Функција Вучић

Герхард Шредер У сваком случају ће Александар [Вучић] увести Србију у ЕУ, на било којој функцији. Он ће о томе донети одлуку када буде време за то. До тада ће се други јављати да хоће, а он ће радити. То је тако једноставно када се бавите политиком.

Герхард Шредер, некадашњи канцелар Немачке, о председничким изборима у Србији, РТС/„srbin.info“

Све за коалицију, коалицију ни за шта

Ивица Дачић Ми смо увек спремни за изборе, за било које изборе, и председничке и парламентарне. Ми ћемо имати свог кандидата на изборима. Наравно, уколико владајућа коалиција и шеф владајуће коалиције господин (Александар) Вучић мисли да треба да разговарамо о заједничком кандидату, ми смо на те разговоре спремни... То је наша политика већ 20 година и никаквих ту спектакуларних новости и промена нема.

Ивица Дачић, министар спољних послова и председник СПС-а, „Новости“

Издајство (на)учењака

Душан Теодоровић Ћутање је моје разочарање, а мук академске заједнице Србије је обележио 2016. годину. Мук институција и појединаца.

Душан Теодоровић, универзитетски професор и академик САНУ, НИН

За ким светла горе

Радослав Миленковић Данас, искрено, упркос хиљадама сијалица које горе од Митрова до Ђурђева дана, због Нове године, не осећам ни радост ни тугу. У вези са тим, измрцварен и сит свих обећања којима ме кљукају, осећам понајвише умор, скоро злослутан.

Радослав Миленковић, глумац и позоришни редитељ, НИН

Ко успе да преживи, гласаће (за Вучића)

Драгољуб Љубичић Мићко Ко каже да не може? Наравно да може, а и хоће, не брините, само му треба један пун мандат да би то средио. А како да дође до тог једног пуног мандата, кад га ове опозиционе дангубе сваки час провоцирају, изазивају и чикају на нове ванредне изборе, како би се свако мало стављало на проверу огромно поверење које су му грађани већ толико пута указали. Али лоша им је процена. Још само неколико ванредних избора у наредних неколико година и њега ће бирати сви грађани Србије, њих скоро цео милион, колико ће их тада још увек живети овде пре него што емигрирају. Или изумру.

Драгољуб Љубичић Мићко, хумориста и сатиричар, на питање како супермен не може да среди да га сви воле, прате и подржавају, НИН/„bizlife.rs“