Сви Срби у једној држави, без злобе

Слободан Милошевић Често је посао који су добијали Срби пристигли у Србију из Хрватске и Босне и Херцеговине био такав да су му на њему завидели, додуше без злобе, пунолетни и за те послове квалификовани грађани Србије.

Слободан Милошевић, председник СРЈ/СПС, на Четвртом конгресу СПС-а

Немамо опозицију - имамо тешко време

Слободан Милошевић У ствари, у Србији и немамо опозицију. Имамо групацију потплаћених слабића и уцењених шпекуланата и лопова, који користећи тешко време у коме многи људи не живе лако, и користећи значајна финансијска средства која им се дотурају из иностранства, манипулишу осећањима и потребама извесног броја људи, често веома младих, прећуткујући разлоге због којих је тешко.

Слободан Милошевић, председник СРЈ/СПС, на Четвртом конгресу СПС-а

"Сада куне своју судбу што је јаничар"

Слободан Милошевић Нису они злом задужили овај народ што не обављају како треба комуналне послове, већ су злом задужили овај народ што су савремени јаничари. Што, после неколико векова, поново имамо потурице. Веровали смо да су јаничари и потурице дефинитивна прошлост, између осталог и зато што смо веровали да је ропство прошло. Можда би обнављање ропства обновило и јаничаре. Ко зна. Али, нисмо се надали оваквом изненађењу. Ропства још нема, али јаничари су већ ту. Сумњам да ће ови нови јаничари проћи као они некадашњи. Они некадашњи су се на издају одлучили пошто су прошли кроз муке ропства. Није да се тиме јаничарство оправдава, али се тиме бар објашњава. За ове нове јаничаре нема ни објашњења.

Слободан Милошевић, председник СРЈ/СПС, на Четвртом конгресу СПС-а

Сви смо ми (помало) једна Партија

Слободан Милошевић Различите идеје о уређењу државе и друштва, по којима се странке међусобно разликују, треба да сачекају мирније и спокојније дане, па да се у њима међусобно надмећу.

Слободан Милошевић, председник СРЈ/СПС, на Четвртом конгресу СПС-а

Потемкинов доходак

Мирко Марјановић С просечном годишњом стопом раста од девет до десет одсто, 2005. године треба очекивати ниво развијености с 3.000 долара друштвеног производа по становнику, а 2010. године 5.000 долара. С таквим темпом, 2020. године треба очекивати ниво од 10.000 долара дохотка по становнику.

Мирко Марјановић, потпредседник СПС-а, на Четвртом конгресу те партије

Цар Азије и Африке

ЈУЛ Због тога Азија мора, такође, постати иницијатор окупљања људи добре воље, партије и државе, јер једино тако може сачувати свој континент за двадесет први век, који ће уједно бити и век Азије.

ЈУЛ, саопштење са сусрета председнице Дирекције ЈУЛ-а Мирјане Марковић са делегацијама САМАТЕ, ПАНТЕРА ЏАМУ и КАШМИР партија

Преко млека до слободе

Срђан Миливојевић Ја сам Срђан Миливојевић, петоколонаш из Крушевца. Сваког јутра ја сам пети у колони за млеко; издао сам књигу - боље издати књигу него Косово.

Срђан Миливојевић, представљање на првом конгресу "Отпора"

Ловостај на вукове

Изјаве.нет Је л' ти било боље за време Тита или сад? Тито је био бољи ловац. Он чак убије и медведа, а Слоба не може да убије вука.

присталица СПС-а, на митингу испред центра "Сава", "Глас јавности"

Док буве марширају

Изјаве.нет Нема без Цобета ништа, а НАТО нек се мисли! Нема ништа од тога што се буве збијају. Док је јужне пруге, тешко ће ви овде да се опасуљите.

Градимир Митић Гуња, из Власотинаца, испредконгресни митинг, "Глас јавности"

Ниско, ниже, најниже (у процентима)

Милован Бојић Влада Србије је склопила важан државни уговор са фармацеутском индустријом Кине о набавци готових лекова, сировина за нашу фармацеутску индустрију и потрошног материјала по ценама од 80 до неколико стотина процената нижим него што смо плаћали досад.

Милован Бојић, потпредседник Владе, конференција за новинаре

Учени људи

Жељко Симић Најоптималнији модели међузависности политике и културе су релативна аутономија уметничког циља и релативна равнодушност политике према уметности.

Жељко Симић, министар културни, "Данас"

Мењам лепоту за поштење

Владан Заграђанин Ако млад човек не може да буде леп и богат као што би хтео, нека буде добар и поштен.

Владан Заграђанин, председник Омладинског савета Београда, "Политика"