Енглеску краљицу за председника Србије

Зорана Михајловић Спремна сам да будем играч и запада и истока и севера и југа, само ако ће то да донесе бољитак мојој земљи. Онај кандидат или кандидаткиња који добије подршку Вучића, биће нови председник Србије.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и министар грађевине, урбанизма и инфраструктуре, Б92

Кад замиришу зелембаћи и еврићи

Хосе Мухика Ја се издвајам по томе што су вредности за које се залажем и мој начин живота у складу са друштвом којем са поносом припадам. [...] У данашње време лидери разних земаља нису оличење вредности друштва из којег потичу, већ само служе корпорацијама и великим финансијским институцијама које их плаћају. Прави лидер представља своју земљу, а не њене спонзоре.

Хосе Мухика, хуманиста и бивши председник Уругваја, Б92

Јесмо, дакле мислимо

Хосе Мухика Уместо да купимо председнички авион, купили смо хеликоптер који ће бити смештен у централни Уругвај да би спасавао жртве несреће и омогућио медицинске услуге у случају нужде. То је тако једноставно! Схватате ли о дилему? Председнички авион или спасилачки хеликоптер?”

Хосе Мухика, хуманиста и бивши председник Уругваја, Б92

Мухикин панта реи

Хосе Мухика Посветио сам се борби за промену… ипак, доживео сам много спотицања, много повреда, неко време сам био у затвору. То је нормално за свакога ко реши да мења свет. Чудо је што сам још ту.

Хосе Мухика, хуманиста и бивши председник Уругваја, Б92

Цивилизација на доброј низбрдици

Хосе Мухика Наша цивилизација се налази у фази у којој је потребан планетарни консензус, а ми се правимо да то не схватамо. Заслепљени смо шовинизмом и жудњом за доминацијом, нарочито најмоћније земље. Оне треба да буду пример! Срамотно је да 25 година након потписивања Кјото протокола и даље одуговлачимо да предузмемо основне мере. Срамота је! Човек је можда једино биће способно за аутодеструкцију.

Хосе Мухика, бивши председник Уругваја, o Протоколу из Кјота уз Оквирну конвенцију УН о промени климе, Б92

Не стижу долари

Ивица Дачић Од Доналда не треба очекивати чуда. Ми смо такав народ, лако полетимо и мислимо да ће сад Америка само да „сипа“ доларе Србији. Срби су одмах полетели и „вратили Косово“. [...] То су безвезне приче. Косово је наше, српско. Ми не треба да гледамо ко ће нам шта поклонити или вратити, већ да се сваког дана боримо за наше људе на Косову...

Ивица Дачић, министар иностраних послова, о Трамповој победи на председничким изборима у САД, „Ало“/„Блиц“

Кад пророчанства (не) утихну

Расим Љајић Не разумем оволику хистерију због победе Доналда Трампа. Ни баба Ванга не може да погоди у ком ће ово правцу ићи.

Расим Љајић, потпредседник Владе Србије и председник СДПС-а, „Политика“/„bizlife.rs“

Председник и градитељ

Доналд Трамп За одређена подручја ја бих поставио жице, али за одређена подручја зид је прикладнији. Ја сам веома добар у томе, то се зове градња.

Доналд Трамп, као новоизабрани председник САД, о предизборном обећању да ће изградити зид према Мексику, у емисији „60 минута“ (CBS), „Танјуг“

Лекција из ћерања

Доналд Трамп Ми ћемо протерати особе које су криминалци и имају криминални досије, чланове банди, дилере дроге, доста тих људи, вероватно два милиона, а могло би да буде чак и три милиона, протераћемо их из наше земље или ћемо их затворити... они су овде илегално. Остали имигранти, који немају документа за боравак у САД, [...] они су сјајни људи, ми ћемо се одредити у вези с тим. Али, пре него што се одредимо... веома је важно, ми ћемо осигурати границу.

Доналд Трамп, као новоизабрани председник САД, о предизборном обећању да ће изградити зид према Мексику, у емисији „60 минута“ (CBS), „Танјуг“