Косово је зависно и Косово није Србија (тако некако)

Ана Брнабић Ја мислим да је решење у компромису. Шта је компромис за мене? Нека тачка између тога да је Косово - Србија, и тога да је Косово независно - и да ће га Србија само признати.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Check out of the hotel California

Небојша Катић Европској унији не одговара да Велика Британија елегантно, без великих болова, изађе из уније. Друго, данас је ситуација из угла Европске уније много тежа него што је била 2016. године, и она не може себи дозволити луксуз да било коме било шта олакшава. Члан 50 Лисабонског споразума, по коме Британија излази из Европске уније, тако је конципиран да никоме не пада на памет да се позове на њега.

Небојша Катић, пословни консултант из Лондона, о споразуму о „брегзиту“, „Око“ РТС-а

„Најбоље“ тек долази

Небојша Катић Ово је - волим тај енглески термин - „шутирање конзерве низ улицу“. Ви сте направили споразум који је одлагање фундаменталних проблема. Царинска унија решава само промет роба, не решава промет услуга - а британска економија је 80 процената у услугама. „Ирски проблем“ је прекрио остале, који су енормни.

Небојша Катић, пословни консултант из Лондона, о споразуму о „брегзиту“, „Око“ РТС-а

Први међу неједнакима (и пониженима)

Владимир Ђукановић Онај ко је на врху државе мора да се уједа за језик, чак и да претрпи онакво понижење - какво смо доживели ми и Руска федерација. Ставити једног Хашима Тачија, председника непостојеће државе, иза леђа Владимиру Путину - јесте порука Путину, и Србији. Поруку коју нам је Француска упутила, свакако бисмо морали да ценимо и - мада смо добри домаћини - свакако да им се реванширамо, пошто ће Макрон доћи овде.

Владимир Ђукановић, посланик СНС-а, о месту Александра Вучића током церемоније испред Јелисејске палате поводом сто година од завршетка Првог светског рата, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Страсна недеља у Паризу

Александар Вучић Моје је да чувам интересе земље и да не подилазим ни сопственим страстима, ни сопственој емоцији. А можете да мислите како ми је било... Чини ми се да сам све време гледао у земљу, и у екран, не верујући шта видим испред себе, и знајући колике је жртве поднео српски народ у Првом светском рату.

Александар Вучић, председник Србије, о свом месту ван званичне платформе на церемонији испред Јелисејске палате поводом сто година од завршетка Првог светског рата, „Земља чуда“ Радио Београда 1