Гуру очајник

Марко Ђурић Они су гуруи пљачке, разарања и распада Србије, а ако је Александар Вучић гуру, он је за мене гуру покушаја да се у Србији спасе што се спасти може, очајничког покушаја, а једино чега су они гуруи је пљачке, разарања и занемаривања државних интереса и свега другог.

Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ Владе Србије, о насловној страни листа „Данас“, ТВ „Пинк“/„Истиномер“

(Не)повредивост југословенских граница

Карл Билт До сада, политика и ЕУ и САД била је веома јасна: границе какве су биле у старој Југославији треба да остану на месту, а решења треба тражити у њиховом оквиру. Даљом балканизацијом Балкана регион би се отворио за нове конфликте и проливање крви.

Карл Билт, бивши високи представник за БиХ, противећи се подели КиМ, „Вашингтон пост“/„Блиц“

Чиста козметика

Волфганг Петрич Ако до тога уопште дође, реч је о мањим козметичким корекцијама које би утицале на мањи број села у околини Бујановца и Косовске Митровице. [...] Како би се евентуално спречило да и остали крену у прекрајање граница, под покровитељством ЕУ, УН и ОЕБС треба да се потпише свечана Декларација како нико други, ни у Босни, Македонији, Црној Гори, Србији, Хрватској, Словенији, Албанији, не би добио право да изнесе сличне договоре.

Волфганг Петрич, некадашњи специјални изасланик ЕУ за Косово, о „административној козметичкој корекцији“ граница у преговорима Београд-Приштина, „Блиц“

Ко је Турчин и турскога рода...

Реџеп Тајип Ердоган Долар не може да блокира наш пут. Не брините. Ипак, још једном поручујем одавде да ако неко има долар или злато под својим јастуком, треба да оде у наше банке и замени их за лире. То је национална, домаћа битка.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, у контексту драматичног пада турске лире, окупљеној маси у граду Бајбурт, „Танјуг“

Лицемерје на старој адреси

Ивица Дачић Они су нашу границу срушили и сада се сетили да 'нема промена граница'. Отворили сте Пандорину кутију и нема више да се говори о томе. Како вас није срамота, лицемери једни?!

Ивица Дачић, министар спољних послова, на конференцији за штампу о Вучићевом залагању за разграничење са Албанцима, „Танјуг“

Мишићна и живчана маса

Ивица Дачић Сада су се сви сетили како нема промене граница по етничком принципу. Да није, можда, ОВК била мултиетничка организација која се борила за мултинационално Косово? Ко мисли да смо, када покажемо жељу за компромисом, слаби – поручујем: немојте да се играте живцима и мишићима Србије.

Ивица Дачић, министар спољних послова, на конференцији за штампу о Вучићевом залагању за разграничење са Албанцима, „Танјуг“