Лице на привременом раду код Путина

Танјуг Руски председник Владимир Путин именовао је бившег директора корпорације „Руснано“ Анатолија Чубајса за свог специјалног изасланика за односе са међународним организацијама у сврхе постизања циљева одрживог развоја, саопштено је из Кремља. Дмитриј Песков је за Тасс рекао да Чубајс неће бити запослен у влади, с обзиром на то да неће бити члан администрације руског председника.

Танјуг, о именовању некадашњег „оца приватизације у Русији“

Више од најгорег, мање од доброг решења

Ђуро Радосавовић Чини ми се да Влада [Црне Горе], каква год да је и колико год се трудила да буде најгора, не може бити гора од ове претходне. Ја сам заиста толико срећан да бих заплакао, али не приличи једном Црногорцу да плаче на РТС-у.

Ђуро Радосавовић, књижевник, о црногорској влади премијера Здравка Кривокапића, „Око“ РТС-а

Затвори ће пожељет' посланика

Милан Кнежевић Срећна вам слобода! Али нисам сигуран да ће до краја мандата овог сазива Скупштине [Црне Горе] сви бити у могућности да кажу да су слободни.

Милан Кнежевић, посланик и један од лидера Демократског фронта, у обраћању у Скупштини Црне Горе уочи избора владе Здравка Кривокапића, „Танјуг“

Пред несвршеним чином

Милан Кнежевић На изборима остварила се величанствена идеја за коју је ДФ изгарао три деценије, пролазили голготу у протеклом времену када су хапшени, прогањани, процесуирани и када су њихове породице пролазиле пакао. Ако неко мисли да је овим предлогом састава владе [Здравка Кривокапића] довео ДФ пред свршен чин, направио је капиталну историјску грешку. [...] Оптуживали су нас да желимо фотеље, говорили су да је јерес да када нека партија победи буде у власти, а они који у нас оптуживали за то, узели су те фотеље. Припадници ДФ-а могли данас бити у тим фотељама да су применили мало идеолошке гимнастике.

Милан Кнежевић, посланик у Скупштини Црне Горе и један од лидера Демократског фронта, „Танјуг“

Јерменска се труба из Марсеја чује

Реџеп Тајип Ердоган Мој драги пријатељ Алијев (азербејџански председник Илхам Алијев) саветовао је Французе да ако толико воле Јермене, онда им морају дати Марсеј. И ја им исто саветујем.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, пошто су француски Сенат и Скупштина усвојили резолуције у правцу признавања Нагорно-Карабаха, „Бета“

Демакронизација

Реџеп Тајип Ердоган Макрон је проблем за Француску. Са Макроном, Француска пролази кроз веома опасан период. Надам се да ће се Француска што пре отарасити Макрона.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, пошто су француски Сенат и Скупштина усвојили резолуције у правцу признавања Нагорно-Карабаха, „Бета“