(Словеначки) мангупи оверавају матуру

Димитриј Рупел Што се тиче изградње институција, познавања државе. Ми смо, да тако кажем, били као на једној студентској екскурзији у Југославији. Много смо тога научили и о односима између народа. Али, са друге стране, Југославија је била анахрона појава.

Димитриј Рупел, као први министар иностраних послова Словеније (1990-1993), у интервјуу за „Радио Слободна Европа“

Једно извињење мења све

Фредерик Мондолони То је била грешка за жаљење и молимо председника Вучића и српски народ за извињење. [...] Реалност је да није било значајнијег протоколарног дочека за Косово него за Србију, а како су се ствари одвијале, [Хашим] Тачи је можда био у фокусу камера.

Фредерик Мондолони, амбасадор Француске, о распореду током церемоније испред Јелисејске палате поводом сто година од завршетка Првог светског рата, ТВ „Прва“/„Блиц“

Гледалац са најјефтинијом улазницом

Александар Вулин Нећу да се правим да сам више увређен од било ког другог грађанина Србије. Наравно да је то било тешко, најтеже је било нашем председнику. Он је донео храбру и државничку одлуку да остане. Председнику Вучићу било много лакше да је устао, отишао, рекао оно што осећа и мисли у том тренутку, али на годишњицу победе у Првом светском рату, када су наши преци остварили ту сјајну и велику победу и без којих не би било ни српске заставе, ни српског председника, испало би да нас је један Хашим Таши отерао са места где смо ми победили, где је милион наших предака, својим костима и својом крвљу, направило тај велики споменик европске слободе.

Александар Вулин, министар одбране, о Александру Вучићу коме је додељено место ван званичне платформе на церемонији испред Јелисејске палате, РТС