Нормалан мандат ненормалне дужине

Томица Милосављевић Не волим да говорим у првом лицу једнине! И не волим да ја себе оцењујем! Могу да кажем да сам био министар од јуна 2002. године, па до јула 2003. године. То је година дана! Тада сам ушао у владу на позив Зорана Ђинђића и то ми чини част. После тога, на изборима сам поново изабран за ту функцију, од марта 2004. до октобра 2006. године. То је две и по године. Онда поново, од маја 2007. до маја 2008. године. Када то саберете, то је један нормалан мандат.

Томица Милосављевић, министар здравља, 13. јул 2008, "Press"

У влади, а није (добар) министар...

Томица Милосављевић Нисам у владу ушао да бих био министар!

Томица Милосављевић, министар из Г17 Плус, 13. јул 2008, "Press"

Рече му један амбасадор

Драган Марковић Палма Није тачно да ће Европска унија тражити од нас да признамо независност Косова и Метохије да би ушли у ЕУ. Италијански амбасадор, који је недавно посетио Јагодину, изричито ми је рекао да то неће бити услов. [...] Србија је на корак до ЕУ. Амбасадори чланица ЕУ, приликом посете Јагодини, обећали су да међународна заједница Србију неће условљавати да физички изручи преостала три хашка оптуженика – Ратка Младића, Радована Караџића и Горана Хаџића, који иначе и нису у Србији.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а и градоначелник Јагодине, 12. јул 2008, "Танјуг"

Мудрије србовање

Велимир Илић Јадна је наша политика одбране Косова кад сви праве неке своје резолуције само да би оправдали савест и такмичили се ко је тобоже приврженији Косову. Ми смо тим лажним србовањем све слабији у одбрани Космета. Доносимо силне резолуције, а битку изгубисмо. Командна палица је у Бриселу.

Велимир Илић, председник Нове Србије, 12. јул 2008, "Press"

Мудрије србовање

Андреја Младеновић Европска комисија је на јуче одржаној донаторској конференцији донела одлуку да финансира независност Косова. Парламент треба да се бави правим проблемима, а не да их избегава кроз слабашне и недоречене резолуције.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, 12. јул 2008, "Бета"

Мудрије србовање

Милан Марковић Србија ће водити далеко мудрију политику према нашем народу на Косову и Метохији.

Милан Марковић, министар за државну управу и локалну самоуправу из ДС-а, у Косовској Каменици, 11. јул 2008, "Танјуг"

Доживети владу

Ивица Дачић Претрпео сам страшан притисак од свих редом. Од тога да су ми једни слали писма да ће ме убити ако уђем у коалицију с ДСС-ом и радикалима, а други да ћу проћи као Ђинђић ако идемо с ДС-ом.

Ивица Дачић, као председник СПС-а, 11. јул 2008, "Стандард"

Доживети владу

Ивица Дачић Немамо коме шта да дугујемо када су у питању преговори о формирању владе, јер са радикалима и народњацима нисмо били у коалицији или обећаној коалицији, него је владала самоувереност да ће они освојити више од 126 посланика и да ће СПС некима чак бити сметња. Из авиона се видело да они, у ствари, раде против СПС-а. И радили су сами против себе, јер су хтели да смање и наш број гласова. Покушавао сам вештачки да одржавам ту коалицију у животу неколико недеља, и поред велике медијске хајке ДСС-а према СПС-у, претњи, уцена.

Ивица Дачић, као председник СПС-а, 11. јул 2008, "Стандард"

Доживети владу

Ивица Дачић Ако је неко некога преварио, онда је ДСС то учинила Томиславу Николићу приликом формирања претходне владе. Лично смо разговарали шеф Коштуничиног кабинета Александар Никитовић, Александар Вучић и Николић у Вучићевом стану. Николићу је обећано да ће остати председник Скупштине и ако се направи влада са ДС. Пљунули су га у лице и преварили! Нису послали ни СМС да ме обавесте да су променили своју политику и да праве владу са Тадићем!

Ивица Дачић, као председник СПС-а, 11. јул 2008, "Стандард"

Мале препреке

Ивица Дачић Немам ништа што би представљало неку велику препреку.

Ивица Дачић, као министар полиције, на питање "да ли очекујете да ће у јавност изаћи нека афера о Вама. Имате ли разлога да се плашите нечега?", 11. јул 2008, "Press"

Београдска власт квари апсолутно

Зоран Алимпић Могу само да закључим да сам прерано заказао седницу и да ће очигледно недостајати времена да се ти преговори до краја евентуално и окончају.

Зоран Алимпић, в.д. градоначелника Београда из ДС-а, о формирању власти у Београду, 11. јул 2008, "Курир"

Београдска власт квари апсолутно

Ивица Дачић Имамо неиздрживу ситуацију, а на тај начин може бити доведена у питање и коалиција која је постигнута на републичком нивоу. Пет пута дневно чујем се са Александром Вучићем због потврђивања да ће све бити у реду у Београду.

Ивица Дачић, председник СПС-а, о формирању власти у Београду, 11. јул 2008, "Курир"

Београдска власт квари апсолутно

Александар Вучић Нисам уопште нервозан, напротив, миран сам и чекам 14. јул. Нећу никога да молим, а ако неко жели да одустане, не разумем зашто је потписивао споразум?! Тврдње Ивице Дачића само доказују како су социјалистима ближи радикали од демократа.

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника Београда, о формирању власти у Београду, 11. јул 2008, "Курир"

Београдска власт квари апсолутно

Драган Ђилас Изузетно поштујем принципијелан став ЛДП-а који своју подршку није условио кадровским, већ програмским решењима.

Драган Ђилас, кандидат ДС-а за градоначелника Београда, о формирању власти у Београду, 11. јул 2008, "Бета"

Милији од најдражег госта

Миша Ђурковић О стварном кретању трендова у Србији просечни посматрач може да се непогрешиво информише по годишњим спектаклима које Палма организује у свом родном селу Кончареву. [...] Можда кључни детаљ у промени трендова јесте аутирање Цеце, а увођење Секе. Цеца је наравно подсећање на ону прошлост које би се требало отрести, док је мултикултурна и геј френдли Сека не само актуелнија звезда него заправо кључни естрадни трендсетер на овим просторима па је сасвим природно да она поздрави нову владу и да пева преобраћеном Палми. Сека је наиме 15. јуна на босанској телевизији Хајат дефинисала кључни обрт на овим просторима: више није тренди бити Србин!

Миша Ђурковић, из Центра за конзервативне студије, 10. јул 2008, "Политика"

У влади, а није (добар) министар...

Жарко Обрадовић Уопште не мислим да сам ја добар министар, верујте ми на реч...

Жарко Обрадовић, министар просвете из СПС-а, 10. јул 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Крпљење (црних) рупа

Весна Југовић Оволико 'дивљих' избора за мис има само у земљи Тунгузији каква је Србија. [Ја успевам да све урадим о једном трошку] игром стаклених перли. Зато што сам способна. Зависи од тога колико си добар бизнисмен, а ја сам монополиста. Немам конкуренцију иако је волим.

Весна Југовић, директор компаније "Miss YU", 10. јул 2008, "НИН"

Крпљење (црних) рупа

Весна Југовић Ја их [девојке] васпитавам и попуњавам им црне рупе у глави које су настале током овог мрачног времена. Децу узимам на реверс и док су код мене, строго водим рачуна о њиховом понашању. На припремама оне су у карантину као и спортисти. А победнице на припремама за даље изборе имају жене које их чувају, па чак и ја када желим да их видим, морам да се пријављујем и прођем контролу. Касније не остваре успех само оне које нису свесне да је то једна озбиљна игранка, па касне на снимања и не поштују договоре.

Весна Југовић, директор компаније "Miss YU", 10. јул 2008, "НИН"

За сретне историјске околности!

Ненад Чанак Кад погледате ко је све био председник владе, Цветковић је наспрам њих морална громада и секвоја међу патуљастим брезама! Ценим га и јер је свирао у добром бенду.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 09. јул 2008, "Курир"

Мале препреке

Ивица Дачић Није на полицији да утврђује где се налазе хашки оптуженици.

Ивица Дачић, као министар полиције, 09. јул 2008, "Press"

Мале препреке

Ненад Чанак Сулудо је да Дачић буде министар полиције, а да за то гласају они који су били с предње стране Милошевићевих ескадрона смрти. То је једна од највећих бизарности које сам видео у животу!

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 09. јул 2008, "Курир"

Милији од најдражег госта

Драган Марковић Палма Ово нигде нема! Европа и свет су дошли у Јагодину. И то баш на дан кад је Србија добила проевропску владу. Јесте ли видели како је наш председник овде дочекан?! Више од 10.000 људи га је поздрављало, без иједног звиждука. Такве овације пре Бориса једино је могао да доживи Тито!

Драган Марковић Палма, председник Јагодине, 09. јул 2008, "Press"

Милији од најдражег госта

Драган Марковић Палма Ивица је био уморан, једва је гледао на очи, али хвала му што је дошао... А председник је био посебно расположен. И није престајао да објашњава амбасадорима да Србија никада неће признати независност Косова, причао им је шта се све дешавало на Косову, како нам је оно вековима отимано... Могу вам рећи, они су га веома пажљиво слушали.

Драган Марковић Палма, председник Јагодине, 09. јул 2008, "Press"

Милији од најдражег госта

Драган Марковић Палма Шта има да очекујем, све се зна. Доћи ће сви који су позвани, а дошао би и Бил Клинтон, али њега нисам звао... Реците ми у који град је дошло седам амбасадора, а сви су они констатовали да је Јагодина мала Швајцарска. На челу са Борисом Тадићем, а он је човек из народа, и Србија ће бити Швајцарска.

Драган Марковић Палма, председник Јагодине, 09. јул 2008, "Политика"

Испунићемо све кад премијер буде Божић Бата

Сузана Грубјешић За сада новца у српском буџету нема да би се испунили сви захтеви које је рецимо поставила пред коалицију Партија уједињених пензионера Србије, што не значи да их неће бити у каснијем периоду, али ви не можете унапред да се обавежете да ћете све жеље, читав списак жеља испунити у најкраћем могућем року. Да би се све то испунило потребан вам је на челу Владе Деда Мраз.

Сузана Грубјешић, председница посланичке групе Г17 Плус, 09. јул 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

У влади, а није (добар) министар...

Небојша Брадић Имам врло прецизну стратегију и према њој ћу применити одређене флексибилне тактике.

Небојша Брадић, министар културе из Г17 Плус, 09. јул 2008, "Блиц"

У влади, а није (добар) министар...

Драган Тодоровић Када је ова влада у питању, поједине министре не бих послао код лекара већ код ветеринара.

Драган Тодоровић, посланик СРС-а, 09. јул 2008, "Press"

Велике тајне малих мајстора (политичке) кухиње

Ненад Чанак Одувек сам се залагао да се нови почетак Србије обележи раскидом са старим [забраном СРС-а и СПС-а]. Али, пошто је комплетни политички аудиторијум био за то да СПС буде легалан део приче, како смо ми сами могли да се боримо против тога? Ако сам већ морао да поједем говно, не терајте ме да хвалим кувара.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, о коалицији ДС-СПС, 09. јул 2008, "Курир"

Рече му један амбасадор

Гинтер Глосер Читав Балкан ће ускоро бити део Европске уније. Ипак, свака земља ће морати да испуни одређене услове како би стекла право на чланство у ЕУ. Конкретно за Србију то значи да треба да треба да призна Косово као независну државу, па тек да добије статус кандидата за ЕУ.

Гинтер Глосер, немачки министар за Европу, у Приштини, 08. јул 2008, "Бета"

Мучнина од селекторске боли

Нада Колунџија Србија је један велики спектар боја, а Влада коју данас бирамо је заједничка репрезентација.

Нада Колунџија, шеф посланичке групе За европску Србију, 08. јул 2008, "Press"

За сретне историјске околности!

Мирко Цветковић Уласком у ЕУ Србија ће постати пуноправни члан европске породице народа из које је стицајем несретних историјских околности дуго времена била искључена.

Мирко Цветковић, премијерски експозе у Скупштини, 08. јул 2008, "Данас"

За сретне историјске околности!

Милош Алигрудић Мирко Цветковић ће само технички водити владу – њоме ће противуставно руководити шеф државе Борис Тадић. Владу ће водити Тадић лично или преко своје продужене руке и човека од свог највећег поверења Ивице Дачића.

Милош Алигрудић, шеф посланичке групе ДСС-НС, 08. јул 2008, "Данас"

За сретне историјске околности!

Томислав Николић Канцер странка Г17 Плус ће за годину-две појести ову владу.

Томислав Николић, шеф посланичке групе СРС-а, 08. јул 2008, "Данас"

Мале препреке

Милош Алигрудић Што се вас, господине Дачићу, тиче – ви сте у новој влади једина права политичка громада!

Милош Алигрудић, шеф посланичког клуба ДСС-НС, 08. јул 2008, "Данас"

Мале препреке

Томислав Николић Заиста ми је жао што с овог места не могу да вам говорим ко ће од вас бити ухапшен већ вам говорим кога треба хапсити.

Томислав Николић, шеф посланичког клуба СРС-а, 08. јул 2008, "Данас"

Милији од најдражег госта

Драган Марковић Палма Стицајем срећних околности сеоска слава мог Кончарева поклопила се са избором нове владе.

Драган Марковић Палма, председник Јагодине, 08. јул 2008, "Press"

Сладак опозициони живот

Маја Гојковић Пре мог избацивања из СРС-а доста сам разговарала с Томом, и између њега и мене није било разлика у мишљењу куда СРС треба да иде, како водити кампању и реформисати СРС у десни центар. Политички говор, политички наступ, сарадња са Европом и са светом... У свему смо се слагали. И Вучић се слагао са мном да маске треба да падну... Тада су ми говорили да се стрпим док Шешељ не буде осуђен, и ја сам све време ћутала док сам била у странци.

Маја Гојковић, бивша потпредседница СРС-а, за ТВ "Ентер", 08. јул 2008, "Press"

Мучнина од селекторске боли

Борис Тадић Наравно да је ова Влада плод бројних компромиса након гласања грађана. Некада је то врло болно, и мени као грађанину је то мучно, али сам морао да преузмем свој део одговорности.

Борис Тадић, председник Србије, 07. јул 2008, "Танјуг"

За сретне историјске околности!

Изјаве.нет Он је сјајан и карактеран човек. Био је врло дискретан и ненаметљив, без жеље да доминира и предводи. Увек је ишао за знањем и није волео да га хвале.

Владимир Станковић, некадашњи професор српског језика, о свом бившем ученику Мирку Цветковићу, 07. јул 2008, "Курир"

Пуцњи у пуно

Марко Видојковић Овде је аматерско бављење политиком из неке идеологије потпуно промашен пуцањ у празно.

Марко Видојковић, писац, 06. јул 2008, "Утисак недеље"

Сладак опозициони живот

Ненад Поповић Изузетно позитивно [сам доживео одлазак у опозицију]. Генерално, када сте неколико година на власти и бринете о важним државничким питањима временом изгубите из вида страначке проблеме, а ово је идеална прилика да то поправимо. Коштуница је готово даноноћно био у влади и логично је да у том периоду дође до пада рејтинга странке, што се дешавало свим странкама које су у време транзиције биле на власти.

Ненад Поповић, бизнисмен и посланик ДСС-а, 05. јул 2008, "Правда"

Сладак опозициони живот

Ненад Поповић [Коштуница и ја] смо имали сусрет пре неколико дана и морам да признам да га прилично дуго нисам видео са оволико ентузијазма. Весео је.

Ненад Поповић, бизнисмен и посланик ДСС-а, 05. јул 2008, "Правда"

Пуцњи у пуно

Драган Тодоровић Имам свој и-мејл, који користим за комуницирање с колегама. Интернет је једно од средстава којима се врши контрола и надзор и зато се трудим да га користим у што мањој мери, само колико је нужно. Користим папир, оловку и телефон, а поверљиву комуникацију остварујем искључиво у непосредном контакту.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 03. јул 2008, "Данас"

Испунићемо све кад премијер буде Божић Бата

Мирко Цветковић Симпатично ми је [што ме зову Деда Мраз].

Мирко Цветковић, као кандидат за премијера, 22. јун 2008, "Press"