Оваква власт има опозицију какву (не) заслужује

Иштван Пастор Време је да се промени опозиција, то је битно за Србију. Важно је да Србија има нормалну опозицију, то је елемент парламентарне демократије, али убеђен сам да Србија заслужује бољу опозицију него што је то данас.

Иштван Пастор, председник Скупштине Војводине и председник СВМ, о протесту „1 од 5 милиона“, РТС

Мађари, народ најстарији

Иштван Пастор Мора се рећи њему и онима који толико знају о прошлости као он, да су Мађари на овај простор дошли пре 1.100 година. Није их Вучић довео, али неће их отерати ни Сергеј Трифуновић.

Иштван Пастор, председник СВМ, о изјави Сергеја Трифуновића да „народ одлази, а Вучић насељава Арапе, Мађаре...“ на протесту „1 од 5 милиона“, РТС

Кад цверглани (рано) лете

Иштван Пастор Забезекнут сам. Не знам да ли је реч о шовинизму, ксенофобији, или о глупости. Мислим да је (Сергеј Трифуновић) успео да покаже своје право лице, да је крајње време да примени познато правило да се шустерски калфа врати у шустерај! Шире посматрајући, мислим да не може да повреди и понизи, ни да жигоше војвођанску мађарску заједницу. Покушавали су то већи политички 'мацани' у претходном временском периоду - нису успели, неће успети ни он - као политички 'цверглан' (петлић).

Иштван Пастор, председник Скупштине Војводине и председник СВМ, о изјави „да народ одлази, а Вучић насељава Арапе, Мађаре...“, РТС