Лепота (старлета) ће спасити дипломатију

Вељко Одаловић То је ствар која није имала и нема везе с нама. Хвала Богу да су лепе, и то не сме да буде мана. Зашто би била ако је лепа старлета? Други квалитети њих опредељују, квалитети у послу, разни тестови пред разним нашим комисијама.

Вељко Одаловић, државни секретар у Министарству спољних послова, о старлетама које су „наследили“ и примили у дипломатију, N1/„Блиц“

Ко је учествовао (у кампањи) спасио је душу

Душан Ивковић Ја у 73. години не могу да улазим у било какву политичку организацију и покрет. Саша Јанковић је светла тачка и он би требало да буде опозициони капитал. Оно што сам урадио и доживео у [Јанковићевој председничкој] кампањи нисам заслужио, али мислим да то нисам урадио да бих се лоше осећао; и иза свега што сам рекао и даље стојим.

Душан Ивковић, прослављени кошаркашки тренер, о свом неангажовању у Покрету слободних грађана, N1/„Бета“

Напредњачка (не)воспитаност

Душан Ивковић Мене то не погађа, јер је то питање васпитања да се јавиш свом старијем колеги. Нисам му то рекао, сад кажем јер нисам имао прилике, јер по васпитању [Вања Удовичић] треба да приђе и честита или да не честита.

Душан Ивковић, бивши селектор репрезентација СРЈ и Србије, коментаришући зашто му министар омладине и спорта није честитао улазак у кошаркашку Кућу славних, N1/„Бета“