Довиђења до ослобођења

Данијел Фрид Питање у вези са Србијом није да се види да ли покушава да задржи Косово, пошто га је Милошевић већ изгубио. Питање је да ли Срби желе да узму Европу. Наш одговор је: добродошли сте.

Данијел Фрид, помоћник државног секретара САД за Европу и Евроазију, у Дубровнику, 07. јул 2007, "Бета"

Одвајање приватног од службеног

Бојан Пајтић Не могу да верујем да је Костреш, чија функција готово једино подразумева заказивање седница, уз плату већу од 100.000 динара, дозволио себи да блокира цео парламент.

Бојан Пајтић, председник Извршног већа Војводине, о председнику Скупштине Војводине Бојану Кострешу, 07. јул 2007, "Вечерње новости"

Искористи наше мане

Александар Алексејев Ви знате да ми [Русија] имамо пуно мана, а једна од највећих је да се увек трудимо да испунимо оно о чему смо се договорили.

Александар Алексејев, амбасадор Русије, 06. јул 2007, "Политика"

Гора прошлост

Горан Свилановић Иза Ђинђића и Коштунице биле су формиране структуре моћи од људи из медија, бизниса и обавештајних структура. Те две структуре су ишле у страховит судар и ја мислим да њих двојица у једном тренутку то више нису могли да контролишу. Њих двојица су радили у истој канцеларији годину дана, знали су се сувише добро и ја верујем да је било могуће контролисати њихов однос, али су у једном тренутку структуре иза њих наставиле свој обрачун.

Горан Свилановић, бивши министар иностраних послова, 06. јул 2007, "Поглед с Авале" ТВ "Авала"

Картел без Месије

Зоран Стојиљковић У Србији је формиран политички картел. Странке функционишу по принципу предузећа за узајамно осигурање.

Зоран Стојиљковић, професор на Факултету политичких наука у Београду, 06. јул 2007, "Политика"

Картел без Месије

Исак Адижес Такву вулгаризацију капитализма каква је тренутно на делу у Србији нигде нисам видео, осим још у неким суседним држава бивше СФРЈ. Овај народ је навикао, да ли само због дугогодишње диктатуре Слободана Милошевића и санкција, да ћути и трпи. И социјалну неправду, и корупцију и бесперспективност. Нико се ни на кога не љути. Сви нешто чекају, а Месије нема.

Исак Адижес, професор менаџмента из САД, 06. јул 2007, "Политика"

Бела хроника

Душан Михајловић Брзо сам схватио да су на мене гледали као на 'прљавог Харија', човека који треба да обави 'прљави посао', ухапси и испоручи Милошевића, и оде са 'прљавом водом'. Нико није ни слутио да ћу се мешати у свој посао, реформу полиције и борбу против криминала. А поготово не да ће полиција хапсити и уважене партнере Владимира Бебе Поповића.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, 06. јул 2007, "Вечерње новости"

Коначно решење пренасељености

Изјаве.нет Имајући у виду да се отпадне воде из књажевачке канализације уливају директно у реку, у комбинацији са сушом, дивљим депонијама и дужом небригом државе, дошло је до овог еколошког акцидента. Мени све ово личи на оркестрирано и дириговано спаљивање вештица у режији Министарства за заштиту животне средине.

Братислав Ђорђевић, председник Регионалне привредне коморе у Зајечару, 06. јул 2007, "Вечерње новости"

Коначно решење пренасељености

Изјаве.нет Могли бисмо да испитујемо утицај водостаја Тимока, мало ћу иронично да кажем, на редукцију вршења нужде становништва Књажевца у летњем периоду. Такође је Тимок пренасељен рибама у односу на количину воде која је присутна.

Братислав Ђорђевић, председник Регионалне привредне коморе у Зајечару, 06. јул 2007, ТВ "Пинк"

Крштен политичар

Амфилохије Понижен сам и запањен Вашим позивом да се изјасним којој држави служим. [...] Оштро се противим да се канонски непризнатој ЦПЦ да право на име, имовину и достојанство осмовековне Зетске, односно Црногорске Митрополије. То се не би се могло догодити ни у најбесуднија времена, а камоли у Црној Гори нашег времена која би хтела да буде европска држава. Заиста је несхватљиво за здрав разум да Ви као крштен човек и човек који се већ дуже времена бави државним и правним питањима, прихватите једну такву лудост за правило.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, Светозару Маровићу, 05. јул 2007, "Бета"

Брана (велико)српства

Соња Бисерко Војислав Коштуница и СПЦ су главни генератори и промотери великосрпске идеје, док је Борис Тадић у овом тренутку више ангажован на подели Косова. Србија је војно поражена 1995, али идеолози српског националног пројекта и даље имају илузију да ће бити остварено уједињење српских територија. Та прича постаје актуелнија како се приближава расплет статуса Косова.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права Србије, за сарајевски "Дневни аваз", 05. јул 2007, "Бета"

Коштуница је у моди

Горчин Стојановић Наш премијер Војислав Коштуница ме много подсећа на Никол Кидмен, он је врста ретро-шик особе која није чак ни толико оригинална колико је успешан амалгам особа од пре двадесетак година. [...] Коштуница не може да скупи као Милошевић два милиона људи, додуше има на располагању остатак заклане УДБЕ, увек је тако са ретро-шиком, ни Никол Кидмен није Грејс Кели.

Горчин Стојановић, режисер, 05. јул 2007, "У недостатку доказа" ТВ "Авала"

Завера ширих размера

Жељко Томић Ви сте господине Андрићу – Иван, а не Иво Андрић! Немојте да мислите да су вам димензије веће него што вам се чини.

Жељко Томић, посланик ДСС-а, Ивану Андрићу из ЛДП-а, 05. јул 2007, "Судар" ТВ "Пинк"

Упућивање на друштвено-користан рад

Божидар Ђелић Зоран Цвијановић је показао велико интересовање и знање из области одрживог развоја, нарочито у домену рециклаже.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, 05. јул 2007, "Б92"

Упућивање на друштвено-користан рад

Зоран Цвијановић Ђелић има снажну намеру да прекине апатичан однос између грађана и власти и да тај однос учини спонтанијим. У том смислу, [...] моја популарност могла би да се капитализује у друштвено-користан рад.

Зоран Цвијановић, глумац и нови саветник Божидара Ђелића за одрживи развој, 05. јул 2007, "Б92"

Гора прошлост

Велимир Илић Био је то наш последњи сусрет, десетак дана пре оног несрећног 12. марта... Зоран [Ђинђић] ме је позвао код себе у кабинет, тражио је помоћ од мене. После тог састанка, записао сам једну његову реченицу која заправо све говори. Дакле, Ђинђић ми је буквално овако рекао: 'Стање није добро. И то мора да се обузда. Ево, Вељо, понудио бих ти да будеш министар полиције, ако ти то хоћеш. Мора да се уведе ред у државу, да се обрачуна са мафијашким клановина. Ти си чврст, ти то можеш.' Искрено, био сам збуњен овом његовом понудом. Знате, било је то као гром из ведра неба...

Велимир Илић, председник Нове Србије, 05. јул 2007, "Прес"

 Довиђења до ослобођења

Мајкл Полт И данас, током ове наше рођенданске прославе у Београду, молимо Бога да народу Србије подари слободу.

Мајкл Полт, амбасадор САД, на прослави Дана независности, 04. јул 2007, "Бета"

Ни небо није граница

Стивен Шук Косовски економски потенцијал је огроман и Бог је ову земљу благословио природним ресурсима. Мислим да ће за десет до дванаест година Косово бити најразвијенија земља на свету.

Стивен Шук, први заменик шефа УНМИК-а, за приштински "Експрес", 04. јул 2007, "Танјуг"

Крштен политичар

Светозар Маровић Митрополит Амфилохије треба да се изјасни којој држави служи и каже да православна црква у Црној Гори може да има сестринске односе са свим православним црквама, а не да буде црква у коју ће долазити људи из других земаља са жељом да Црна Гора буде организована по њиховим политичким замислима.

Светозар Маровић, потпредседник ДПС-а, 04. јул 2007, "Бета"

Завера ширих размера

Иван Андрић На једној фотографији су Раде Булатовић и Мирослав Мишковић у пријатељском разговору, а на другој Мишковић нешто објашњава специјалном тужиоцу Радовановићу. Питање је зашто се специјални тужилац виђа са неким кога треба да истражује, шта је била тема тог разговора и да ли је овај загрљај Радета Булатовића схватио као покровитељство власти над омиљеним тајкуном – Мирославом Мишковићем. С обзиром на утицај који Мишковић има на медије, а он је власник 'Новости' и 'Преса' и плаћа недељник 'Стандард', питам да ли је противуслуга за непокретање истраге у акцији 'Мрежа' против њега кампања која се данас води против политичких неистомишљеника Војислава Коштунице у тим медијима?

Иван Андрић, посланик ЛДП-а, 04. јул 2007, "Политика"

Бела хроника

Даница Драшковић Ако је тачно да је политика курва, онда је у српској политици Душан Михајловић прва проститутка. И, као свака проститутка, и он има прву љубав, коју не заборавља иако ју је напустио ради политичког преживљавања, а то је Слободан Милошевић. После свега, ратова, гробова, масовних гробница, хладњача, распада државе, избеглица, беде и изолације, он пише књиге у некој магли и шаље их Слободану Милошевићу са посветом: 'Мучениче мој, и ти и ја знамо да ништа ниси крив'.

Даница Драшковић, као колумнисткиња, 04. јул 2007, "Курир"

Бела хроника

Владан Батић Сад сам чуо од Душана Михајловића да има више 'Белих књига', испоставиће се да и Територијална одбрана има 'Белу књигу'!

Владан Батић, бивши министар правде, 04. јул 2007, "Проблем" ТВ "Студија Б"

Угроженост без заштите

Чедомир Јовановић Потпуно је бесмислено да ме чувају полицајци као државни службеници од државе која ме угрожава. Нема шансе да се сложим с том врстом притиска који произлази из понуде полиције да ме обезбеђује, а да при том МУП није спреман да каже ко ме угрожава.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 04. јул 2007, "Блиц"

Противу затвора (у касним годинама)

Зоран Остојић Могу они да пробају да затворе Чеду [Јовановића], Чеда има 35 година, изаћи ће за 5-6 година. Када ми будемо дошли на власт, Коштуница ће имати 70 година – кад се лакше подноси затвор?! [...] Биће 'Сабља 2' кад ми дођемо на власт.

Зоран Остојић, члан Председништва ЛДП-а, 03. јул 2007, "Реците народу" ТВ "Фокс"

Противу затвора (у касним годинама)

Зоран Остојић Прошлог лета Матија Бећковић и Емир Кустурица ишли су код Цанета у Швајцарску да договоре продају 'Политикине' дистрибутерске мреже. Продали су је Цанету за један динар и то објавили у новинама.

Зоран Остојић, члан Председништва ЛДП-а, 03. јул 2007, "Реците народу" ТВ "Фокс"

Противу затвора (у касним годинама)

Зоран Остојић Причу о укидању ПДВ-а за бебе ова Влада претвара у причу о Беби Поповићу.

Зоран Остојић, члан Председништва ЛДП-а, 03. јул 2007, "Реците народу" ТВ "Фокс"

Коштуница је у моди

Чедомир Јовановић Коштуница не показује уговор о концесији [за аутопут Хоргош-Пожега] не зато што је нешто тамо сумњиво, јер велике компаније не дозвољавају луксуз да праве сумњиве уговоре, него зато што жели да понизи Војвођане.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 02. јул 2007, "Блиц"

Одвајање приватног од службеног

Ивица Дачић Приватно сам био на више свадби, а службено на више сахрана.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 02. јул 2007, "Курир"

Одвајање приватног од службеног

Велимир Илић Људи се жале да возови касне сат времена. Па, молим вас, шта би радили да, као некада, касне седам сати? У 'Железнице' није улагано читавих 20 година, али оне тренутно најбоље функционишу...

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, 02. јул 2007, "Прес"

Бела хроника

Душан Михајловић Ниједно име, ни лице, из тзв. 'Беле књиге' није ништа значило. Први кога сам упознао на почетку мандата, био је Милорад Луковић Легија, а последњи кога сам упознао, на крају мандата био је Станко Суботић Цане. Ни једног, ни другог нисам упознао својом вољом и по свом захтеву.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, 01. јул 2007, "Вечерње новости"

Огавно да огавније може бити

Радован Рака Радовић Не може ожењен човек са троје деце, као Биг Лале, да оде тамо [у кућу Великог брата] да се зеза као они момци са девојкама. А онда кад то дохвате новинари – да ли је онај ону уштинуо, да ли је она била гола, да ли је онај го скочио у базен, што је крајње безобразно, такво дружење мени не треба. Ја, да сам био тамо, пребацио бих га онако голог преко крова. То је огавно, а могло је да буде и горе.

Радован Рака Радовић, председник општине Трстеник, 01. јул 2007, "Глас јавности"

Политичари с посебним потребама

Ивица Дачић Имати љубавницу овде дође као предност, а не хендикеп.

Ивица Дачић, председник СПС-а, о љубавницама политичара, 30. јун 2007, "Курир"

Политичари с посебним потребама

Милан Ст. Протић Овде се политички успех човека мери атрактивношћу његове љубавнице. То је ваљда и разлог мог политичког неуспеха.

Милан Ст. Протић, функционер ДХСС-а, о љубавницама политичара, 30. јун 2007, "Курир"

Одвајање приватног од службеног

Александра Јерков Радо се одричем ужитка купања и освежења на Дунаву ако ће то помоћи грађанима Србије.

Александра Јерков, посланик ЛСВ-а, 28. јун 2007, "Курир"

Одвајање приватног од службеног

Лидија Вукићевић Пошто сам рак у хороскопу и много волим воду, највеће задовољство ми је да се у дворишту своје куће прскам цревом. Мени је то највеће уживање, чак веће него када одем на море. Прскала бих се по цео дан. Прихватила сам и веома оригиналну игру своје деце и њихових другова, а то је да напунимо флаше водом па да прскамо једни друге.

Лидија Вукићевић, посланик СРС-а, 28. јун 2007, "Курир"