Читалачка значка

Александар Вучић Наравно, волим да читам, па зашто не бих и њега [Војислава Шешеља] читао. Читаћу и књигу о себи, како рекоше: 'Српски Минхаузен Александар Вучић' или тако нешто.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, 17. новембар 2008, "Ало!"

(Ре)контра

Милан Париводић Пошто Хрвати нису хтели да повуку тужбу, природно је да Србија подигне контратужбу. Нека се једном засвагда Јасеновац стави у ранг Аушвица. Па нека наши пријатељи из Хрватске процене да ли им је паметније да повуку тужбу или да оно што су крили од 1945. објаве Њујорк тајмс или Вашингтон пост.

Милан Париводић, члан ДСС-а, o тужби Хрватске и контратужби Србије, 22. новембар 2008, "Прес"

Талентовани неодликаши

Теофил Панчић Шта од нас хоће тај напорни неталентовани одликаш Јеремић који као да је – као готов производ с уграђеном грешком – баш изашао из борда неке проклете Маркетиншке Агенције, и шта хоће од нас његов газда и створитељ, Тадић Борис, председник ово мало земље, којем је стицајем срећних, несрећних или равнодушних околности имало бити поверено да нашим животима сачува оно мало дигнитета што до сада неким чудом није сргано и спаљено. И докле ћемо још имати воље да трпељиво трпимо тај циликави трандебал са Хрватском, Босном, Црном Гором, Македонијом, а о Европској унији и да не говоримо?

Теофил Панчић, колумниста, у тексту "Стварност је стварна, Јеремић је измишљен", 22. новембар 2008, сајт "Пешчаника"

Талентовани неодликаши

Весна Ракић-Водинелић `Вако рече Јеремићу Вуче: / „Чујте мене свјетске поглавице! / Контра-тужбу вама ћу написат` / поднијећу је Међ`народном суду – / судијама у свили-кадифи! / Тамо ће вас бити и мучити / (и вадити ваше очи чарне), / јер сте, браћо, остарили тешко, / Алцхајмера успут запатили! / Не можете самном четовати, / гр`јех хрватски сви заборависте – / од Турака до данашњих дана!

Весна Ракић-Водинелић, Правни факултет Универзитета УНИОН, као песникиња, 22. новембар 2008, сајт "Пешчаника"

Талентовани неодликаши

Милан Париводић Укључени су мотори оних који доводе у питање српску истину а потенцирају српску кривицу. Те снаге су се усмериле и против министра Јеремића.

Милан Париводић, члан ДСС-а, 22. новембар 2008, "Прес"

Репрезентативно буре (ударило немање)

Бојан Кришто Износ од 880 хиљада динара [11.500 евра за јун] јесте тачан и мени је уплаћен у складу с пословним успехом предузећа. [...] Моја плата износи 3.600 евра и у директној је вези са изузетним успехом предузећа.

Бојан Кришто, генерални директор Аеродрома и кадар Г17+, о јунској и стандардној плати, 22. новембар 2008, "Прес"

Репрезентативно буре (ударило немање)

Изјаве.нет Погрешну сам картицу извукао! У Тополи сам платио једно хромирано буре за ракију и одмах сам видео да сам погрешио. Хтео сам одмах да сторниран рачун, али није могло. Сутрадан сам уплатио тај новац Аеродрому. Иначе, као члан УО имам право на 40 хиљада динара за репрезентацију.

Миодраг Миловановић, члан УО Аеродрома из ДСС-а, 22. новембар 2008, "Прес"

(Ре)контра

Чедомир Јовановић Одлука Владе о тужби против Хрватске је неодговорна и лицемерна. Потпуно је невероватна чињеница да смо ми у односу на Милошевићеву Србију проширили границе својих неспоразума са суседима и земљама које су нам наклоњене.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, o тужби Хрватске и контратужби Србије, 21. новембар 2008, "Танјуг"

Прво Статут, ондак на пут

Шандор Егереши Председник Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић приликом нашег последњег сусрета рекла ми је да ове године имамо два озбиљна питања пред скупштином, једно је Статут Војводине, а друго нови буџет. Ја бих желео да се прво разматра Статут...

Шандор Егереши, председник Скупштине АП Војводине, 21. новембар 2008, "Политика"

Суздржавање од проветравања (и свега осталог)

Слободан Милосављевић Мислим да је сидро или тег који ће спречити нека значајнија повећања цена, на пример, робе широке потрошње, управо суздржавање од куповина машина за веш, или шпорета, или неких других производа. Мислим да ће то бити разлог због чега ће цене остати у прихватљивим или приближно садашњим оквирима. [...] Први ће поскупети лекови, а разлог раста цена лекова је спречавање могућих несташица.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, 21. новембар 2008, "Б92"

Репрезентативно буре (ударило немање)

Мирко Цветковић Не желим да забринем грађане да ће гладовати, неће гладовати, али ћемо морати озбиљније да приђемо утрошку сваког појединачног динара и у буџету државе и у приватним буџетима људи.

Мирко Цветковић, председник Владе, 21. новембар 2008, "Данас"

Режим за све кадрове

Владан Батић Па, Протић је већ био амбасадор у САД, он има искуства, он је и познати историчар.

Владан Батић, председник ДХСС-а, о именовању Милана Ст. Протића из ДХСС-а за амбасадора у Швајцарској, 21. новембар 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Режим за све кадрове

Жељко Ивањи Не интересује ме да ли је ДС направио аранжман са ДХСС-ом, баш као што ме не интересује ни помирење са СПС-ом. Што се тиче Протића и његовом става о Косову, може да заборави све шта је причао, тамо има да ради и прича само оно што му Влада наложи.

Жељко Ивањи, посланик Г17+, о именовању Милана Ст. Протића из ДХСС-а за амбасадора у Швајцарској, 21. новембар 2008, "Прес"

(Ре)контра

Милорад Пуповац Српска контратужба омогућиће да се пред међународном јавношћу изнесу подаци о свим погинулим, несталим, заробљеним, рањеним и прогнаним, као и о оштећеној имовини и културним и духовним добрима. Контратужба би требало да садржи и податке о злочину у континуитету, да мало зађемо, задремо и у податке злочина у Другом светском рату. Само тако се може разумети шта се дешавало у Хрватској у последњем рату, који је заправо био наставак претходног.

Милорад Пуповац, потпредседник Самосталне демократске српске странке, o тужби Хрватске и контратужби Србије, 20. новембар 2008, "Прес"

(Ре)контра

Ненад Чанак Најава контратужбе Србије против Хрватске представља политиканство и поигравање људским жртвама.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, o тужби Хрватске и контратужби Србије, 20. новембар 2008, "Прес"

А од ЕУ – (нови) услов!

Изјаве.нет Данас је најужагренији Србин међу водећим политичарима министар иностраних послова Вук Јеремић, који је последњих дана свима очитао буквице.

ДПА, анализа немачкe агенцијe под насловом "Србија се свађа са остатком света", 20. новембар 2008

А од ЕУ – (нови) услов!

Б92 У једном интерном документу ЕУ о позицијама земаља чланица Србија на путу евроинтеграције има додатни услов – шефа дипломатије Вука Јеремића.

Б92, вест о новосадског "Дневника", 20. новембар 2008

"Ко занемарује тактику, завршит ће каријеру у нижеразредном Вратнику"

Снежана Самарџић-Марковић Прижељкујем да будемо као [фудбалски клуб] Манчестер јунајтед. И у влади и у Манчестеру има доста јаких индивидуа, али ипак успевају да играју тимски.

Снежана Самарџић-Марковић, министар за омладину и спорт, 20. новембар 2008, "Вечерње новости"

"Ко занемарује тактику, завршит ће каријеру у нижеразредном Вратнику"

Милутин Мркоњић Ово [обилазница око Београда] је моја борба против светске финансијске кризе. Радимо као никад досад. Много смо јаки!

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру, 20. новембар 2008, "Гром"

"Ко занемарује тактику, завршит ће каријеру у нижеразредном Вратнику"

Милутин Мркоњић Има жустрих дијалога [у Влади]. Свађамо се, само пршти. Али, кад се сви слажу, нема посла. Ми се жестоко испричамо, а онда се договоримо и посао не трпи.

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру, 20. новембар 2008, "Гром"

Суздржавање од проветравања (и свега осталог)

Слободан Милосављевић У сталном смо контакту са трговцима и произвођачима и пратимо кретање цена и трошкова живота на тржишту.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, 20. новембар 2008, "Прес"

Режим за све кадрове

Симо Спасић Уколико Протић буде именован за амбасадора, полићу се бензином испред зграде Владе и запалити, а да ће за то одговорност сносити они који су га именовали.

Симо Спасић, председник Удружења несталих и киднапованих са Косова, о именовању Милана Ст. Протића из ДХСС-а за амбасадора у Швајцарској, 20. новембар 2008, "Бета"

 Плачемо а смејали бисмо се

Владимир Вукчевић Серж Брамерц [главни тужилац Хашког трибунала] је у шали рекао да очекује Ратка Младића у Хагу до краја године.

Владимир Вукчевић, тужилац за ратне злочине, 19. новембар 2008, "Прес"

 Плачемо а смејали бисмо се

Расим Љајић Пре ћете од мене чути да сам спреман да скочим с моста у 'ладан Дунав, него што ћу вам рећи било који датум када ће Младић бити у Хагу. Био бих луд да помињем било какве датуме. Може се то десити за дан, два, месец или било када.

Расим Љајић, председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом, 19. новембар 2008, "Блиц"

Пад нивоа власти у крви

Бојан Димитријевић Годину и по дана сам изван јавне сцене. Проценио сам да нисам спреман за пензију у 45. години. Ако хоћете да утичете на збивања, морате да будете у игри.

Бојан Димитријевић, бивши министар трговине из СПО-а и нови члан СНС-а, 19. новембар 2008, "Вечерње новости"

Пад нивоа власти у крви

Бојан Димитријевић СПО сам желео да напустим још 2005, али то нисам учинио јер је странка била у Влади, па нисам хтео да правим проблеме.

Бојан Димитријевић, бивши министар трговине из СПО-а и нови члан СНС-а, 19. новембар 2008, "Прес"

Светли вилајет

Александар Баљак Србија је много лепа земља. Који год део да узмете, нећете се покајати.

Александар Баљак, афористичар, 19. новембар 2008, "Политика"

Светли вилајет

Александар Баљак Устала је Србија! Али је судија већ одбројао до десет.

Александар Баљак, афористичар, 19. новембар 2008, "Политика"

Светли вилајет

Александар Баљак На питање да ли је наша чаша полупразна или полупуна – одговор је једноставан. Наша чаша је празна!

Александар Баљак, афористичар, 19. новембар 2008, "Политика"

Светли вилајет

Александар Баљак Направили смо цивилизацијски скок. Срећом, провалија није била претерано дубока.

Александар Баљак, афористичар, 19. новембар 2008, "Политика"

А од ЕУ – (нови) услов!

Вук Јеремић Уколико ЕУ не предузме кораке за брзу примену споразума са Београдом, могло би доћи до јачања националистичких снага које су поражене на изборима. Наш медени месец са бирачима се ближи крају. Сада нам треба нешто од ЕУ да покажемо народу.

Вук Јеремић, министар спољних послова, за "Фајненшел тајмс", 18. новембар 2008, "Танјуг"

Суздржавање од проветравања (и свега осталог)

Оливер Дулић Грађани би могли да уштеде на енергији, пре свега тако што не би отварали прозоре током грејне сезоне, посебно они који се греју на струју. Такође, када кувају, треба да ставе поклопац на шерпу. Кад неколико људи иде у истом правцу, а познају се, нека не иде свако својим колима. Ако се возе једним аутом, неће имати проблема са паркирањем, а уштедеће на гориву.

Оливер Дулић, министар за животну средину и просторно планирање, 18. новембар 2008, "Правда"

Суздржавање од проветравања (и свега осталог)

Оливер Дулић Супруга и ја изузетно штедимо. Не остављамо укључене телевизоре и рачунаре на 'стенд бај' моду када излазимо из стана. Када скувамо супу, не стављамо је врућу у фрижидер, већ тек када се сама охлади. Гасимо светла кад напуштамо просторију.

Оливер Дулић, министар за животну средину и просторно планирање, 18. новембар 2008, "Правда"

Читалачка значка

Александар Вучић У начелу смо искључили сарадњу са ДС-ом, али не бих да ми кажете сутра 'рекли сте то и то'... Мислим да нема готово никакве шансе за то јер ми планирамо да будемо најозбиљнија конкуренција ДС-у, а не пришипетља или нечији потрчко.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, 18. новембар 2008, "Бета"

Прво Статут, ондак на пут

Војислав Коштуница Иза Владе Србије стоји пројекат Статута Војводине који има само једну крупну ману, а то је да је несагласан са Уставом Србије.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, 17. новембар 2008, "Бета"

Што горе (у свету), то боље (у Србији)

Борис Тадић Баш у оваквој светској кризи можда се налази шанса за убрзани развој Србије, не на онакав начин какав смо замислили, али на начин који морамо да осмислимо.

Борис Тадић, председник Србије, 16. новембар 2008, "Прес"/"Истиномер"

Читалачка значка

Александар Вучић Нисам ишао на пластичне операције, таквог ме је мајка родила. Знам да нисам леп као Зоран Красић, прихватам да нисам ни паметан ни пристојан као Гордана Поп-Лазић, Вјерица и Наташа. Све што желе, ја ћу да поновим, прихватим и да кажем да су у праву.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, на констатацију да Зоран Красић каже да "изиграва жртву са тим бејби фејсом, напућеним уснама", 15. новембар 2008, "Правда"