Како је премијер изашао из кризе (и друге милионске приче)

Томислав Николић Однели смо председнику Владе милион потписа, рекли смо да је ово озбиљно – милион људи се идентификовало и рекло да жели нове изборе. Он је две увредљиве ствари рекао: прва, "сад сте дошли када смо изашли из кризе", а било је то пре годину дана, и друго, рекао је "шта, само милион?!".

Томислав Николић, председник СНС-а, "Сигнали" РТВ-а

Транспарентно уз власт

Владимир Гоати Милион потписа за расписивање избора које је СНС недавно прикупила, или милион присталица на митингу, не значе и аутоматске промене, а понајмање већину у парламенту. Утолико више јер иза њихових акција по правилу не уследе никаква решења. [...] У коалицији коју је најавила СНС, налазе се само странке безначајних величина и капацитета чија снага незадрживо опада. Чини ми се да је бирачко тело тога свесно, па да иако није задовољно људима на власти, увиђа да су они који теже власти још гори.

Владимир Гоати, политички аналитичар и директор "Транспарентности Србија", "Блиц"

Један народ, један остатак Републике, једна фарма

Петар Божовић Да ресорно Министарство пољопривреде остатка Републике Србије цео народ пресели у телевизијску емисију "Фарма" ради побољшања сточног фонда.

Петар Божовић, глумац, на питање "где види излаз", "Политика"

Антицрквени фронт подршке Цркви

Ђорђе Вукадиновић Ако је тачан податак да одлуку о рашчињењу владике Артемија није подржало чак тринаест чланова Сабора (седам против и шест уздржаних), онда је то знак да ни за значајан део архијереја СПЦ Артемијева кривица, чак ни сада, након свега, није нешто што би било "изван сваке разумне сумње". А подршка коју црквени врх има од неколико утицајних, али осведочено антицрквено настројених медија, таблоида и недобронамерних верских "стручњака" a la Мирко Ђорђевић није нешто са чим би се већина у Сабору требало баш да поноси.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, шира верзија текста објављеног у "Политици"

Да се чује и прва страна

Артемије Јесте, написана је оптужница и у мају поднета Сабору, али ништа није доказано, није је било поступка, није се чула друга страна јер није било саслушања. Знате, и у римском праву и целоме свету, а и у Уставу СПЦ, изричито стоји да нико не може бити кажњен без претходног саслушања, без доказане кривице.

Артемије, рашчињени епископ, "Политика"

Пензионисани докази (и суђење)

Атанасије Докази синодских комисија [против Артемија], које је потписао и Артемије, мере се килограмима, а саборска одлука од маја ове године, када је Артемије пензионисан, потврдила је те налазе. Притом је брука суђења, због образа пред јадним опљачканим народом распетог Косова и Метохије, снисходитељно, икономијом, превазиђена одлуком о умировљењу, тојест пензионисању епископа Артемија као трајном уклањању са Епархије.

Атанасије, умировљени епископ, у писму рашчињеном епископу Артемију, "Танјуг"

Нећу рећи ко је та особа која сте ви

Никола Саркози Новинари причају глупости и ништа не проверавају. Уверен сам у то. Видео сам извештаје тајних служби које нећу откривати. Видео сам некога, али нећу рећи кога, али имали сте орални секс са том особом. Дубоко сам уверен да сте педофил.

Никола Саркози, председник Француске, када му је новинар поставио питање у вези са афером у коју је наводно умешан са низом других француских политичара, према британском "Телеграфу", "Танјуг"

Просрпски Србин

Борис Тадић Ја сам просрпски председник. Ова влада ће такође увек бити просрпска.

Борис Тадић, председник Србије, на опаску новинара да је "одувек снажно промовисао проамерички имиџ владе, а да се испоставило да је Русија по питању Косова била једини прави савезник Србије", ТВ "Russia Today"

Други (шести) падеж

Јелена Карлеуша Ја да сам хтела да будем новинарка, ја бих то била! Мис'им, прво би' морала да научим да пишем свих шест падежа!

Јелена Карлеуша, естрадна уметница и колумнисткиња, у емисији "Ексклузив" на ТВ "Прва", youtube/"Трачара"