Преки (социјалистички) суд

Ивица Дачић Ми смо се одавно политички растали. Он [Срђан Драгојевић] је и поднео оставку на место посланика. Свако сам бира свој политички пут, а ја мислим да је он изабрао ћорсокак. Не знам да ли је и даље члан СПС-а, а ако јесте биће избачен из чланства.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије, о Драгојевићевој подршци кандидатури Саше Јанковића за председника Србије, „Курир“/Б92

Пихтије или смрт

Иринеј Уколико организујете ову паганску манифестацију [„Пихтијаду“] у току поста, православна Епархија бачка ће објавити саопштење и позвати вернике да стану у одбрану светог поста. За време одржавања пихтијаде, капије порте храма ће бити затворене, а са звоника ће се сваких пола сата оглашавати мртвачко звоно. Сви чланови Управног одбора „Пихтијадe“ биће анатемисани из цркве, свештеник неће улазити у њихове домове, једино ће им бити дозвољено крштење деце јер она нису крива за грех и лудост својих родитеља.

Иринеј, епископ бачки, у писму упућеном организаторима „Пихтијаде“ у Руменки, „Блиц“

Квазимишеви

Небојша Стефановић Србија је стабилна и суверена земља у којој људи живе нормално и у којој одлучују грађани, а не стране амбасаде, ни разни квазикандидати – мишеви.

Небојша Стефановић, као функционер СНС-а, ТВ „Пинк“

Интереси земље, само не наше!

Ненад Чанак Косово је признато као независна држава, више није у саставу Србије и интереси земље захтевају да се суочимо са чињеницама.

Ненад Чанак, будући председнички кандидат ЛСВ-а, „Бета“