Сућут

Отпор Омладина Србије уједињена око идеје 'Отпора' изражава саучешће Милошевићу, председнику СПС, супружнику Мире Марковић и татку Војислава Шешеља и Момира Булатовића, поводом преране смрти његовог колеге Туђмана, Титовог генерала и осведоченог усташе, који је много учинио за добробит јужно-словенских народа, а нарочито српског. Знамо господине Милошевићу да вам није лако. Како ћете сада без свог побратима, као голуб без друга, као славуј без луга?

Отпор, део плаката у Нишу

Културњаци могу напоље?

Момир Булатовић На тај списак се тешко долази, морате да будете значајан у својој земљи, у области политике, економије, науке.

Момир Булатовић, савезни премијер, о забрани изласка из земље, "ФоНет"

Пилићарење

Радован Рака Радовић Код мене у селу имају обичај да кажу: 'Кад пилићи порасту они прво нагазе квочку'.

Радован Рака Радовић, бивши члан СПС-а, "Сведок"

Камионџије

Драган Веселинов СПО је на жрвњу између две фотеље, Клинтонове и Милошевићеве. Буде ли брзо појурио ка Клинтону, налетеће на следећи камион, а буде ли држао Милошевићу леђа, као што му је држао у протекле две године, више нико, чак ни београдски Црногорци из СПО, неће ући у Црну Гору, а камоли у Европу или Запад.

Драган Веселинов, председник коалиције "Војводина", "Данас"

Сврстани и несврстани

Огњен Прибићевић Опозиција је у потпуности преузела вођење спољне политике. Током свог боравка у Вашингтону имао сам краћи сусрет са председником Клинтоном, док се Владислав Јовановић видео са министром спољних послова Обале Слоноваче или нешто слично.

Огњен Прибићевић, саветник Вука Драшковића, "Репортер"

Неуједињење или СПС!

Иван Ковачевић Сви који желе заједничку изборну листу СПО и СЗП треба да се учлане у СПС.

Иван Ковачевић, портпарол СПО-а, конференција за новинаре"

Шта бих дао да сам на твом месту

Александар Вучић Да сам на њиховом месту ја бих се одмах убио.

Александар Вучић, министар за информације, на крушевачкој ТВ "Плус" коментарише одлазак опозиције у Берлин

Рударска се не пориче

Мирјана Марковић Предлажем да парола ЈУЛ-а за следећи век буде реченица коју сам чула од представника РЕМБАС-а: Мали смо, али смо велики.

Мирјана Марковић, председник Дирекције ЈУЛ-а, у обраћању рударима РЕМБАС-а

Хај-хо, хај-хо...

Миленко Васовић Седми месец је рударима обећао да неће затворити ниједан рудник. Тамо где нестане руде увозиће се. И сипати у јаме. Да би наши имали шта да ваде. Ако понестане пара рударима ће се дозвољавати да копају и бесплатно, само да би били срећни и слободни. Јер, по Марксу, рад ослобађа. Најбољи од њих ће бити наши делегати на оснивању прве интернационале. После следи друга, па трећа, па НОБ. Па, одузимање вила на Дедињу. Срећно другови рудари!

Миленко Васовић, коментатор листа "Данас"

Матић Хари

Миливоје Глишић Једном сам био код Матића. Симпатична појава, врска. Док смо га чекали, шеф кабинета је донео виски. Одмах сам видео политичара од формата, мада није деловао обавештајно. У међувремену се изградио.

Миливоје Глишић, коментатор "НИН"-а

Јелена, жена које нема

Јелена Карлеуша И ви сте прави секси-освајачи.

Јелена Карлеуша, естрадна уметница, одговара на комплименте Владимира Савчића-Чобија и Драгана Живковића-Тозовца, ТВ "Пинк"

Трудноћа пре (истека) рока

Весна Вукелић Венди О својој првој трудноћи могу да говорим само са високим поштовањем, те с тога ја не могу ову трудноћу у најлепшим годинама да изједначавам са тамо неким трудноћама којима је рок истекао.

Весна Вукелић Венди, естрадна уметница, "Сведок"