Доситеј је умро узалуд

Миодраг Зец ​Први наш министар просвете био је Доситеј Обрадовић. Ја сам се шалио - донео је две ствари у Србију: просвећивање и кромпир. Кромпир се примио, просвећивање није.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Пресинг“ на ТВ N1

Аустралијо, љубави моја

Јелена Докић Волим Аустралију, стварно сам захвална држави која ми је дала толико тога када сам дошла као избеглица, са 11 година. Волела сам да играм за Аустралију, потпуно сам се и осећала као Аустралијанка, а он ми је то одузео. Имала сам само 17 година и била сам натерана да се тако понашам у јавности, иако то уопште нисам била ја.

Јелена Докић, бивша тенисерка, за „Би-би-си“ о свом оцу Дамиру и наступу за СРЈ, „Блиц“

Сведочење из пакла

Јелена Докић Полуфинале [Вимблдона 2000. године] је требало да буде, у том тренутку, врхунац моје каријере, али после меча је мој отац мислио да сам га осрамотила и није ми дозволио да се вратим у хотел. Остала сам у свлачионици тог поподнева, чак и увече, покушавајући да заспим на једној клупици. Сакрила сам се и надала се да ме нико неће пронаћи. А онда су ме чистачице пронашле око 11 увече, позвали су надлежне и морала сам напустим свлачионицу. Нисам имала новац, кредитну картицу, ништа...

Јелена Докић, бивша тенисерка, „Би-би-си“/„Блиц“

Јована, мајка (модерне) српске реторике

Ивица Дачић Сви причају о томе, а нико не каже да је [Јована Јеремић] завршила Правни факултет и да је добитница разних награда за реторику. Сви нападају ’Парове’, а кришом их гледају.

Ивица Дачић, министар спољних послова и председник СПС-а, о избору водитељке „Парова“ за члана Савета за спољну политику, међународне односе и регионалну сарадњу СПС-а, ТВ „Прва“/„bizlife.com“