Да се пропадне (барем) достојанствено

Саша Јанковић Потпуно разумем заинтересованост многих да се огласим, али ово није нешто што ја треба да коментаришем или на њега одговарам. То ће учинити Покрет и јавност.

Саша Јанковић, председник Покрета слободних грађана, пошто га је уз оптужбе напустило неколико најближих сарадника, „Твитер“

Анатомија једног (не)морала

Душан Теодоровић Никада током своје дугогодишње каријере у земљи и иностранству ми се није десило да толико погрешим у процени радних способности и моралног кодекса једног човека. Погрешио сам и то је моја велика кривица. Примите моје извињење, како због моје погрешне процене, тако и због закаснелог признања. Најискреније молим брачни пар Јанковић да напусте покрет.

Душан Теодоровић, академик и један од оснивача Покрета слободних грађана чији је председник Саша Јанковић, „Танјуг“

Заблуда заблуду стиже

Срђан Шкоро Као потписник Апела 100, оснивач и члан председништва Покрета слободних грађана дугујем велико извињење грађанима што сам и њих доводио у заблуду својом заблудом.

Срђан Шкоро, досадашњи члан Председништва Покрета слободних грађана, о подршци кандидатури Саше Јанковића за председника Србије, „Блиц“

Све још мирише на њих

Срђан Шкоро Заменити огромно тренутно зло мањим злом, за мене никада није била опција. Стварање нових Слобе и Мире одвело би нас директно у пропаст. Нисам у стању више да уверавам грађане да гласају за Сашу Јанковића, јер ни сам после свега шта сам видео и сагледао не бих поново гласао за њега.

Срђан Шкоро, досадашњи члан Председништва Покрета слободних грађана, у отвореном писму, „Блиц“

Нећу да будем љубимац у (Јанковићевом) дотираном филму

Срђан Шкоро Нисам на време схватио да се пред мојим очима формира приватна фирма Славице и Саше [Јанковића], која се лажно представља као Покрет, окружена њиховим пријатељима и створеним поданицима који имају статус кућних љубимаца.

Срђан Шкоро, новинар и досадашњи члан Председништва Покрета слободних грађана, у отвореном писму, „Блиц“

Покрет слободних полтрона

Срђан Шкоро Оформљена је и нека 'њихова екипа', а сви други су по страни или искључени из дешавања. Редовно абровисање и цинкарење део су сталног блата на умишљеном двору Јанковића. Ко боље цинкари, тај више напредује. Што већи полтрон, то више функција у Покрету.

Срђан Шкоро, досадашњи члан Председништва Покрета слободних грађана, у отвореном писму, „Блиц“

И после мене - опет ја

Лидија Вукићевић Лично верујем у загробни живот, као права хришћанка. Тако да увек говорим: „Смрт је само видљиви прекид љубави у животу и ништа више.“

Лидија Вукићевић, глумица, „Ало“

Смрт из милосрђа је пров(ј)ерена гласина

Лидија Вукићевић Апсолутно се слажем да [еутаназију] треба легализовати.

Лидија Вукићевић, глумица, „Ало“

Кажем ја себи...

Лидија Вукићевић Не знам ко је то рекао, али рекао је овако: „Понекад је храброст бити кукавица,“ тако да би дефинитивно то био мој одговор на ово питање.

Лидија Вукићевић, глумица, на питање да ли је самоубиство грех, „Ало“

Грех под капом небеском

Лидија Вукићевић Морам да будем искрена, за мене је абортус увек грех. Заиста мислим тако.

Лидија Вукићевић, глумица, „Ало“

Геј је стварно о-кеј!

Лидија Вукићевић Што се мене лично тиче, ја немам ништа против. Стварно. Нека стварају бракове, нека раде шта год хоће. Ја имам дивне пријатеље који су геј и немам проблем са тим. Ипак, нисам за то да усвајају децу.

Лидија Вукићевић, глумица, о склапању бракова између хомосексуалаца, „Ало“

Марихуаном лече наркоманију

Лидија Вукићевић Ја сам живела у Холандији, земљи у којој је марихуана легализована. Тако да ја немам неких проблема с тим, нити бих то бранила. Кажу стручњаци да је у земљама у којима је легализована марихуана мањи постотак наркомана. Тако да, што се лаких дрога тиче, стварно треба добро размислити.

Лидија Вукићевић, глумица, „Ало“

Проституција, занат најчаснији

Лидија Вукићевић Ја ценим тај посао, искрено да вам кажем, и жене које се баве проституцијом, јер је то веома тежак посао. Никада не пљујем по њима. Оне које се тиме баве поштено раде свој посао. Много је непоштеније оно што се не зове проституција, а ради се на исти начин.

Лидија Вукићевић, глумица, о легализацији проституције, „Ало“

Буна миша против дахије

Бошко Обрадовић У једном тренутку је скупштински компјутерски миш скочио и ујео [Александра] Мартиновића, јер ни он није могао да трпи његову бахатост и осионост.

Бошко Обрадовић, народник посланик и председник Двери, пошто је компјутерским мишем гађао председника Административног одбора Скупштине Србије, N1

Ко је овде главни (глумац)?!

Бошко Обрадовић Јеси ли видео да су се три посланика јавила за реч? Шта глумиш ти? Шта глумиш ти? Шта глумиш? Мислиш да смо ми будале овде, а?!

Бошко Обрадовић, народник посланик и председник Двери, на седници Административног одбора Скупштине Србије гађајући Александра Мартиновића компјутерским мишем, N1