Плави (Вучићев) воз

Драган Шутановац Избор [Ане] Брнабић је одраз Вучићевог страха од губитка моћи унутар Српске напредне странке. Вучић је Брнабић наменио улогу кондуктера, док ће политички машиновођа бити лидер социјалиста Ивица Дачић. Земљу ће и даље водити Вучић.

Драган Шутановац, председник ДС-а, о мандатару, „Бета“

Ко сме Вучићу да каже НЕ?

Александар Мартиновић Онај ко не буде гласао или онај ко се изјашњава против Ане Брнабић као кандидата за председника владе, он се у ствари изјашњава против Александра Вучића. СНС не жели да допусти да је било ко уцењује, нити желимо да допустимо политичку ситуацију да од било кога зависимо. [...] Онај ко не гласа, сам себе је искључио из коалиције са СНС.

Александар Мартиновић, шеф посланичке групе СНС-а, „Танјуг“

Нека виша математика

Марија Обрадовић Предстоји нам да пребројимо да ли имамо 128 гласова, то је веома озбиљан посао и одговорно приступамо томе. [...] Не желим да лицитирам да ли у тих 128 улазе сви напредњаци, толико је озбиљних тема, грађане занима да ли ћемо бити у законским роковима, за мене и за грађане друга математика нема сврхе.

Марија Обрадовић, потпредседница СНС-а, о подршци Ани Брнабић као мандатару, Б92

Кажите нам зашто да волимо ћирилицу

Матија Бећковић Сваки окупатор је прво забрањивао ћирилицу. И да нема никаквог другог разлога да је сачувамо – тај би био довољан. Ако не знамо зашто је ћирилица забрањивана, можемо да их питамо.

Матија Бећковић, песник и академик, „Политика“