Кафкијански процес(и)

Слободан Самарџић Колико год да је ЕУ према Косову и Метохији била немилосрдна са чекићем у руци, толико се и Србија подметала као наковањ, да сваки ударац буде ефикасан. Разуме се, овде је реч о српском државном руководству у датом периоду, а не о Србији, која је, сразмерно фазама предавања Косова, падала у бездан ауторитаризма и диктатуре, без којих овај процес не би био могућ.

Слободан Самарџић, професор ФПН-а, у предговору своје књиге „Трагедија Косова и Метохије“, „Блиц“

Јеванђеље по Вуку

Вук Јеремић Нисам човек који се предаје, какво год било зло преда мном. Можда то има неке везе и са генима - један деда ми је у Другом светском рату прегазио Сутјеску и Неретву и на крају са Црвеном армијом 1944. ушао у Београд, а други, официр краљевске војске, преживео немачке концентрационе логоре Маутхаузен и Дахау, а касније и Голи оток. Ниједном од њих није пало на памет да се повлачи, нити у било ком тренутку доводи у питање своје идеале и достојанство.

Вук Јеремић, председник Народне странке, у интервјуу за „Блиц“

Муко Вучићева пређи на другога

Небојша Стефановић Саветовао сам да поводом Косова и Метохије не чини ништа, већ да тај проблем остави на терет другоме. Тај савет сам дао Вучићу као дугогодишњи пријатељ, али он се прихватио решавања косовског проблема и поред напада са свих страна. И ради нешто што може да му донесе само политичку штету, јер не постоји решење којим ће људи у Србији бити задовољни.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, у новогодишњем интервјуу за „Вечерње новости“, „Бета“

Ко први дође нека упали светло

Зоран Ђорђевић Желимо да изградимо модерну државу, не само да људи остану, већ да се врате у Србију, и да привучемо и друге да живе овде. Ово је феноменална земља која уз малу корекцију може да привуче људе и да живе овде и да инвестирају.

Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачку и социјалну заштиту најављујући оснивање „Тима за борбу против одлива мозгова“, РТС