Опело за косовску независност

Александар Вулин Од клетви Амфилохија Радовића ниједан Србин на Косову и Метохији није ојачао, али је од напора Александра Вучића косовска независност постала много слабија.

Александар Вулин, министар одбране и председник Покрета социјалиста, „Блиц“

Весник мира, безбедности и просперитета

Зорана Михајловић За разлику од неких других који су лупањем у груди патриотске користили Косово за добијање политичких поена, али и за стицање великог новца, док је све више Срба напуштало Косово, Вучић конкретно помаже опстанак и безбедност наших грађана. А најбољи резултат је да се највише деце управо рађа на КиМ и да није било ниједног етнички мотивисаног убиства наших грађана.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и функционер СНС-а, „Блиц“

Косово је Србија (док је Вучић председник)

Никола Селаковић Председник Вучић неће водити политику својих претходника додворавања [митрополиту] Амфилохију, која је довела до све мањег броја Срба на КиМ, већ ће наставити политику која води повећању броја Срба у јужној српској покрајини.

Никола Селаковић, генерални секретар Председништва Србије, РТС/„Блиц“

Издаја, занат најстарији

Матија Бећковић Знате ону причу о проститутки испод Плавог моста која је држала два картона са ценама - на једном је писало 30, а на другом 20. Када су је питали: „Шта значи то 20,“ рекла је: „Па ко нема 30, може и 20“. Е тако и наша власт поступа са Косовом. Заклели смо се да га нећемо никада дати, а отварамо дијалог о томе.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, као потписник „Апела за одбрану Косова и Метохије“, „Данас“

Апел омладини српској

Петар Божовић Млади о Косову не знају ништа, сем мајмунисања „Косово је Србија“, без реалне основе, без дубоког духовног и националног утемељења. То ми је била намера када сам потписао Апел. Да људи схвате како се доле заиста живи, а каква нам се слика сервира.

Петар Божовић, глумац, као потписник „Апела за одбрану Косова и Метохије“, „Данас“

Беспућа косовске збиљности

Петар Божовић Дозволили су ми, после не знам колико година инсистирања, да одем у Косовску Митровицу, уприличим хуманитарно вече и новац проследим неком од сиромаха који живе доле. Било је то у једној малој сали, која прима око 200 људи, и ни она није била пуна. Са чуђењем сам питао људе како је могуће да није пуна сала. Рекли су ми: „Знате шта, то је организовала ова партија, а они из друге нису хтели да дођу“. Био сам поражен.

Петар Божовић, глумац, као потписник „Апела за одбрану Косова и Метохије“, „Данас“

Царев нови бољитак

Петар Божовић То је политика из бајке „Царево ново одело“. Почев од приче са пензијама. Одузму вам 10 одсто, врате два, па вас убеђују да вам је пензија већа него икад... Свака критика се карактерише као мржња према Вучићу и „великом напретку Србије“. Лицемерје актуелне власти највише одсликава изјава председника [Вучића] о бољитку који може да се види кроз прозор. То је за мене био утисак године.

Петар Божовић, глумац, о „двострукој политици“ према КиМ и свим другим областима, „Данас“

Вучићево опело за Дачића

Амфилохије Никада Вучићу нијесам држао опело. Урадио сам то ондашњем премијеру Ивици Дачићу и ондашњој Скупштини Србије. Међутим, ако Вучићеви сарадници то опело прихватају, онда ја ту не могу ништа.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, ИН4С/„Фонет“

Вештице из Немањине 11

Амфилохије Ко се бави враџбинама – ја или председник Србије Александар Вучић? Ако је Вучић први пут у историји српског народа поставио једну такву особу [Ана Брнабић] за премијера да наводно буде углед српских мајки и сестара, то су враџбине, а не оно што говори митрополит и што је говорио још од 1981. године, када је упућен први апел, када је спаљена Пећка патријаршија.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, на оптужбе Николе Селаковића (СНС) да се бави враџбинама, „Фонет“/„Мондо“

Слава Богу и Вучићу

Патријарх Иринеј Благодаримо Господу што нам је подарио човека који се лавовски бори за српски народ, а посебно за мученичко и страдално Косово и Метохију. Видљиво је колико се Вучић са својим сарадницма бори да сачува тај најсветији део наше земље, Косово и Метохију, тај наш Јерусалим, ту нашу Палестину, ту нашу свету земљу.

Патријарх Иринеј, о председнику Србије после литургије коју је служио у Бањалуци поводом Дана Републике Српске, „Танјуг“

Балкан балканским народима, БиХ Босанцима и Херцеговцима

Данијел Сервер БиХ може да рачуна на чврсту опредељеност САД и ЕУ када је у питању очување територијалног интегритета и суверенитета, али је грешка да се очекује од САД да се узнемири због свега што се дешава у БиХ. Чини ми се да се Босанци и Херцеговци морају побринути за своје проблеме много више него што су то чинили у прошлости и много више него што то чине сада.

Данијел Сервер, професор америчког Универзитета „Џонс Хопкинс“ и аналитичар, за Радио „Слободна Европа“, „Танјуг“