Истина која нас је заболела (и затровала)

Оља Бећковић Да ли је боље да човек не гледа, не чита и не слуша - да се не „трује“, већ да чита књиге. Или је боље да се „трује“ - да гледа, чита и слуша да би знао где живи? Бојим се да је ово друго истина.

Оља Бећковић, новинар, на „Вивалди форуму 2017“ о медијској сцени у Србији, „bizlife.com“

Човек са белим бубрезима

Лазар Ристовски Александар Вучић има снагу и спреман је да се жртвује за бољу Србију, што показује својим делом. Ја то ценим. Волим, брате, његову енергију, он је борац као ја. Борци добијају битке, а остали су мрсомуди, да извинете.

Лазар Ристовски, глумац, у београдској „Арени“ на митингу подршке председничком кандидату Александру Вучићу, „Танјуг“

Мислио сам да имамо посла с мањим будалама

Зоран Стојиљковић То што истичу да смо „јефтина и добро образована радна снага“, јесте као оно чега се паметан стиди тиме се будала поноси. Они су будале! Безобразне, корумпиране, у јасле партијског запошљавања и партијског живота смештене будале.

Зоран Стојиљковић, председник УГС „Независност“ и професор ФПН-а, „Нецензурисано“ ТВ „Шабац“

Цинизам у доба Јуре

Зоран Стојиљковић Мени је цинично зазвучала порука актуелног премијера [Вучића], потенцијалног председника и не зна се шта још, који је рекао у једном тренутку: „Немојте да ми галамом око 'Јуре' растерате стране инвеститоре!“

Зоран Стојиљковић, председник УГС „Независност“ и професор ФПН-а, о прошлогодишњој вести да радници „Јуре“ носе пелене, „Нецензурисано“ ТВ „Шабац“

Притајени дипломата скривени змај

Војислав Шешељ Ја сам рођени дипломата, на универзитету сам предавао међународне односе, знам дипломатску етикецију и дипломатску вештину, проучавао сам дипломатску историју. Као председник Републике не бих палио заставе, а као опозициони политичар то право могу себи да приуштим.

Војислав Шешељ, председник СРС-а и кандидат за председника Србије, интервју на ТВ N1

У (Ру)се и у своје кљусе

Војислав Шешељ Ми морамо једног дана вратити Косово и Метохију под српски суверенитет. Каквим ће то методама бити, ја не знам. Али оним методама које у датом моменту буду најефикасније. То укључује и рат. Ако Руси кажу - идемо, [онда] идемо да повратимо Косово, [...] које је српска светиња. Нисам никакав авантуриста, знам да Србија не може сама да ослободи Косово и Републику Српску Крајину. Уз руску помоћ може.

Војислав Шешељ, председник СРС-а и кандидат за председника Србије, интервју на ТВ N1

Само ЕУ (и рата) да не буде

Жан-Клод Јункер Немојте [Мајк Пенс] то да причате, не позивајте друге да изађу, јер ако Европска унија пропадне, имаћете нови рат на Западном Балкану. Ако их оставимо саме, Босну и Херцеговину, Републику Српску, Македонију, Албанију, све те земље, имаћемо опет рат.

Жан-Клод Јункер, председник Европске комисије, током сусрета са потпредседником САД Мајком Пенсом, Б92/„Инсајдер“