Хвала Континенталу што постоји

Ана Брнабић Претходна влада одлучила је да не даје субвенције за ИТ компаније и тада је стопирала субвенције за компанију „Ендава“, „аутсорсинг“ компанију која запошљава пограмере. У случају „Континентала“ имамо истраживачки центар у Србији [у Новом Саду], који промовише Србију као дестинације за истраживање и развој и доноси другачију технологију и знање.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, о субвенцији компанији „Континентал“ од 9,5 милиона евра, „Танјуг“

Утишавање преговора

Александар Вучић Човек је био директор банке, никада није узео пушку у руку. Када поставите то питање – тишина. Ухапсили сте га, јер не да своју дедовину. А када ми ухапсимо окореле злочинце, на главу нам се попнете са притисцима широм света. Неће човек да прода кућу, да ли из ината, неће.

Александар Вучић, председник Србије, о ухапшеном Милораду Зајићу, у Бриселу после преговора Београд-Приштина, Б92

40.000 сати (не)квалитетног програма

Александар Вучић Прошло је 1.799 дана од потписивања Бриселског споразума, а његова суштина није примењена. Анализирали смо све остало, првих шест тачака нису ни дирнуте. Не може то да буде само кривица Албанаца. Албанци ће вероватно опет да кажу „то ћемо следеће недеље“.

Александар Вучић, председник Србије, у Бриселу после преговора Београд-Приштина, Б92

Зна(м) и шта ће радити (и говорити) следећег лета

Александар Вучић А знате шта ће они онда да кажу? Има још неких споразума које треба испунити, ево енергетика. Ми да се одрекнемо Газивода, а они да још две године испуњавају ЗСО. Тај филм неће да гледају. Толико смо дубоко ушли у ово, не мора наш народ све да зна. Ми се овим бавимо 20 сати дневно. Те врсте трикова којима се служе неће моћи да прођу.

Александар Вучић, председник Србије, о формирању Заједнице српских општина на КиМ, у Бриселу после преговора Београд-Приштина, Б92

Ако су Приштина и Брисел дигли руке од ЗСО, није Вучић

Александар Вучић Рамуш Харадинај наводи да није имао времена да проучи споразум о ЗСО [Заједница српских општина]. Страница и по текста, то је мање од странице и по, за пет година они нису могли да прочитају. То је увреда за здрав разум, за Србе, за Србију.

Александар Вучић, председник Србије, у Бриселу после преговора Београд-Приштина, Б92

Нападач у категоријама снег и асфалт

Синиша Мали Не може да буде исто када напада 20 центиметара снега и када је 20 степени и суво је. Све улице првог приоритета су црне, што би наш народ популарно рекао, дакле види се асфалт. Ја сам веома задовољан, то је сјајан успех. Нећемо одлазити са ових улица док овај снег не престане да пада, а након тога нападамо улице другог приоритета.

Синиша Мали, градоначелник Београда у техничком мандату, у емисији „Добро Јутро - Јована & Срђан“ на ТВ „Прва“, „bizlife.rs“

Поштар на привременом раду у цркви

Блиц Рекао је да је он био само обичан курир. Изјавио је да роба није била његова, већ да је само требало да је преда на локацији у Врњачкој Бањи. Знао је да вози дрогу, али да му је „неко“ из Крушевца дао да је превезе.

Блиц, о јереју Стефану Митровићу (26) који је ухапшен у Врњачкој Бањи са по 50 грама марихуане и амфетамина

Намерна коинциденција

Хашим Тачи Коинциденција је да је и Вучић у исто време у Америци када и ја. Ми имамо наш пут, наша ангажовања, нашу агенду, која је издвојена од Вучићеве или неког другог.

Хашим Тачи, председник тзв. Косова, „Бета“