Снага (отпора) на уста излази

Бранислав Трифуновић Као да нас тестирају колико можемо да издржимо то њихово лудило. Да, било би лакше, али увек имам на уму одговор мог колеге Николе Ђуричка на слично питање: „Знате, друже, ја сам нешто и прочитао“. То је најбољи одговор и кад мене питају шта ће ти то? Па, не могу да не реагујем, да не кажем, да ћутим.

Бранислав Трифуновић, глумац, о својој подршци Покрету слободних грађана и Саши Јанковићу, „Блиц“

Живети урнебесну фарсу

Бранислав Трифуновић „Урнебесна трагедија“ је комад који је Душан Ковачевић написао крајем осамдесетих и у којем је предвидео и распад земље и људски распад. Ми данас поново постављамо ту представу у Атељеу 212, а живимо је ван позоришта. Ради се о томе да нам је политика ушла у све поре и избија из тостера, софе, из фрижидера...

Бранислав Трифуновић, глумац, у интервјуу за „Блиц“

Државни непријатељи бр. 1 и 2

Бранислав Трифуновић Мени су забрањивали представе, трудећи се да нас на тај начин ућуткају и егзистенцијално угрозе. „Доктор Нушић“ се не игра у Крушевцу, „Јулија Цезара“ смо јако тешко играли у неким градовима, нарочито у Крушевцу, где је господин Бата - Сантос Гашић све и свја, а чуо је да то нешто није у реду, па је забранио мени и Кокану Младеновићу да се тамо појављујемо са представом. Видимо да нам прислушкују телефоне, што ми није јасно јер немају шта да чују - не правим бомбе и не спремам терористички напад.

Бранислав Трифуновић, глумац, о својој подршци Покрету слободних грађана и Саши Јанковићу, „Блиц“

Мајдан једе своју децу

Александар Чепурин Он је дете Мајдана. [...] Реални представник бандеровско-усташке власти. Природно, не повезујем то ни са Украјинцима ни са Украјином, која је била и остала пријатељска земља — преживећемо и тај Мајдан. Изјаве пана Олександра посматрам из комичног угла. [...] Проћи ће неко време, и у Украјини ће бити власт пријатељска према Русији и Србији, то је неизбежно. Тако је увек било.

Александар Чепурин, амбасадор Русије, о интервјуу БИРН-у украјинског амбасадора у Србији, „Спутњик“

Дибидус фобични

Александар Чепурин Знате, у Београд је дошао један емисар [Хојт Брајан Ји], а у исто време су се огласиле и још два човека — списатељица Херта Милер, која је са невероватним антисрпским ставовима наступала као да је представница СС-а, и један такозвани „стручњак за Србију“, који има прилично чудно презиме — извините, Сервер (у преводу „слуга“), са својим русофобичним чланцима.

Александар Чепурин, амбасадор Русије, „Спутњик“

Сорос је видео Вучића (и спасио грешну душу)

Бранислав Трифуновић Повукао сам уплату [Соросу] кад сам видео господина Вучића како се с њим грли и љуби. [...] До тог тренутка се причало о Соросовим олошима и плаћеницима, али кад се Вучић сусрео са Соросом, он је био најављен као филантроп и бизнисмен. И онда испада како се господин Вучић састао са филантропом, а ја сам плаћеник мрачног владара из сенке. Лудило.

Бранислав Трифуновић, глумац, у интервјуу за „Блиц“

Уједињење (Европе) или смрт (Србије)

Душан Теодоровић Господине Чепурин, Ја сам Србин. Јуче за Задушнице сам палио свеће својима. Славим Светог Јована и пишем ћирилицом. Дубоко сам убеђен да је Европска унија једино могуће место за Србију. Најлепше Вас молим да нам више не помажете ни Ви, ни Ваши ватрогасци у Нишу. Хвала.

Душан Теодоровић, професор Саобраћајног факултета у Београду и академик САНУ, реагујући на интервју руског амбасадора „Спутњику“, „Твитер“

Дневник жалби (америчког писара)

Александар Чепурин Јасно ми је зашто је тај део опозиције дошао код тог чиновника — желели су да се жале на своју владу, али нису наишли на антивладин став, већ на антисрпски. Нисам ништа чуо како су они на то реаговали. Зар подржавају такав притисак на Београд, на Србију?

Александар Чепурин, амбасадор Русије, о посети Београду помоћника заменика државног секретара САД Хојта Брајан Јиа, „Спутњик“

Два су света различита

Александар Чепурин Јасна је разлика – [Сергеј] Лавров је министар спољних послова, а гост [Хојт Брајан Ји] који је допутовао у Србију 75. заменик 24. помоћника заменика министра иностраних послова. То су различити рангови, и то није упоредиво. Чак мислим да никада није видео ни [државног секретара] Тилерсона, јер су то различити рангови.

Александар Чепурин, амбасадор Русије, о посети америчког дипломате Београду, „Спутњик“/Б92

Н.Н. лице са америчким дипломатским пасошем

Александар Чепурин То се не може окарактерисати као посета, већ као путовање или пословно путовање, долазак на консултације... У руским мас-медијима називамо то путовањем америчког изасланика, емисара.

Александар Чепурин, амбасадор Русије, о посети Београду помоћника заменика државног секретара САД Хојта Брајана Јиа, „Спутњик“/Б92