Само су најбољи од најгорих довољно добри

Блиц „За овај посао није битно само књишко знање, већ и животно искуство и таленат. А шта је он проживео и радио док је студирао? То је мој став. У мојој канцеларији су готово сви студирали шест, седам година, ни не знам какве су оцене добијали на факултету, а сви су одлични адвокати.“

Блиц, из изјаве београдског адвоката који одбио да разматра пријаву за посао студента који је завршио Правни факултет у Београду у року са просеком 10,00

Бог прашта (Вучићу) а Америка не

Александар Вучић Рекао ми је: „Не можете да дирате у територијални интегритет Косова“. Одговорио сам: „А ви сте могли да дирате у територијални интегритет Србије пре девет година“? То сам му у лице рекао. [Хојт Брајан Ји је реаговао] хладнокрвно, он је професионалац. Ставио ми је до знања шта мисли; рекао је - супер што си ти то рекао, пренео сам ти шта је порука Америке, ти то поштуј или не, знаш какве су последице.

Александар Вучић, председник Србије, о посети Београду заменика помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију, ТВ „Пинк“/Б92

Баук Косова кружи Европом

Ивица Дачић Чини ми се да су схватили да ће се проблем обити и њима о главу. Ми не ликујемо због тога, али опет, волео бих да се земљама које су признале Косово деси исто па да ми одлучујемо да ли је реч о међународном праву.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и председник СПС-а, о реаговању САД и држава ЕУ на проглашење независности Каталоније, „Око“ РТС-а

Културно-уметничко друштванце

Ивица Дачић Ја сам певао са Шојгуом на руском, (Дејвиду) Макалистару сам певао „Ко то каже, ко то лаже, Србија је мала“ и учио га да игра коло.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и потпредседник Владе Србије, „Око“ РТС-а

Бити Вучићев пријатељ је опасно, али бити Вучићев непријатељ је погубно

Александар Вучић Свако ко је стао у моју одбрану морао је да прође топлог зеца, свака приврженост мени тако се кажњава.

Александар Вучић, председник Србије, гостујући на ТВ „Пинк“, „Танјуг“

Носилац свог и Ђурићевог крста

Александар Вучић Кад неко стане у моју одбрану, крећу тобож хумористичке [критике], а у ствари политичке и уперене су против мене. Ево, рецимо, Марко Ђурић, чим нешто каже одмах крећу критике - хајде да се спрдамо с њим како је глуп, па удри по њему да му никад не падне на памет да стане у моју одбрану.

Александар Вучић, председник Србије, гостујући на ТВ „Пинк“, „Танјуг“

Др Мали (од палубе)

Александар Вучић Три године нису престајали са тиме, те лажна диплома Синише Малог, а он један од најбољих америчких студента. Они сви паметни, а када погледате не видите да је један од њих просечан у било чему. Мислио сам да народ разуме да Ђилас, Божовић, Јанковић нису били просечни студенти, да разумеју да нису никаква елита, а онда су они поверовали у сопствене лажи.

Александар Вучић, председник Србије, гостујући на ТВ „Пинк“, „Танјуг“

Година 2040. сасвим близу а живота само девет

Александар Вучић Знам да ми је рок трајања ограничен, највероватније ће ми ово бити последњи мандат и неће ме срушити твитераши, они сами себе руше својом мржњом. [...] Они [опозиција] ме не би победили до 2040. сасвим сигурно.

Александар Вучић, председник Србије, гостујући на ТВ „Пинк“, „Танјуг“