Како јефтино продати српску кожу

Борис Тадић Одбио сам захтев немачке канцеларке Ангеле Меркел за укидањем српских институција на северу Косова, што је Вучић све прихватио и уз то се хвали како га немачка канцеларка прима по неколико пута годишње. Свакако га не прима због његове генијалности, оштроумности или миротворства, јер не поседује ниједну од тих особина, будући да је агресивни и патолошки лажов.

Борис Тадић, бивши председник Србије, „Бета“

Кад међународни аплаузи и овације (не) утихну

Борис Тадић И од мене су лидери великих сила које су подржавале независност Косова увек тражили да ту независност прихватим као свршен чин и да оптужим бившу власт за такав исход. То никада нисам урадио, не само зато што би то било нечасно и недржавничко понашање, већ и јер ми је циљ био да се борим за интересе Србије, а не за међународни аплауз или останак на власти по сваку цену.

Борис Тадић, бивши председник Србије, „Бета“

Наставак кретенизације другим (политичким) средствима

Александар Вучић Људи из Србије који су дозволили да уочи референдума о црногорској независности 2006. године изгубе кампању у земљи са 30 одсто Срба и 60 одсто грађана који говоре српски, не могу се назвати другачије него неодговорним. После тога ниједне речи није било што је Црна Гора отишла. Отерали су УН и рекли да је Европа добродошла да преговара с нама, иако су 23 од 28 чланица признале независност Косова. Само смо ми у целом свету упутили оно кретенско питање Међународом суду правде и тиме дали легитимизацију и печат косовској независности.

Александар Вучић, председник Србије, после обиласка Ургентног центра у Београду, „Бета“