Вучић у златном, Србија у бронзаном добу

Миодраг Зец To je фaсцинaнтaн jeдaн мaркeтинг, тo je тo тaкoзвaнo измицaњe будућнoсти. Meни свe тo личи нa oнoг eлeктричнoг зeцa – ви гa пуститe, a ми сви трчимo зa њим. ‘Дeсићe сe’. Ниje питaњe мoжe ли бити бoљe, jeр мoжe. Aли, дa ли ћe бити злaтнo дoбa? Пa кaкo мoжe бити злaтнo дoбa, кaд сe ви крeћeтe у вoзу, a имaтe двe пругe, jeднa идe 80, a другa 50 килoмeтaрa нa чaс. Хoћe ли сe тa двa вoзa сустићи? Пa нeћe.

Миодраг Зец, економиста, о Вучићевом обећању да ће у Србији од 2018. до 2022. бити „златно доба“, N1/„bizlife.rs“

Проклета је Америка и долар што сја

Војислав Шешељ На ’црну листу‘ САД стављен сам под изговором да сам бегунац од Хашког суда. А уопште нисам бегунац, јер сам, чим сам чуо да је подигнута оптужница, купио карту и отишао. Преко српског конзула у Хагу, писао сам Амбасади САД тражећи свој новац. Добио сам одговор да остаје блокиран и да могу да га користим само ако унајмим америчког адвоката да ме брани и да га платим тим парама. Тај папир још чувам.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, о 187.000 долара које су му „замрзнуте“ у банкама у САД, „Новости“/„Спутњик“

Оклеветан на правди франкфуртске полиције

Мехо Омеровић Након куповине у фри-шопу заболео ме је стомак. Морао сам хитно у тоалет. Имао сам пролив. Због тога је дошло до неспоразума. Имао сам проблем и са неким кодом од неке старе робе који је остао, па је стално пиштало на рендгену. Зашто сам се позвао на дипломатски статус? Па имао сам код себе дипломатски пасош и био сам на службеном путу.

Мехо Омеровић, народни посланик СДПС-а, који је према полицијском извештају из фри-шопа на аеродрому у Франкфурту хтео да изнесе козметику вредности око 170 евра, „Курир“/„Блиц“

Орден за посебну изузетност

Ана Брнабић Соња Лихт је извршила значајне промене у демократизацији и политичкој култури Србије, а више пута била је глас разума у политичком дискурсу, што није лако.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, на свечаности поводом доделе Ордена за посебне заслуге председника Немачке председници Београдског фонда за политичку изузетност Соњи Лихт, сајт Владе Србије