Ко воли спрдњу ни шала му неће тешко пасти

Маја Гојковић Спрдати се, значи шалити се.

Маја Гојковић, председница Скупштине Србије, сајт Скупштине Србије/„Истиномер“

Нечастиви у београдском пашалуку

Атанасије И оно мало што имамо деце, хоће пустахије да одузму и то, и право на рађање деце. Издајници не поштују људски род… Владика рашко-призренски је поделио награде за 70 мајки Српкиња, са двоје, троје, петоро деце. То су мајке Југовића, то су Српкиње. Нажалост, у исто време у београдском пашалуку промовишу не само нероткиње, већ антироткиње које су против српске деце.

Атанасије, умировљени епископ, у беседи о Видовдану на Газиместану, у контексту избора мандатара Ане Брнабић, „Фонд стратешке културе“

Први пут у владу на јутрење

Ана Брнабић На личне увреде нећу да одговарам. Ових дана их има доста, од тога да ли сам господин или госпођица јер се нисам родно определила, да сам султанија, хомопремијерка, фикус, икебана. Ми треба да радимо и сви можете да ме зовете како хоћете, али ја ћу први дан отићи на посао и покушати да променим макар једну малу ствар.

Ана Брнабић, мандатар за састав Владе Србије, излажући експозе у Скупштини Србије, „Блиц“

Царе Лазо, промотеру лепе Србије

Александар Вучић Треба да бринемо о нашој будућности, али не на небу, већ на земљи. Када то урадимо, знаћемо да је Лазар био храбар државник, свестан надируће турске опасности, који је погинуо не зато што се борио за небеско царство, већ за своју лепу Србију.

Александар Вучић, председник Србије, на обележавању Видовдана и 628 година од Косовске битке у Крушевцу, РТС