кад да пуца, један калашњиков, други калашњиков... То нека забораве и нека то врате у своју земљу, а у нашој држави то неће да раде.

Александар Вучић, премијер Србије, РТС