Зло (стану)је на старој адреси

Ненад Чанак Треба је разумети не само као пресуду човеку одговорном за највећи ратни злочин у Европи од Другог светског рата, него и као пресуду идеологији и свима који су те злочине планирали, координирали и спроводили. Истим онима који су од имена Ратка Младића направили ратни поклич хулигана и криминалаца, који би такве злочине били спремни да понове. Они су те планове ковали у Београду, а не на Палама. Јако је важно, међутим, да ту злочиначку организацију и њихову кривицу нипошто не треба доводити у везу са читавим народом. То би било неправедно и неистинито.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, о првостепеној хашкој пресуди Ратку Младићу на доживотни затвор, „Твитер“/Б92

Будућност и просперитет не могу да чекају

Александар Вучић Нисам директно пратио изрицање пресуде Ратку Младићу, али сам претпоставио каква ће бити. [...] Сви грађани Србије од данас [треба да] почну да гледају у будућност. Да не спуштамо главу ни пред ким, али да идемо у будућност, да размишљамо где и како ћемо живети ми и наша деца, како ћемо чувати мир и стабилност у региону. Како ћемо да реновирамо фабрике и да стварамо нове. Да се не гушимо у сузама прошлости, већ да од зноја стварамо бољу заједничку будућност.

Александар Вучић, председник Србије, након што је у Хашком трибуналу генерал Ратко Младић првостепено осуђен на доживотни затвор, Б92

Просвет(л)итељ

Младен Шарчевић Знате како, када погледате овог крупног момка и овог ситног момка, отприлике овом на челу пише - „мучи ме“.

Младен Шарчевић, министар просвете, у „Упитнику“ РТС-а на снимак вршњачког насиља, да би након интервенције водитељке са осмехом истакао да се шали, „Блиц“