Један потез мења све

Ведрана Рудан Не бих смела хвалити Вучића, Вучић је четник, то је учинио зато јер се жели приближити Русима…- говоре око мене знанци који су сви одреда, укључивши и мене, врхунски политички аналитичари. Па ипак, ај', ето, без икаквих ограда, кад је о овој теми ријеч, поздрављам потез господина Вучића. Свака му част. Он је први и једини на просторима Југославија изрекао „осиромашени уран“ кад је у Београду отворио „Онкологију 2“. Остале вође на простору Југославије шуте на ту тему, јер су на платној листи Сијача Осиромашеног Урана.

Ведрана Рудан, хрватска књижевница, о председнику Србије, „rudan.info“/„bizlife.rs“

(П)остани Чеда до краја

Чедомир Јовановић Јавни интерес нас обавезује, све нас, а Вучића посебно, да престане са деценијским маниром лагања народа, и да се јасно супротстави Цркви и свим онима који се гурају под њихове скуте и у 21. веку нас опет хране фантазијама, митовима и легендама.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, за „Данас“, „Бета“

Расписујем(о) конкурс за новог Вучића

Вес Мичел Ако [решење косовског проблема] не прихвати Вучић, има ко хоће, али је то онда крај и за њега и за Србију.

Вес Мичел, помоћник америчког државног секретара за Европу и Евроазију, о плану који је достављен председнику Србије, према „Блицу“

Важно је не звати се (краљ) Александар

Александар Вучић Са овог места српски краљ Александар [Обреновић] и краљица Драга бачени су када је извршен војни пуч. Када се краљ ухватио за ограду, одсекли су му прсте, а тело његове жене је осакаћено. Ниједан Александар није преживео на власти.

Александар Вучић, председник Србије, за „Фајнешнел тајмс“ са „балкона седишта председника у суморном Новом двору у Београду“, „Блиц“

Убијали смо вас осиромашеним уранијом, али нисмо довољно

Кајли Скот Иако је некоме можда од политичке користи да раст нивоа обољена од рака у Србији припише употреби осиромашеног уранијума, није ми познат научни доказ који би то поткрепио. [...] Нисам лекар, али знам да је стопа раста канцерогених обољења у Србији почела да се повећава много пре 1999. године.

Кајли Скот, амбасадор САД у Србији, „ФоНет“

Кад производе (историју) не питају за количину и цену

Александар Вучић Србија је произвела више историје него што може да прихвати.

Александар Вучић, председник Србије, у интервјуу „Фајненшел тајмсу“, „Танјуг“

Припремајући (нацију за) коначно решење

Александар Вучић Опседнут сам Косовом. Уколико не решимо тај проблем, све што смо до сада постигли неће бити одрживо. Прва криза би нас уништила. [...] Још један рат би уништио земљу и будућност српског народа заувек.

Александар Вучић, председник Србије, у интервјуу „Фајненшел тајмсу“, „Танјуг“

Грађанин Ђурић

Хашим Тачи Што се тиче министра унутрашњих послова, лично сматрам да је дао оставку више због реакције на хапшење Марка Ђурића, него из било ког другог разлога. Меркеловој сам рекао да ћу Ђурићу, уколико је толико заинтересован за долазак на Косово, дати држављанство.

Хашим Тачи, „председник Косова“, за ТВ „Клан Косова“, „Ал Џазира“

Светосавље за огрезле у издаји

Вук Драшковић Век иза нас опомиње нас да је Српска црква међу кривцима за највеће националне и државне трагедије. На судбинским раскршћима, она је српски народ жртвовала „царству небеском“ и гурала га у највеће и непотребне погибије.

Вук Драшковић, председник СПО-а, „Данас“