За равномерни министарски развој

Млађан Динкић Има људи који очито не живе од својих плата, ако не живе од својих плата, нико им не брани да их се одрекну у хуманитарне сврхе, има много оних који живе од својих плата. Ја спадам у оне који живе само од плате.

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, ТВ "Б92"

Штедиша сам – цртам, пишем, председникујем

Борис Тадић Зато док траје криза и док сам ја председник, ни ја, ни премијер, ни министри неће примати веће плате, а мере штедње у свим државним институцијама биће још ригорозније.

Борис Тадић, председник Србије, "Вечерње новости"

Безидејност идеје о власти

Млађан Динкић Мислим да ти аналитичари који дају такве анализе не разликују две врсте људи: људе који имају идеје и људе који немају идеје, могу да имају безброј идеја уколико их занима само нека моћ, само нека власт, као што се то мени приписује. Пре или касније, ти људи које занима само моћ или власт падну, за две три године – зато што се то испољи кроз њихову безидејност.

Млађан Динкић, председник Г17, одбацујући тврдњу о повезаности његовог захтева да буде министар за регионални развој са недавно основаним Уједињеним регионима Србије, ТВ "Б92"

Револуција која једе банке

Ерик Кантона Револуција може направити врло једноставно. Систем је изграђен на банкама. Дакле, ако желите да срушите систем, срушите банке. Уместо да три милиона људи изађе на улице и маше транспарентима, боље би било да оду у своје банке и повуку сав свој новац, јер банке ће се урушити, нестати. Без оружја, крви, без ичега таквог, а онда ће власти морати да нас слушају на другачији начин.

Ерик Кантона, бивши фудбалер, позивајући "све људе да 7. децембра подигну сав новац из банака", "Прес"

О покојнику све најгоре

Џефри Најс Слободан Милошевић је можда био лукав, али не и интелигентан. Заправо је био прилично досадна особа.

Џефри Најс, заступник тужбе против Слободана Милошевића пред Хашким трибуналом, загребачки "Вечерњи лист"

Да ли верујеш нама (и ММФ-у) или мислиш својом главом?

Борис Тадић Грађани треба да знају реалну ситуацију и о томе треба да их обавести премијер. Све што је предмет социјалног дијалога морају да одобре и међународне финансијске институције, попут Међународног монетарног фонда.

Борис Тадић, председник Србије, "Б92"