Псовкохоличар

Велимир Илић Није тачно да сам то [да је курва] рекао. Његовој секретарици сам рекао само једно: 'Ви, жута говна, откако сте дошли све сте укочили'.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, о са секретарицом Драгана Ђиласа, 07. октобар 2007, "Курир"

Заштитите несташне дечаке

Стивен Шук Ја нисам толико уверен да су дечаци који се виде на снимку припадници Албанске националне армије.

Стивен Шук, заменик шефа УНМИК-а, о репортажи Радио-телевизије Косова у којој се виде људи у црним униформама с ознакама АНА, за "Коху диторе", 06. октобар 2007, РТВ Војводине

Псовкохоличар

Велимир Илић Ниједну секретарицу у Влади нисам увредио. А, ако та пише службену белешку и каже да сам је назвао курветином, ево, ја јој кажем да је дроља!

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, 06. октобар 2007, "Прес"

Разоран статус

Горан Свилановић Одлука о статусу Косова биће земљотрес за регион. Земљотрес може да буде одржив, а може да има разорне последице.

Горан Свилановић, бивши министар иностраних послова, 05. октобар 2007, према "Блицу"

Умерени екстремиста

Ненад Чанак ДСС је глумљењем некаквог легализма, који се разбио у прах и пепео њиховим понашањем у последње време, дакле, по подмуклости, заиста превазишао све до сада виђено на територији Југоисточне Европе. Кад кажем подмуклости, мислим управо на ово формирање ескадрона смрти, који су формирани и храбрени управо од стране тих ДСС-ових функционера.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 05. октобар 2007, "Политика"

Разоран статус

Време Туча између албанских посланика у македонском парламенту, ошамарени новинар и пребијени сниматељ, и фотографије које су обишле свет – на којима су цивили наоружани 'дугим цевима' испред парламента где умало није дошло до размене ватре између полицајаца у цивилу и наоружаних симпатизера Демократске партије Албанаца – највероватније ће одужити македонски пут ка Европи…

Време, 04. октобар 2007

Разоран статус

Ђорђе Вукадиновић Горан Свилановић је фини, углађени, пристојни албански лобиста.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, "У недостатку доказа", 04. октобар 2007, ТВ "Авала"

Кад змајеви слушају

Велимир Илић Господин Ђинђић ми је на састанку ДОС-а лично обећао место председника Србије, био сам најпопуларнији политичар после Коштунице и победио бих 100 посто. Рекли су ми да не улазим у Владу, него да чекам изборе. И ја сам чекао као неки тамо, а они су после рекли 'што да бирамо њега, кад овај Милан Милутиновић слуша к'о змај'.

Велимир Илић, председник Нове Србије, 04. октобар 2007, "Реците народу" ТВ "Фокс"

Пројекат: Пристојан посланик

Милутин Мркоњић Нецо, бре, како те није срамота, немој да причаш глупости! Дајте да причамо о развојним пројектима...

Милутин Мркоњић, потпредседник Скупштине из СПС-а, Ненаду Константиновићу, посланику ДС-а, 04. октобар 2007, "Реците народу" ТВ "Фокс"

Одрађивање (ис)поштовања

Драган Шормаз Односи ДС-а и ДСС-а никада и нису били на високом нивоу, али је важно да заједно радимо у интересу државе.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, 04. октобар 2007, "Прес"

Одрађивање (ис)поштовања

Јелена Триван У коалицији има различитих мишљења, али су нам циљеви исти, и зато немојте очекивати спектакуларан расплет.

Јелена Триван, портпарол ДС-а, 04. октобар 2007, "Прес"

Умерени екстремиста

Ненад Чанак Од 2002. године сам у више наврата упозоравао на фашизацију Србије. Једина реакција је била подсмех 'политичких аналитичара'. Када је за светски дан неонациста најављен неонацистички марш Новим Садом, позвао сам све који могу да им се супротставе. Ако полиција не буде спречила њихов марш, да ми бар покушамо да спречимо ту срамоту, макар и моткама. Проглашен сам за екстремисту.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, у ауторском тексту "Комешање у реду за гасну комору", 04. октобар 2007, "НИН"

Рестриктивна монетарна политика

Владан Батић Мики Савићевић је био, колико ја знам, доста рестриктиван.

Владан Батић, председник ДХСС-а, о ухапшеном бившем директору "Генекса" и бившем посланику ДХСС-а, 04. октобар 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Врх дна

Игор Јецл Телеком је у маркетингу доказао да је далеко испред конкуренције, постао је тренд сетер. Знам да је било неких критика кампање са [Сашом] Ћурчићем. [...] Сада видим да су оба конкурента силовито навалили по истој теми. Како се беше каже 'врх брате' у Бечу или Ослу?

Игор Јецл, директор Дирекције за услуге Телекома Србије, 04. октобар 2007, "Време"

Разоран статус

Зоран Остојић Све бих учинио да Срби у будућем Уставу Косова добију статус који Албанци имају у Македонији.

Зоран Остојић, функционер ЛДП-а, 03. октобар 2007, "Полиграф" ТВ "Б92"

Одрађивање (ис)поштовања

Драган Шутановац Недолазак министара из народњачке коалиције на сахрану Ненада Богдановића није само показатељ непристојности, некултуре и неколегијалности, већ и непоштовања свих грађана Београда! Апсолутна срамота! Ако су дошли одборници СРС на комеморацију... Ако је министар за вере могао да пређе више стотина километара да би се сликао са владиком Филаретом, онда је морао да се појави на сахрани градоначелника.

Драган Шутановац, потпредседник ДС-а, 03. октобар 2007, "Новости"

Одрађивање (ис)поштовања

Драган Шутановац Немам сумњу да би кандидат [ДСС-а за председника] прошао исто као Маршићанин. То је претња празном пушком и непоштовање коалиционих партнера.

Драган Шутановац, потпредседник ДС-а, 03. октобар 2007, "Новости"

Одрађивање (ис)поштовања

Андреја Младеновић Изјава Шутановца је прави пример површности и брзоплетог закључивања. Прилично је видљиво да Шутановац није превише размишљао приликом доношења олаких оцена о ДСС.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, 03. октобар 2007, ТВ "Пинк"

Синдром стечених килограма

Драган Шормаз Поштено говорећи, ја нисам приметио да је неко ослабио, било да је у власти или опозицији.

Драган Шормаз, 03. октобар 2007, "Политика"

Синдром стечених килограма

Изјаве.нет Молимо вас да убудуће као скраћеницу користите МС (Моја Србија) и да ту ненамерну грешку исправите да нас грађани не би запамтили као ПМС.

Славиша Павловић, портпарол Народног покрета Моја Србија, 03. октобар 2007, "Политика"

"Ко не воли Радована не дочек'о Ђурђевдана"

Дерек Чепел Тврдња Карле дел Понте да су у пролеће 2004. међународне снаге у БиХ намеравале да ликвидирају Радована Караџића је бизарна и нечувена.

Дерек Чепел, портпарол НАТО-а, 02. октобар 2007, "Бета"

Савршена коалиција с маном

Млађан Динкић Г17 није за политичку поделу управе над јавним предузећима, али ако сте у коалицији, испадате будале ако не прихватите правила која сви други прихватају.

Млађан Динкић, председник Г17+, 02. октобар 2007, "Кажипрст" Радија "Б92"

Пројекат: Пристојан посланик

Александар Вучић Господине министре, не приличи вам да се смејуљите... Посебно није добро када вам доказани нарко дилер изађе за говорницу, човек за којег цео свет зна да је нарко дилер и да је продавао дрогу.

Александар Вучић, посланик СРС-а, обраћајући се у Скупштини министру Милану Марковићу, 02. октобар 2007, РТС

Умерени екстремиста

Ненад Чанак Иза појединих неонацистичких и клерофашистичких организација крије се ДСС. Те групације су омладина ДСС-а са лажном личном картом, као што су којекакве паравојне формације на почетку прошле деценије биле под директном контролом Милошевића.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, на "антифашистичкој трибини" у Новом Саду, 02. октобар 2007, "Б92"

Псовкохоличар

Велимир Илић Сви који ме не познају мисле да сам алкохоличар. Одемо да отворимо пут у неком месту. Сељак ме по старом српском обичају сачека са погачом и флашом ракије. И ако не узмете парче погаче и чашу ракије, тог човека сте понизили, омаловажили, увредили. Мене одмах сликају и као главну вест објаве – министар попио. А ја годишње попијем свега неколико пива. Посвећен сам спорту, сваки дан тренирам најмање два сата. Без обзира на то када дођем кући, по подне или у два после поноћи, обавезно неко време пливам и сат проводим у теретани. Дешава се када негде изађем да ми се сугерише: 'Јао, мање пијте, незгодно је, знате, прича се'.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, 02. октобар 2007, "Глорија"

Даје се на (не)знање

Слободан Мараш Ја немам проблем да кажем у Скупштини да је Србија у курцу... Нећу да ћутим, све ћу рећи што мислим.

Слободан Мараш, посланик ЛДП-а, на трибини омладине ЛДП-а "", 02. октобар 2007, РТС

Даје се на (не)знање

Србијанка Турајлић Није питање где је Србија, него да ли она данас уопште постоји!

Србијанка Турајлић, професор Универзитета, на трибини омладине ЛДП-а "", 02. октобар 2007, РТС

Синдром стечених килограма

Зоран Драгишић Све је то било добро зезање.

Зоран Драгишић, професор на Факултету за безбедност, о одустајању од формирања странке, 02. октобар 2007, "Политика"

 Мрзи да воли

Дебра Кејган Мрзим све Иранце и све иранско. Не видим шта је ту проблем, треба то отворено рећи.

Дебра Кејган, саветница министра одбране САД, приликом сусрета с члановима британског парламента у Пентагону, 01. октобар 2007, "Прес"

Уништи рај & пресели се тамо

Томислав Николић Не заборавите да је Колумбо, када се искрцао на Кубу, рекао 'зар смо ми живи већ сада стигли у рај'! Неко не дозвољава да тај рај послужи грађанима Кубе, неко би хтео да то све уништи па да тамо сам живи и изграђује.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, о предлогу скупштинске резолуције о осуди америчке блокаде Кубе, 01. октобар 2007, РТС

Сви добијају, само Срби губе

Хашим Тачи За Косово постоји само једно решење – потпуна независност је наш компромис, док је претензија Србије за суштинску аутономију хегемонистична.

Хашим Тачи, председник Демократске партије Косова, за приштински "Експрес", 01. октобар 2007, "Данас"

Савршена коалиција с маном

Бранислав Ристивојевић Најважније је да сви државни системи – структурни и инфраструктурни и јавна предузећа добро функционишу, њима се одговорно управља и домаћински газдује. Да ли ће то чинити овај или онај човек да ли ће то бити учињено на основу конкурса или директним постављењем то је мање важно.

Бранислав Ристивојевић, портпарол ДСС-а, 01. октобар 2007, "Бета"

Излазак на црту (која није повучена)

Душан Бајатовић Зато смо решили да кренемо у кампању. Изашли смо на црту и тиме показали да смо спремни [за изборе], али и да нисмо за кршење Уставног закона.

Душан Бајатовић, потпредседник СПС-а, 01. октобар 2007, "Дневник"

Рестриктивна монетарна политика

Слободан Милосављевић Храна ће остати скупа, али ће расти плате. Храна нигде није јефтина, неће бити ни код нас. А плате ће нам порасти веома брзо.

Слободан Милосављевић, министар пољопривреде, 01. октобар 2007, "Вечерње новости"

Сви добијају, само Срби губе

Риза Халими Уверен сам да у случају независног Косова неће бити осетнијег исељавања Срба. Јер да су, рецимо, они који живе јужно од Ибра желели да напусте Косово, они би то учинили 1999. године.

Риза Халими, посланик Партије за демократско деловање из Прешева, 30. септембар 2007, "Дневник"

Рестриктивна монетарна политика

Милан Париводић Радим као саветник премијера про боно, дакле без надокнаде. Виђам се са премијером сваке недеље и попричамо. Он ме увек саслуша, али послуша себе.

Милан Париводић, саветник премијера Војислава Коштунице за економију, 30. септембар 2007, "Блиц"

Тачка кључања национализма

Жарко Кораћ Сви смо видели којом брзином је онај млади тенисер [Новак Ђоковић] доведен до тачке да показује три прста после победе. Свега неколико недеља пре тога рекао је да је свеједно да ли си Србин или Хрват. Са растом популарности, он се очигледно прилагођавао доминантном обрасцу. Он може да показује шта год хоће, он је одличан тенисер и млад човек, али нисам сигуран да му је потпуно јасно коме се обраћа и шта је симбол подигнута три прста током протеклих ратова представљао за људе неке друге нације и вере на простору бивше Југославије.

Жарко Кораћ, посланик на листи ЛДП-а, 28. септембар 2007, "Пешчаник" Радија "Б92"

Врх дна

Саша Ћурчић Носио сам хуманитарну помоћ у Високе Дечане. Кад сам се појавио на вратима манастира, отац Звонко је истог тренутка узвикнуо 'Врх, брате'!

Саша Ћурчић, бивши фудбалер, 28. септембар 2007, "Курир"

Напредујте да вам се супруга пролепша

Јелена Маћић Најлепшом женом међу политичарима оженио се Чедомир Јовановић. Његова супруга је једна изузетно дискретна и лепа жена. С њом бих рецимо волела да сарађујем. Знам тачно како би она требало да изгледа, само што би за тако нешто и супруг морао мало више да напредује.

Јелена Маћић, шминкерка, 28. септембар 2007, "Стандард"

Савршена коалиција с маном

Драган Јочић Ми не можемо одмах пуним капацитетом ући у демократију јер још нисмо стасали. Дивно би то било кад би се све бирало, кад би најбољи били на правим местима, али то је, једноставно, немогуће. Људско друштво није савршено да баш најбољи буду свуда, мада томе тежимо.

Драган Јочић, потпредседник ДСС-а, 24. септембар 2007, "Грађански лист"