Земаљска Србија и небески политичари

Млађан Динкић Не смемо да дозволимо радикалима и Коштуници да Србију поново уведу у изолацију – да ли је самоизолација или изолација то је само форма.

Млађан Динкић, председник Г17 Плус, 19. март 2008, РТС

Земаљска Србија и небески политичари

Војислав Коштуница Победа коалиције 'За европску Србију – Борис Тадић' на парламентарним изборима могла би да угрози одбрану Косова.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, 22. март 2008, "Б92"

ФриЧавић.Орг

Милорад Чавић Посебно ме одушевио податак како су чланови комисије знали да прочитају шта пише на мајици. Ја сам научио ћирилицу тек пре четири године, иако сам Србин, али они су изгледа експерти и за језик.

Милорад Чавић, пливач, о суспензији због мајице "Косово је Србија", 22. март 2008, "Политика"

ФриЧавић.Орг

Петар Поповић Убеђен сам да је носио мајицу 'Независност за Тибет', сви би то у Холандији са одушевљењем прихватили.

Петар Поповић, тренер и менаџер Милорада Чавића, о суспензији Милорада Чавића због мајице "Косово је Србија", 22. март 2008, "Политика"

Има пара хаџија (и покретних и непокретних)

Драган Тодоровић Кад је реч о покретној имовини, сматрам да су најважнија моја жена, деца и онда ја.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 22. март 2008, "Курир"

Јединица из владања

Предраг Бубало Ми смо имали две различите групације у Влади Србије: једна се искрено бори и залаже за то да не дође до отимања Косова и нашег признања те чињенице на директан и индиректан начин, а друга декларативно каже да то неће урадити, али је ипак спремна на индиректно признање независности Косова. Најбољи одговор за ову тврдњу је чињеница формирања коалиције. Ја не видим већег гаранта од Ненада Чанка, на пример, да Борис Тадић неће признати независност Косова.

Предраг Бубало, одлазећи министар трговине и услуга из ДСС-а, 21. март 2008, "Дневник"

Буриданови слонови

Ненад Коматина У Србији неко покушава да направи вештачку и врло опасну поделу на странке које су наводно за 'европску Србију' и оне коју су наводно против тога. У таквој опасној подели сви сада питају ДСС којој ће се страни приклонити. Ми кажемо нећемо ни са ДС-ом, ни са СРС-ом!

Ненад Коматина, председник београдског ДСС-а, 21. март 2008, "Прес"

Све је исто само мене нема (у СРС-у)

Маја Гојковић Видим како кампања сада изгледа, приказује се шта је ко урадио за три и по године. А ја ћу можда у кампањи кренути другим путем – да кажем шта сам спречила да се уради.

Маја Гојковић, градоначелник Новог Сада и недавно искључени члан СРС-а, 21. март 2008, "Политика"

ФриЧавић.Орг

Чедомир Јовановић Он [Милорад Чавић] је жртва, његов гест је искрен, али ни у таквом случају не сме да буде изузетака. Политиком треба да се баве политичари.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о суспензији Милорада Чавића због мајице "Косово је Србија", 21. март 2008, "Бета"

Има пара хаџија (и покретних и непокретних)

Млађан Динкић Морам да кажем да сам највећи прилив остварио пре два месеца, 15 хиљада евра, на име судске пресуде коју сам добио против дневног листа 'Курир'.

Млађан Динкић, председник Г17, 21. март 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Има пара хаџија (и покретних и непокретних)

Радисав Родић Нико није наплатио ни један евро а камоли 15 хиљада. Нико није уплатио ни један динар, нити је било шта наплаћено од судских извршитеља – од нас није добио ни цвоњак, како кажу моји сељаци.

Радисав Родић, власник листова "Курир" и "Глас јавности", 21. март 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Има пара хаџија (и покретних и непокретних)

Изјаве.нет Бивши уредници дневног листа 'Курир' Света Марјановић и Ђоко Кесић исплатили су на име накнаде нематеријалне штете 1,2 милиона динара због писања неистина у тим новинама.

кабинет Млађана Динкића, у саопштењу, 21. март 2008, "Танјуг"

Има пара хаџија (и покретних и непокретних)

Чедомир Јовановић Ја возим мотор и предлажем свакоме да гласа за нас јер ће пре стићи до циља... Ако нисам био јасан што се тиче овог мотора, он је стварно бржи од Динкићевог 'пежоа 206'.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, конференција за новинаре, 21. март 2008, РТС

Правдање изостанака

Слободан Петровић Захваљујем посланицима Скупштине Косова на показаном разумевању за једномесечно одсуство посланика Самосталне либералне странке у активностима Скупштине.

Слободан Петровић, председник српске Самосталне либералне странке и посланик парламента Косова, 20. март 2008, "Бета"

Европски бој за Косово

Зоран Живковић Немогуће је и Европска унија и Косово, нажалост. То је немогућа ствар, задржати и једно и друго.

Зоран Живковић, бивши премијер и члан ДС-а, 20. март 2008, "Проблем" ТВ "Студија Б"

Пази где стајеш (свеже зарађено)

Борис Тадић Кад сам почео да се бавим политиком, рекли су ми у породици 'еј, сине, само пази поред кога ћеш да станеш'. И то је тачно.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, на питање Драгољуба Жарковића "да ли би стао уз Милорада Мишковића", 20. март 2008, "Прес претрес" ТВ "Пинк"

Пази где стајеш (свеже зарађено)

Борис Тадић Аутопут је највећи патриотизам јер би обезбедио нова радна места. [...] Нове технологије се у грађевинарству, врло брзо се ствари завршавају. Ми у наредних пет година можемо да завршимо све путеве, само се поставља питање да ли ми то хоћемо.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, 20. март 2008, "Прес претрес" ТВ "Пинк"

Пази где стајеш (свеже зарађено)

Јелена Триван Свака жена која остане у другом стању и која настави да ради пожелела би шефа као што је Борис Тадић.

Јелена Триван, портпарол ДС-а, која је у петом месецу трудноће, 20. март 2008, према "НИН-у"

Најгори смо, најгори!

Чедомир Јовановић Нема такве земље у свету у којој има толико негативних вредности као што је ова наша.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 20. март 2008, "Време"

Најгори смо, најгори!

Чедомир Јовановић Да ли ћемо да кажемо да је нормална земља у којој морате да тражите дозволу ако хоћете некога да волите, а никога не требате да питате ако желите некога да убијете. Да ли ће, после ових избора, онај ко убије пет или десет хиљада људи добити орден народног хероја и бити проглашен за узор којем наша деца треба да се диве?

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 20. март 2008, "Време"

Јединица из владања

Ненад Чанак Влада није имала заједничку политику од почетка, то смо знали од сата када је Томислав Николић постао председник Скупштине гласовима СПС-а и ДСС-а. Од тада смо знали да је то брак из љубави, а Влада је била, што би[смо] у Војводини рекли, швалерација из рачуна.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 20. март 2008, "Проблем" ТВ "Студија Б"

Нећемо моћи без нас

Александар Вучић Имаћемо довољно посланика да формирамо владу, очекујем да то буде око 20. маја... А тада ћу ваљда и за градоначелника да будем изабран.

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, 20. март 2008, "РТС"

Нећемо моћи без нас

Вук Драшковић Сигуран сам да ће СПО донети више мандата коалицији коју предводи Тадић од броја мандата које смо договорили. Да није тако, имали бисмо морални проблем што узимамо нешто што нам не припада.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 20. март 2008, "Курир"

Нећемо моћи без нас

Ивица Дачић У међувремену смо дошли до тога да готово нема странке у Србији која не жели да буде у коалиционим односима са СПС-ом, а да при томе ми нисмо променили своју политику. У Србији мора да постоји свест о томе да питање са ким хоћете да будете у коалицији није само питање лепих жеља него и политичке реалности. Није то питање да ли неко нас воли, него да ли може без нас. [...] Ми се никоме не нудимо, али се сви убише да нам приђу.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 20. март 2008, "НИН"

Најбоља најгора времена

Момо Капор Од како знам за себе, одувек сам живео у најгорим временима, па сам се већ и навикао на њих. Још никада нисам живео у време да је неко могао да каже: 'Е, баш нам је добро'!

Момо Капор, писац и сликар, 20. март 2008, "НИН"

А ја јадна не разумем (волим обадва колорита)

Стојанка Новаковић Стоја Не волим превише кич, мада волим да видим такве детаље код других!!! Кад је реч о ентеријеру, обожавам браон, црвену и боју кајсије у таквом простору, окупаном у колорит...

Стојанка Новаковић Стоја, естрадна уметница, за "Сторy", 20. март 2008, према "Времену"

Озбиљан постмодернизам

Слободан Самарџић То [т врдња ДС-а да Србија уласком у ЕУ може одбранити Косово] је једна постмодерна бајка и успаванка за становништво. То је фикција. Најпре да се може у неко скорије време ући у ЕУ. Јер, да нема Косова и да нема хашког разлога, ми не бисмо могли бити члан ЕУ за десет година. Са овим условима, вероватно и касније. Ако неко хоће једну запаљиву ситуацију да гаси једним хипотетичким стањем које ће се остварити за једну деценију, тај прича успаванку.

Слободан Самарџић, одлазећи министар за Косово и Метохију из ДСС-а, 19. март 2008, "Вечерње новости"

Земаљска Србија и небески политичари

Млађан Динкић Србија ће, уколико на изборима победи листа 'За европску Србију – Борис Тадић', постати чланица ЕУ до краја мандата следеће владе. Позивам грађане да гласају за овоземаљску а не за небеску Србију.

Млађан Динкић, председник Г17 Плус, 19. март 2008, "Бета"

Земаљска Србија и небески политичари

СРС Осуђујемо лажи и клевете Млађана Динкића, прича о самоизолацији је бесмислена. Обећавамо Динкићу да ће сви криминалци, и они који су ојадили државу, бити изоловани од државних финансија, а на одређено време и од осталих слободних људи, како би се мерама специјалне превенције деловало на будуће државне службенике да не чине кривична дела као Млађан Динкић.

СРС, у саопштењу, 19. март 2008, РТС

Јединица из владања

Војислав Коштуница Коалиција Чанка, ДС-а и Г17 Плус је коалиција слабе политике и велике пропаганде. Та коалиција јавно каже да је 'колективно лудило рећи да је Косово Србија', или да је, због трговинске рачунице око косовског дуга за Србију, најбоље да Србија окрене главу од Косова. И та нова коалиција јавно каже да би влада Чанка, ДС-а и Г17 Плус поништила енергетски споразум са Русијом. С друге стране, никада ниједан грађанин није чуо да та нова коалиција има и најмању, најситнију, најбезначајнију примедбу на инвестицију која је иначе вредна 450 милиона евра, а зове се 'Бондстил'.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, на ГО странке, 19. март 2008, "Политика"

Истражитељи из Београда

Александар Тијанић Зашто је део невладиног сектора оволико потресен што је Владимир Поповић, познатији под надимком Беба, ухваћен у страшном деликту могуће издаје или продаје?

Александар Тијанић, 19. март 2008, "Прес"

Батина је из банке изашла

Радован Јелашић Имам утисак, а на овом послу сам, као заменик, а потом и као гувернер, већ седам и по година, да сам налик боксерској крушци у коју сви бесомучно ударају из све снаге и смерова, зато што добро радим свој посао. То није увек пријатно, али ме те 'батине' уверавају да сам на добром путу.

Радован Јелашић, гувернер Народне банке, 19. март 2008, "Политика"

Окретање првог образа

Слободан Самарџић Пружићемо отпор као људи, као држава, као хришћани, морамо се договорити и мирно протестовати.

Слободан Самарџић, одлазећи министар за Косово и Метохију из ДСС-а, у Косовској Митровици, 18. март 2008, "Прес"

Окретање првог образа

Слободан Самарџић Ово што су нам урадили – вратићемо им!

Слободан Самарџић, одлазећи министар за Косово и Метохију из ДСС-а, у Косовској Митровици, 18. март 2008, "Блиц"

Окретање првог образа

Драган Шутановац Скандалозно је што Министарство одбране нема Акциони план за Косово и Метохију који је Самарџић понудио УНМИК-у. Самарџић је 'говорио да ћемо им вратити...', али није говорио у име Владе Србије. Не знам да ли је говорио у своје лично име или у име ДСС-а, али таква реторика не води у правцу смиривања ствари.

Драган Шутановац, одлазећи министар одбране из ДС-а, 18. март 2008, "Танјуг"

Окретање првог образа

Слободан Самарџић Учињен је најбољи посао за државу Србију који је могао да се учини без било каквог учешћа министра одбране Шутановца. Он сада даје накнадне изјаве као да је странац и то је заиста недопустиво.

Слободан Самарџић, одлазећи министар за Косово и Метохију из ДСС-а, 18. март 2008, "Танјуг"

Озбиљан постмодернизам

Богдан Тирнанић Све у свему, Србија ће ући у ЕУ као београдски пашалук или као независни Дорћол са Војом [Коштуницом] у улози председника две суседне улице.

Богдан Тирнанић, колумниста, 18. март 2008, "Прес"

Европски бој за Косово

Ђорђе Вукадиновић Мислим да је понекад боље да се ствари истерају на институционалну чистину него да се колективно фолирамо и обмањујемо лажним консензусом и причама о 'Косову и Европи'.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, 18. март 2008, "Политика"

Интегрална политика

Милорад Мирчић Интеграције су увек присутне, да ли су европске или неке друге – СРС увек заговара интеграцију Србије.

Милорад Мирчић, потпредседник СРС-а, 18. март 2008, "Упитник" РТС-а

Интегрална политика

Милорад Мирчић Овде се предизборне коалиције праве да се омету српски радикали да добију што више гласова. Коалиције праве партије које немају баш ништа заједничко – ни програмски, ни политички, немају чак ни заједнички циљ. Рачунају да је сваки глас битан, да би после избора направили вештачку коалицију да не би српски радикали дошли на власт.

Милорад Мирчић, потпредседник СРС-а, 18. март 2008, "Упитник" РТС-а

Интегрална политика

Милорад Мирчић То је само брига СРС-а за сваког грађанина. Саопштио сам ону информацију коју сам имао, да неке обавештајне структуре припремају нереде у Војводини тако што ће искористити тренутак када мађарска Влада призна независност Косова и Метохије тиме што ће организовати групе да малтретирају припаднике мађарске националне мањине. Како нећу знати, кад имам поверљиве изворе информација? Ми смо као одговорни политичари упозорили органе да раде свој посао и буду на опрезу.

Милорад Мирчић, потпредседник СРС-а, 18. март 2008, "Упитник" РТС-а

Свети српски капитал

Драган Марковић Палма Паре нису обојене. Када дођу ти инвеститори, седнем с њима после обављеног посла и кажем 'знате шта је Косово и Метохија, то је света српска земља, ево како изгледају срушене цркве, доживели смо геноцид, етничко чишћење' – када се врате у своју земљу они ће да бране Србију јер тиме бране свој капитал.

Драган Марковић Палма, председник општине Јагодина и Јединствене Србије, 18. март 2008, "Упитник" РТС-а

Истражитељи из Београда

Александар Тијанић Свако ко ништа не предузме у вези са овим, учествује у прикривању кривичног дела суровог стрељања др Зорана Ђинђића. Рекао сам већ, нека истрага крене у свим правцима, нека истрага крене и према мени и према кабинету Војислава Коштунице, али нека истрага утврди и како је Владимир Поповић, познатији као Беба, одмах после убиства знао сва имена атентатора?! И зашто он и остали људи из врха државе оно што су урадили после убиства нису урадили пре убиства?!

Александар Тијанић, директор РТС-а, о кривичној пријави коју је поднео, 18. март 2008, "Прес"

Истражитељи из Београда

Танјуг Тражимо од Управног одбора РТС да по хитном поступку разреши генералног директора те куће Александра Тијанића јер је злоупотребио јавни сервис да би промовисао одбијене аргументе осуђених за убиство премијера Зорана Ђинђића. О бјављивање Тијанићеве пријаве против више особа због неспречавања организовања убиства Зорана Ђинђића, у ударним вестима на јавном сервису, представља класичну злоупотребу позиције на којој се генерални директор РТС налази.

Танјуг, саопштење 13 невладиних организација, 18. март 2008

Окретање првог образа

Слободан Самарџић На Косову и Метохији имамо пуно непријатеља, имамо их доста и у свету.

Слободан Самарџић, одлазећи министар за Косово и Метохију из ДСС-а, на парастосу у Грачаници, 17. март 2008, РТВ Војводине

Озбиљан постмодернизам

Војислав Коштуница Потпуно је необјашњива сама помисао да би нека земља могла да се подвргне самоизолацији. То се још никада у историји света није догодило. Реч је о најгорем виду пропаганде. Уместо пропаганде неопходно је да се поведе озбиљан разговор са ЕУ.

Војислав Коштуница, одлазећи председник Владе, 17. март 2008, "Политика"

Буриданови слонови

Милан Ст. Протић Демократска странка је као велики слон, који је сео на раскрсницу и не само што неће да се помери него не дозвољава да икакав саобраћај функционише. Без Демократске странке не можемо, а она није кадра, или није расположена, да преузме ону улогу или одговорност која јој припада.

Милан Ст. Протић, председник Политичког савета ДХСС-а, 17. март 2008, "Дневник"

Нећемо моћи без нас

Милутин Мркоњић У овим временима, СПС би требало да буде најјача странка, а не некакав језичак на ваги. Јесмо ослабили знатно за ових осам година, али шта да радимо кад смо имали погром.

Милутин Мркоњић, потпредседник СПС-а, 17. март 2008, "Глас јавности"

Европски бој за Косово

Чедомир Јовановић Нажалост, ја не могу да се сложим са ставом председника Тадића и том бесмисленом тезом по којој ми треба што пре треба да остваримо своју европску будућност како бисмо онда из Брисела кренули у неки нови косовски бој, пошто из Београда то више не можемо да радимо. Мислим на ону његову идеју по којој Србија што пре треба да уђе у Европску унију како би блокирала улазак Косова... Замислите да рецимо Блер у своје време са Шредером и са Шираком формулише европску политику тако што каже – хајде ми да се договоримо како ћемо да саплетемо неког у Шпанији или Португалији. Е, то није Европа.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 16. март 2008, "Утисак недеље"

Бирајте пробањем

Томислав Николић А човека је, знате, лако уплашити кад стално сејете страх од нечега што нису ни пробали. Нису пробали никад власт СРС-а. За онај период који смо били са социјалистима у влади, ни социјалистима не могу да кажем да су били на власти. Тад смо имали годину дана борбе против тероризма, неколико месеци припрема за одбрану земље, па одбрану земље, годину дана обнове, без правих економских и социјалних програма. Сав буџет је ишао на то. Нисмо могли да се искажемо ни ми ни социјалисти.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 16. март 2008, "Политика"

Бирајте пробањем

Томислав Николић Нећу да се бавим преименовањем улица. Чврсто сам одлучио да променим стан и то ћу и да урадим. А, ако одборници, најпре Општине Нови Београд, па Скупштине града, па министар за локалну самоуправу одлуче да то ураде, ко би могао да их заустави. Нећу тиме да се бавим. Чекам да се Србија после пет-шест месеци изјасни да ли смо ми добра власт или нисмо добра власт.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, на питање да ли ће се селити или Булевар Зорана Ђинђића преименовати у Булевар Ратка Младића, 16. март 2008, "Политика"

Све је исто само мене нема (у СРС-у)

Маја Гојковић Ништа се велико у Србији неће догодити тога дана [11. маја]. Све ће бити исто и није ми јасно зашто су ови избори расписани...

Маја Гојковић, градоначелник Новог Сада и недавно искључени члан СРС-а, 16. март 2008, "Вечерње новости"

Све је исто само мене нема (у СРС-у)

Маја Гојковић Најлакше је налепити на неког етикету 'издајник', 'страни плаћеник', или нешто теже. Ко зна шта ме очекује после овог отвореног наступа... А ја ћу од данас на себе налепити етикету човека који уме да размишља.

Маја Гојковић, градоначелник Новог Сада и недавно искључени члан СРС-а, 16. март 2008, "Вечерње новости"

Истражитељи из Београда

Владимир Беба Поповић Овим јефтиним предизборним триком једног од главних инспиратора и наручиоца убиства Зорана Ђинђића, а који је у исто време и нервозан одговор на најаву тужиоца да ће испитати политичку позадину, грађани Србије су добили још само једну потврду да иза тог убиства стоји кабинет Војислава Коштунице и војна служба безбедности, као што сам више пута поновио.

Владимир Беба Поповић, бивши шеф Бироа за комуникацију, 16. март 2008, "Бета"