(П)орошавање

Александар Вучић Данас сте могли да видите зашто је Порошенко много бољи политичар од мене... Нисам тако шармантан као он, немам тај осмех и енергију да могу тако нешто да „продам” грађанима, могу само да им обећам да морамо и да ћемо да радимо све што је до нас. Ако Петро каже да можемо [у ЕУ] 2025, сада сам и ја мало оптимистичнији.

Александар Вучић, председник Србије, током сусрета са украјинским председником Петром Порошенком, „Танјуг”

Кад (просветари) дивљају не питају за количину и цену

Младен Шарчевић Имали смо дивљање у Јабланичком и Косовскометохијском округу. На Косову не можемо остварити пуну контролу и увид, и ту могу да зажмурим на једно око, али у Пчињском ћу предузети мере.

Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја, о неправилностима на малој матуру у Пчињском, Рашком и Јабланичком округу и на КиМ, „Танјуг“

Сега-мега диџеј за културу

Младен Шарчевић Ако је основни програм за културу и медије тог факултета при Универзитету 'Мегатренд' мало променио материјале и користио [модул за дипломираног ди-џеја] само као маркетинг за постојећи програм, онда је то у реду и не мора да пролази тврде процедуре. [...] Неко је мислио да је то добро. Колико чујем 90 студената је уписано, значи да је неко погодио тему.

Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја, „Танјуг“