Рок опер(ет)а

Миодраг Зец Вертикала појединац-предузеће-држава-друштво мора да буде постављена да се човек лако снађе. А овде је као флипер - како се куглица одмота, тако ти на крају завршиш. Као флипер економија... Tommy.

Миодраг Зец, професор економије, „Тема јутра“ на ТВ N1

За шаку пиринча

Миодраг Зец Ако имате добар организам, ви можете са шаком пиринча да радите читав дан. Али ако имате лош метаболизам, лошу агрегатну структуру, што више једете више сте немоћнији.

Миодраг Зец, професор економије, у контексту стопе економског раста, „Тема јутра“ на ТВ N1

Карикатура живота

Матија Бећковић Све су те теме одавно преглибане и обалављене. Тако да бих одговоре најрадије цртао. Цртеже би читаоци боље чули и лакше разумели. Карикатуром или било каквом жврљотином бисмо све рекли краће и јасније, не смарајући никога.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, пошто му је новинар Радмила Станковић саопштила о чему би разговарали, НИН

Слушајући унутрашњи монолог

Матија Бећковић Дебата о Косову је завршена пре него што је и почела. Уосталом, унутрашњи дијалог не постоји. Као ни спољашњи монолог. Ретки су примери да се највећи положај у држави користи да се изазивају на мегдан новинари, глумци, писци, музичари, да се види ко је јачи. Он са војском и полицијом или они без игде ичег и иког.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, о позиву председника Србије Александра Вучића на дијалог о Косову и Метохији, НИН

Хепенингом противу штрајка

Младен Шарчевић Једнодневни штрајк Уније синдиката просветних радника Србије, који је најављен за 1. септембар, неће пореметити процес рада и неће бити нека велика штета. Први септембар је петак, они у школи причају ко је где летовао и тај дан прође увек више у виду неког „хепенинга”. Ђаке већ 4. септембра чека озбиљан рад.

Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја, РТС